Vidim na njihovim stranicama bez DDV-a=48,11 Eura, s DDV-om=57,73 Eura, jel gledam cijenu s DDV-om ili bez?
Vulkanizerstvo Furlan Dobova Slovenija
Hmm da ja to objasnim ovako.
1. nadjes gume koje ti trebaju
2. nazoves furlana i pitas koja je cijena s popustom na gotovinu i bez poreza
3. cijena balansiranja je 4.5e po gumi!
4. odes kod furlana - nasi paze na granici i mene su pitali kako idem s ljetnim u sloveniju. dakle lijepo kazes da ides s ljetnima jer ides kupiti zimske i kraj price. slovenac isto ako pogleda pitat ce te da li imas lance, ako nemas reci da ides do furlana po gume i pustit ce te bez bada.
5. nisam siguran da li za tu cestu do furlana treba vinjeta, nisam ju imao

6. dodjes kod furlana, kupis gume i platis cijenu koju su ti rekli za gotovinu uvecanu za 20% (DDV je ekvivalent naseg PDV-a). platis i onih 4.5e po gumi za balansiranje. kazes da si iz hrvatske tako da ti znaju napraviti taj racun s kojim ces to izvesti i treba ti putovnica ili osobna.
7. stanes na benzi, popijes cugu jer si vec sigurno zedan i umoran

8. dodjes na slovensku granicu i das im racun na kojem su gume. slovenac udari zig i ides dalje
9. dolazis na hrvatsku granicu, carinik pita jel imas sto. ti kazes da imas gume (mislim da se ne isplati lagat, nisu ovce no mozes pokusati), pita te za racun, das mu ga i odes se sparkati sastrane. imas mjesta ili desno ili se odmah stani malo naprijed onako ukoso uz cestu
10. nakon toga ides s njim u kancelariju. tamo daj oduska svom balkanskom mentalitetu i dogovori se s covjekom ili za pola ili manje para

11. predjes granu i popijes jos cugu

12. sljedeci puta kada ides u sloveniju odes do furlana i tamo uzmes onaj DDV koji si platio. dakle onih 20%.
nadam se da je sad jasno. ne znam da li se isplati za manje dimenzije, no za vece svakako.