Pozz alfisti, ovu sam temu pravio i kada sam ovo radio na 147. Kako sam kupio 159 ali 2006. god., znaci prije FL, i ona ja dosla sa komplet crvenim osvjetljenjem na satovima. Meni je puno ljepše kada su brojevi bijeli pa sam odlucio da promjenim boju LED dioda. Postupak i nije komplikovan, treba malo strpljenja, pogotovo kad se mjenjaju ledice na osvjetljenju komandi za ventilaciju jer su fabričke manje nego one u satovim pa treba pažljivo lemiti ili kupiti SMD koje su manje od onih standardnih...

Prvo treba pažljivo skinuti ovu ploču iznad sata a ispod nje su 2 šarafa

Kada se skine sat, treba skinuti ovu plastiku i poskidati šarafe, mislim da ih je 5...

Potom skinuti kazaljke sa satova laganim okretanjem u smjeru suprotnom od onog kako se krecu tj. ulijevo

Potom skinuti podloge na kojima su ispisani brojevi na satu, malo se zakrenu ulijevo i skinu...

Ispod obe se nalazi po jedan šaraf

Ispod se nalazi štampana ploča i na njoj treba zamjeniti diode koje osvjetljavaju brojeve, ima ih po 5 i na jednom i na drugom satu i idu kružno,prije skidanja označiti minuse

Postupak skidanja centralnog grebena možete naći na forumu i nije komplikovano, na ona 3 mala sata treba izmjeniti gornju u donju diodu, srednja osvjetljava kazaljke i ja sam ih ostavio crvene. Promjenio sam i ona što svijetle na oznaka od čega je sat, kod oznake rezervoara sam mjenjao gornju diodu(donja je žuta i pali se na rezervi), kod temperature obe a kod oznake turba i ima samo jedna. Komande klime sa lako rastave ali su im diode baš male, ja sam mjenjao po 3 što svjetle na strelicama koje označavaju gdje puše ventilacija i na tipkama za paljenje klime,grijača šajbe itd. samo one srednje, tako da onaj prsten oko njih i dalje svijetli crveni ili žuto a oznaka tipke u sredini je bijela....