Pozdrav,
Nedavno sam kupio alfu 159 koja između ostalog ima i navigaciju (ekran iznad klime). Navigacija-radio, nije dobro ulegla u svoje ležište tj. viri par milimetara vani a pored toga još kad naglo smotam u lijevu stranu ili kad naglo kočim drhti CD u njoj (prede kao mačka). Pored toga, na donjem dijelu navigacije (dio gdje se protežu mali dugmadi horizontalno preko navigacije) ne radi 5-6 dugmadi sa desne strane (ne svjetle kad se upali navigacija) što mi onemogućava kucanje brojeva 7,8,9,0 i još neke opcije. Dalje posjedujem i changer u gepeku, ali ne fercera, ne mogu da otvorim slot gdje se ubacuju CD-ovi. Ono što znam je da prije kupovine alfe, navigacije je bila na opravci i čekao se code za nju. Kad je napravljena, ja sam dobio na ruke prethodno opisanu situaciju. Pitanja su sljedeća:
Odlučio sam da izvadim navigaciju da provjerim da jesu li sve kablove skopčali na nju, te da pokušam namjestiti da fino legne na svoje mjesto. Ako je već kod kucan, hoće li ga ponovo tražiti nakon vađenja?
Kako se changer priključuje i je li elektronika potrebna da se otvori dio gdje se stavljaju CD-ovi? u pitanju je blaupunkt
Je li iko se susretao sa nečim sličnim što se tiče nemogućnosti kucanja brojeva?
Ovaj način na koji ste maloprije ljudima slali šifre, da li važi za ovaj model alfe?
Pozdrav