08-06-2026, 21:52:32

Autor Tema: ALFA GT 1.9 jtdm - filter nafte- ciscenje DIESEL PURGE  (Posjeta: 4269 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marek1

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Sesvete
Pribavio sam pumpu goriva do 3 bara + filter goriva i jos mislim kupiti 1l DIESEL PURGE tekucine za ciscenje injectiona.
Eh sad problem je tj i nije, dali netko ima rjesenje ili ideju za spajanje moje naprave na ulaz motora.

Imam ono kuciste filtera goriva koje ima 3 cjevcice za naftu i imam na motoru rail pumpu. Gdje pospojiti ovu moju napravu?
Znaci,ja imam pumpu goriva koja ce pumpati Diesel Purge tekucinu do rail pumpe, a rail pumpa dalje do dizni. Visak goriva bi mi se opet vracao nazad u moju posudu odkuda pumpa crpi DIESEL PURGE. Ovaj dovod nafte iz rezervara bi trebao prespojiti da se opet vraca u rezervar. Kod toga mi je problem kaj nemam komad crijeva s onim brzim klik konektorima pa sam si razmisljao da samo istekam pumpu u rezervaru ili postoji jos neki jednostavniji nacin, relej pumpe, osigurac? GDJE?

Kad bi sve to napravio, auto bi radio na tu tekucinu  cirka 1h, navodno dobro cisti dizne, i citav rail. Nakon sto bi to napravio, izmjenio bi filter goriva, ulje,filter ulja, zraka itd.

Ako ima tko kakvu ideju...
Ima ovdje kako je napravljeno na SAAB Tid i Vectri CDTI,ali mislim da ovi gore dijelovi zajedno s filterom nafte su drugaciji nego kod mene na alfi.

Mene u biti najvise muci zasto na filteru postoje 3 crijeva, za sto je ovo trece crijevo i kako funkcionira. To trece mi izgleda kao nekakv povrat s raila.

http://www.youtube.com/watch?v=vVKNdcAz9yQ
http://www.youtube.com/watch?v=PVDZUnhiYAY

A ovo LM preporucuje na svojim stranicama
http://www.youtube.com/watch?v=JdJKsIA_b9Y
« Zadnja izmjena: 16-12-2014, 14:43:06 od marek1 »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Odg: ALFA GT 1.9 jtdm - filter nafte- ciscenje DIESEL PURGE
« Odgovori #1 u: 16-12-2014, 13:29:08 »
Nemam blage što je to al da pratim temu  :hap:

.... sempre gilles ....

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 16-12-2014, 16:45:50 »
Ja znam šta je, ali odem kod Seba i kod njega to odradim jednom godišnje jer ima
uređaj koji baš to radi... ali on se uštekava direktno u rail jer ima svoju pumpu...
a dovod od pumpe auta se brika da vraća povratom u rezervar...

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #3 u: 16-12-2014, 17:34:58 »
Ja znam šta je, ali odem kod Seba i kod njega to odradim jednom godišnje jer ima
uređaj koji baš to radi... ali on se uštekava direktno u rail jer ima svoju pumpu...
a dovod od pumpe auta se brika da vraća povratom u rezervar...

To sam i ja radio kod seb-a dok sam vozio bravo 1.6
Sad sam pribavio pumpu, imam filter goriva i kroz sve to cu pustiti tekucinu. Samo neznam gore nafilteru koje rekidam tj znao bih da nema onaj 3ci na filteru. Inace je to jednostavno ako imas crijevas brzim konektrorima. Dovod na motor prekines i spojis da ide nazad u rezervar , a ti se pumpom spojis na ulaz u motor ispred rail pumpe i izlaz iz motora spojis na svoju posudu iz koje crpis aditiv.
Meni samo trebanetko da mi kaze dali umjesto tok prespoja samo iskopcam pumpu u rezervaru? i na koje da se spojim na motoru. Za ulaz u biti znam, jedino me muci taj izlaz iz motora, mislim da su 2 ali nisam ziher.

