Dizajnerski gledano 156 je najbolja i najoriginalnija, napravila je najveći odmak od cijelog auto svijeta kada se pojavila, zaslužno je bila auto godine. Da se danas proizvodi, samo s modernom opremom, siguran sam da bi i danas imala svoje tržište, čak da ostave one stare motore unutra.
159 je odlična limuzinska igra na temelju Brerine ideje, izgleda moderno i elegantno i preko desetljeće kasnije. Iako opremljenija, bila je zapravo lošiji auto od 156, teža i udaljenija od vozača, prije je treba uspoređivati s 164/166 jer dimenzijama i ulazi u tu klasu.
Giulija pak u tom vozačkom dijelu vraća stvari na svoje mjesto, vozno i mehanički najbolja od tri, konačno je tu i zadnji pogon, ali dizajnom najmanje originalna, pogotovo s boka gdje izgleda kao BMW. I jedina od tri koja ima ružnu germanski foru s prepolovljenim zadnjim staklom kako bi se prozor mogao spustiti do dna. O kvakama neću, to sam već elaborirao.

156 imao dvije, sedan i Sportwagon, bio izuzetno zadovoljan, teško mi je naći manu, 159 imam sada, obiteljski ugodna i pojava na cesti, ali nije vozački gušt kao 156 i slične lakše Alfe. A Giulija dolazi na red za koju godinu, pa ćemo vidjeti...

Eto moje 2 lipe na tu temu!