Sira samo mi reci da ti s ovim na slikama nisi primjetio razliku.
Možda su vici (kako mi se čini) i dalje držali, a guma se izila (to je skoro uvijek). Ali tada se uvijek osjete vibracije, naročito kada krećeš lagano. Guma je torzijski amortizer.
Što se tiće momenata stezanja oni ne bi bili navedeni da nisu potrebni. Slažem se da ne trebaju biti ključni, ali ...
Svugdje gdje se prenosi moment vičanom spojkom, ama baš svugdje, projektiran je veći broj vijaka, (npr. kotač, zupčast vijenac na dizalicama, poluosovine zadnje na 75-ji ... ne pada mi više na pamet) koji moraju bit stegnuti na istu silu. Ako nisu, jedan vijak nosi više, pa počinju pucati ili se unosi viš naprezanja u primjerice osovinu (ovdje kardan).
Zašto kad minjaš gumu staneš svojom masom na ključ - da se sila približno izjednači. Kod auto se tako stvaraju male greške. Ali, primjerice kod kamiona - naročito prije kada nije bilo vulkanizera i zračnih pištolja s naštelanim Nm - vici su često pucali.........
Prvi uzrok za navedene simptome su gumene spojke, ako ne onda nosač, pa tek onda balans kardana, momenti vijaka i sl. Garantirano.