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4 u: 16-12-2014, 17:42:00 »
Inace da napomenem...
Vozio sam bravo 1.6 na plin i obicno na 30 000km bi osjetio na benzin da dok je hladan, auto radi malo nemirnije i kad se ugrije kad mu u leru nacepim gas ima dosta slabiji odziv do 2000 okretaja. Nakon pranja tom kemijom auto prima do 2000 okretaja gas ko motorka. Tako da kod benzinca to pranje radi savrseno i dobroje kao preventiva da se injektorima produzi vijek. Obicno se ljudi na plin voze tako dugo dok injektor prvi ne crkne,a onda nemaniti ultrazvucno vec samo drugi. Moj jedan kolega je mjenjao  odjednom 3 injektora jer mu je jedan skroz otisao a2 su radila i nakon ultrazvucnog ali nikako onako kako bi trebali. To je stvar predugog cekanja. Treba sprijeciti, a ne lijeciti ;)

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 16-12-2014, 17:47:00 »
Ako iskipčaš pumpu ako se dobro sjećam ne možeš uopće upalit auto...
javit će ti fuel pump error na dijagnostici...ali ne mora biti da neće upaliti, nisam više siguran dal provjerava rad
pumpe ili ako nema goriva senzor javi da nema goriva i to je automatski fuel pump error..
lakše ti je prespojit kod filtera jer je pumpa ispod tapecirunga u gepeku.. imaš na kućištu označeno šta je dovod a šta odvod u motor na kućištu u koje se spaja filter. odvod skineš i spojnicom prespojiš na povrat u rezervar.

I ja redovno idem kod Seba, osjeti se razlika u radu motora nakon toga, a evo na 172000km dizne su još
gotovo kao nove, a čipana je valjda od prvog kilometra... :craz

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #6 u: 16-12-2014, 18:10:35 »
Navodno ima neki senzor pritiska prije raila. Tako da minimum mora biti 0.3 bara da bi auto upalio. To kazem navodno, zato sam i nabavio pumpu jer jtd drugacije nejde dok vw-u je dovoljno slobodnim padom. Ima dosta vag koji ciste time, dosta njih pisu da su smanjili potrosnju, mirniji rad i neki cak da im je skroz prestao dim iz auspuha.

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #7 u: 16-12-2014, 18:23:02 »
Navodno ima neki senzor pritiska prije raila. Tako da minimum mora biti 0.3 bara da bi auto upalio. To kazem navodno, zato sam i nabavio pumpu jer jtd drugacije nejde dok vw-u je dovoljno slobodnim padom. Ima dosta vag koji ciste time, dosta njih pisu da su smanjili potrosnju, mirniji rad i neki cak da im je skroz prestao dim iz auspuha.

Nemože više ni vw jer su odustali od Pumpa Dize sistema i prešli na CR.
Pritisak ti mora biti 2.5bar minimalno da bi ispravno radilo, ali pošto nećeš davat gas vjerojatno
ne treba ni toliko.. inače oko 3bar je pritisak pumpe u rezervaru da bi CR mogao nafilat preko 1200bar,
ovisi koja verzija motora je, dal je čipano..itd... :hap:

Offline MikiMM

• Na probi
  • *
    • Sarajevo
« Odgovori #8 u: 18-12-2014, 23:45:30 »
Pribavio sam pumpu goriva do 3 bara + filter goriva i jos mislim kupiti 1l DIESEL PURGE tekucine za ciscenje injectiona.
Eh sad problem je tj i nije, dali netko ima rjesenje ili ideju za spajanje moje naprave na ulaz motora.

Imam ono kuciste filtera goriva koje ima 3 cjevcice za naftu i imam na motoru rail pumpu. Gdje pospojiti ovu moju napravu?
Znaci,ja imam pumpu goriva koja ce pumpati Diesel Purge tekucinu do rail pumpe, a rail pumpa dalje do dizni. Visak goriva bi mi se opet vracao nazad u moju posudu odkuda pumpa crpi DIESEL PURGE. Ovaj dovod nafte iz rezervara bi trebao prespojiti da se opet vraca u rezervar. Kod toga mi je problem kaj nemam komad crijeva s onim brzim klik konektorima pa sam si razmisljao da samo istekam pumpu u rezervaru ili postoji jos neki jednostavniji nacin, relej pumpe, osigurac? GDJE?

