U subotu sam bio pozvan u Čapljinu kod čovjeka koji mi održava alfu, Senada Ajanića, da se malo družimo. Kad sam stigao otkrio sam da neću biti sam nego da je to pravi mini-meet alfista,i to međunarodni

Naime, okupila se tu fina grupica, 3 alfe Čapljina (33 i 2 x 156), 2 Mostar (147 i 164), 1 Stolac (159), 1 Vrgorac (75) i 1 Metković (Spider). Nekima su braća iz Vrgorca sigurno poznata, pogotovo Face Off-u

, jedan je bio vlasnik one odlične GTV-jke koje je prodana u ZG.
Druženje je bilo fantastično, 6 sati je proletilo u sekundi. Ovim putem želim da se zahvalim Senadu i njegovoj porodici koji su uložili toliko truda da ovo sve organizuju do u posljednji detalj.
Susret je odrzan gdje drugo nego u garaži,i na žalost nismo ga uspjeli nagovoriti da izveze juniorku jer smo se svi ponudili da učestvujemo u restauraciji kad jednog dana konačno dođe red na nju. U pitanju je Alfa GT junior 1300 koja čeka svojih pet minuta :hehe:
Tokom susreta je premijerno otkrivena tek izrađena vitrina sa alfinim suvenirima koji ruku na srce vrijede pravo malo bogatsvo, između ostalih gramofonska ploča longplejka sa zvukovima alfinih motora

, volani, manzetne, grilovi, satovi, uglavnom razbolio sam se....
Onda nova iznenađenja, pokloni za sve učesnike, vrećica sa logom sa alfističkim rekvizitima,trebalo je samo snimati naše face kad smo dobili poklone, sve u znaku CRAZY CLUB Alfa Romeo, po narudzbi izrađeno negdje u Italiji, šal,zastava, privjesci, bedževi, kapa, akreditacija...
Eto šta sve može da uradi pravi entuzijasta

Šlag na kraju je doslovno bio šlag, torta sa natpisom,ne moram ni govoriti kakvim. Ne smijem zaboraviti ni klopu, kolače i piće koje je čekalo na stolu, sve domaće, hercegovačko, osim viskija :hehe:
Dva dana nakon ovoga još sam uvijek pod dojmom, taj alfizam je stvarno bolest i to neizlječiva

A sad slike