U situaciji kada SC izlazi na stazu, momčad donosi odluku jer vozač ne zna točan vremenski razmak koji ima. Isto tako, Ferrari nije slao mehaničare van. Ipak, ovdje je isplivala i dobra strana. Lauda i Wolff su odmah priznali pogrešku, ispričali se Lewisu. Lewis je izjavio da je htio u box jer su gume bile hladne. No momčad to nije trebala dozvoliti. Ipak, Mercedes mu je omogućio bolid za pobjede, dao mu je puno ovuh godina - daleko više nego što bi mu i jedan tim dao. Drago mi je i da je Nico rekao kako nije zaslužio pobjedu. Ostao je fer i svjestan da je pobjeda poklonjena od strane tima. Nema tu zavjere ni ničega, jednostavno pogreška.
Interesantno je da je Nico uspio pobijediti u Monacu tri puta za redom što je za rukom pošlo još samo Ayrtonu Senni. Impoznatan podatak no hajdemo mrvicu dalje, objektivnije. Prije tri godine, Michael Schumacher je ostvario pole poziciju u kvalifikacijama ali mu je zbog kazne od pet mjesta unatrag bio "oduzet". Webber je tada startao prvi, a sreća radi Michaelove kazne i dobra strategija je Rosberga odvela na prvo mjesto. Prošle godine sumnjive kvalifikacije, no ne bitno. Ove godine čista sportska sreća. Ostaje činjenica da Lewisa na stazi još nije pobijedio, a sam Lewis neka se tješi novim, masnim ugovorom.
Što se tiče ostatka, Button, odnosno McLaren Honda u prve bodove. Nije nešto ali za njega je vikend u Monacu konačno bio dobar. Alonso opet nema sreće, što drugo reći. Prvo kazna, zaslužena ili ne - nebitno i onda kvar. Nadam se da će Mclaren s bodovima nastaviti i u Kanadi mada tamo čista snaga motora ima veću ulogu.
Red Bull se malo trgnuo. Ipak, Ricciardo je trebao biti kažnjen za udaranje u Kimia. Ono je čisto na sreću bilo. Najobičnije guranje iako su ostatak utrke on i Kvyat odvozili odlično.
Ferrari je imao sreće pa su umjesto zasluženog P3 ipak bili na P2. Da je prošao undercut nad Rosbergom - slavili bi. Vettel dere Raikonnena i u kvalama i u utrci kako se sjeti i to je sad postala normala. U biti i sam Arivabenne je izjavio poslje kvalifikacija da je Kimi morao bolje.
Od ostatka grida, valja izdvojiti još mladiće u Toro Rossu. Stvarno super voze, bolid je dobar i vjerujem da će brzo napredovati u karijeri. Šteta za Maxa i na svu sreću je prošao bez vidljivih posljedica. Čini mi se da se i da je Grosejan malo ranije kočio. Ipak, sudci su utvrdili da je sve Verstapenova greška pa valjda na temelju telemetrijskih podataka znaju zašto. Lotus je ionako loš bio, a Maldonado nema sreće nikako s pouzdanošću i svime ostalim. Boi je daleko bolji od Romaina cijeli vikend. Isto tako, Romain je odmah nakon kontakta počeo urlati na radio, a valjda je svoje krševe i lomove u prvoj sezoni zaboravio.