Kad bi sve to napravio, auto bi radio na tu tekucinu  cirka 1h, navodno dobro cisti dizne, i citav rail. Nakon sto bi to napravio, izmjenio bi filter goriva, ulje,filter ulja, zraka itd.

Ako ima tko kakvu ideju...
Ima ovdje kako je napravljeno na SAAB Tid i Vectri CDTI,ali mislim da ovi gore dijelovi zajedno s filterom nafte su drugaciji nego kod mene na alfi.

Mene u biti najvise muci zasto na filteru postoje 3 crijeva, za sto je ovo trece crijevo i kako funkcionira. To trece mi izgleda kao nekakv povrat s raila.

http://www.youtube.com/watch?v=vVKNdcAz9yQ
http://www.youtube.com/watch?v=PVDZUnhiYAY

A ovo LM preporucuje na svojim stranicama
http://www.youtube.com/watch?v=JdJKsIA_b9Y
Treće je povrat  tople nafte u filter, a iz filtera u rezervar.

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #9 u: 03-01-2015, 20:43:44 »
Napravio danas kemijsko ciscenje motora sa LM DIESEL PURGE u kucnoj radinosti.
Snimku sam pregledao i na snimci mi se motor cuje jako bucno sto u stvarnosti nije uopce tako.

Uglavnom ja sam zadovoljan, promjenio sam i filter nafte, ulja, ulje i filter zraka KN panel :icon_cool:

LINK na YouTube, btw jos se uploada
http://youtu.be/cU9BRdZY13o

Najefikasniji kemijski nacin ciscenja dizni, rail pumpe ,ispusnih ventila, turbine i katalizatora na jtd,cdti,tid 16v, a i na svim drugim dizel motorima.

Procedura
1.Izvaditi stari filter i staviti novi filter nafte
2.U kutiji ispred akumulatora izvaditi osigurac od FUEL PUMP na položaju 21- na taj nacin iskljucimo pumpu u rezervaru
3.Spojiti vanjsku pumpu na ulaz u filter- pumpa crpi LM PURGE iz posude i puni filter i rail te na povrat spojiti komad crijeva do iste posude otkuda se crpi LM PURGE. Crijeva neka budu sto kraca da se ne gubi puno tekucine po crijevima. Pustiti vanjsku pumpu da odradi jednu minutu prije paljenja motora kako bi istisnula zrak iz sustava i precirkulira PURGE tekucinu kroz rail.
4.Ostaviti auto da radi 30 minuta i nakon toga izgasiti auto na 10tak minuta.
5. U posudu iz koje crpi LM PURGE ulijati jos do max 5dcl nafte kako bi proces mogaojos trajati max 30 minuta.
6.Ako rail usisa zrak onda se auto izgasi sto znaci da vise nema tekucine i da je proces na kraju.
7. Tekucinu koja je po crijevima i u posudi otkuda se crpi LM PURGE skupiti i ulijati u rezervar. Pokopcati sve lajtunge nazad na motor.
8. Vratiti osigurac za FUEL PUMP na poziciju 21 (15amp)
9. Dati kontakt nekoliko puta i drzati ga 5 sec da pumpa iz rezervara procirkulira naftu i da istisne moguci zrak.
10. Ciscenje gotovo (upaliti auto i uzivati u voznji)

Koristeno:
1.5m duzine 7mm debljine slauf
2x selne 1cm
1x vanjska pumpa
1x 1litra LM PURGE

Nakon ciscenja motor ugladenije radi, manje trosi, manje dimi, bolji odziv na gas.
« Zadnja izmjena: 03-01-2015, 21:45:35 od marek1 »