Pošto mi ovo nije prva 916 i pošto sam isprobao više različitih set up-ova opruga i amortizera, sada nakon 2000 km napravljenih na kw-u mogu samo reci da po meni nepostoji bolji set up ovjesa od ovoga. Gewinde su odlicne sto se tice držanja, upravljivosti ali i udobnosti. Najvece iznenađenje je bila udobnost.
1. Vozio sam 916 na tvornickim amortizerima i tvornickim oprugama - ljulja se ko barkica i nema nikakvog dojma sigurnosti u zavoju... što se tice udobnosti sve ok.
2. Na tvorničkim amortizerima i novitec (eibach) oprugama je malo bolje sto se tice izgleda, sto se tice vožnje samo se prividno nešto promjenilo... amortizeri su premeki za te opruge. Na malo vecoj rupi amortizer lupa u kraj i misliš da si točak izgubio. Amortizeri procurili i raspali se u roku 3 mjeseca... dva seta promjenio da nebi bilo da nisu valjali ili nesto slicno.
3. Bilstein b8 i novitec opruge. Od svih silnih amortizera "raspadnutih" uzeo dva kučišta, kupio 2 bilstein b8 uloška (1400kn komad) sve odnio tokaru pa da pokušamo napravit nešto. Sve završio i stavio na auto.... Bio oduševljen... auto se vozi ko karting. Ali oduševljenje je brzo nestalo. Dobio sam upravljivost i držanje ali udobnosti ni traga...
Pretvrdo za bilo koju lošiju cestu "takva ih je vecina", po dobroj cesti je sve ok ali budimo realni takvih je malo.
4. Kw v2 - vozi se kao karting, udoban, nema lupanja preko rupa.... nemam što više reči osim da za 916 nema boljeg riješenja što se tice ovjesa naravno ako pricamo o nekim normalnim cijenama i uvjetima.