14-06-2025, 06:25:08

Autor Tema: Potro¹nja goriva i kapacitet rezervara 145/6 i 155 (boxer, ts, td, jtd) sve na jednom mjestu  (Posjeta: 67745 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • 145 BOX & 156 V6 SW & 159 1.9jtdM
    • Samobor
Welcome to alfa boxer world  :da: :da:

10litara ti je njena omiljena brojka na 100kilometara, jo¹ ako se vozi¹ na kratke relacije od 4-5km onda raèunaj i 13-14 jer je stalno hladna pa radi na æoku  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline nezdr4v

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
10ak litara po gradu, kad je stisne¹ mo¾e jo¹ i dosta vi¹e. Na otvorenoj cesti oko 8 litara
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline bebach

• Èlan Alfa kluba 18
  • Trade Count: (0)
  • Sa sta¾om
  • *
    • ZG
Sve sto utocis i samo po gasu.Prosjek 10l.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Kako ekipa veli oko 10l prosjeèno, ako vozi¹ penzionerski i kad je topla mo¾a¹ natjerati i na 7-8 na otvorenoj cesti ali kad je stani kreni pa treba nabijat gasa ili se izgu¹tava¹ popije i 15+ - doslovno vidi¹ na kazaljci kak pada... :hehe:

Offline Zozo

• Na probi
  • *
  • Alfa Romeo 146 1.6. boxer, Alfa romeo 164 3.0v6
    • Korèula
ehh da vidis kako pada hehe

jbt a 1.6 a ja mislio uzet mercedesa  2.3  kao da ne trosi puno heheh

aj hvala na odgovorima :pivo:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Tro¹i ali se i vozi... :ok: :hehe:

Tbird

• Gost
ehh da vidis kako pada hehe

Pada i meni  :hap:
Kada vozi¹ normalno, ko penzioner prosjek 9-10  :hehe:

Dule

• Gost
ja sam jedino ispod 10 uspio spustit prosle godine kad sam isao na more, znaci samo otvorena 8-9... ostalo prosjek oko 12 litara... a preko 14 nikad nije isao.

Tbird

• Gost
Nema nam druge, plin za kuhanje i vozi  :hehe:

zoran

• Gost
ja sa svojim punim tankom preðem cca. 470km,prete¾ito gradska vo¾nja i mislim da je to negdje potro¹enih 37-40 lit.goriva
jedanput sam sa punim rezervarom pre¹ao 550 km
da skratim toèim uvjek puni tank i praznim ga negdje do polovice rezerve te prelazim sigurno 450km
pa sad ko voli neka raèuna :da:

Offline vedran_zg

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
Pozdrav ljudi

zna li netko koliko ovo moze trositi

vozim je tjedan dana i pije ko luda  :pivo:

10L nema ¹anse u gradu zagrebu postiæi sa 1.6 146 boxer. 12-13L normalne gradske vo¾nje bi bio neki prosjek. Ovisi koje doba dana vozi¹ i na koje relacije (da li je rush-hour, da li su kratke relacije)

Offline brizzer

• Pripravnik
  • **
  • Punto Mk I
    • Zagreb-Sesvete
daklem.... ja sam u strahu, moja je na 15... dodu¹e valjda je svima tako prvih par tjedana :) :) :) :)
ali ideeee hi hi hi i ne da se mala vozit sporo :)
moj auto je bolji od tvog :D

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Da se ona vozit i sporo recimo na 2500-3000 gira u 5 na autocesti i fakat neæe puno benge skosat ali ono treba se moæ suzdr¾at da ide¹ oko stotke dok te pretièu razna groblja, ja se znam tak nekad uvalit kad je 10ak ¹lepera u nizu na autoceti/obilaznici i relativno se ok voze (posebno kad sam par kilometara od svog izlaza) i ne ¾uri mi se nikam a gomila ¾ivèane raje cikcak pretièe i naprijed sve zaèepe jer nemogu potegnut po¹teno kad veè pretjeèu nego im teba 30km da proðu tih 10 ¹lepera pa se uvalim izmeðu ili iza ¹lepaèa i laganini dr¾im tempo 80-100 kako oni idu i na kraju kad pogleda¹ cajger misli¹ da ima¹ tank od 500l na alfi... :craz

Ali da se da magièno ispraznit tank ako se poène¹ igrat s gasom - itekako... :da:
« Zadnja izmjena: 16-04-2009, 13:23:07 od yedwy »

rico

• Gost
daklem.... ja sam u strahu, moja je na 15... dodu¹e valjda je svima tako prvih par tjedana :) :) :) :)
ali ideeee hi hi hi i ne da se mala vozit sporo :)

eeee ide ide zato 15l........to su tek prvi tjedni tak da je to sve ok dok ne prelazi 15l posto je ipak stiskas  :ok: :ok:

164146

• Gost
Zanimljivo je to s prvim tjednima. Kad sam kupio Alfu 164 3.0 u pocetku sam tro¹io 15L ko i ti s ovom malom, a kasnije mi se potro¹nja spustila na 11L, kad malo bolje razmislim lak¹e je ¹parati sa 3.0 V6 motorom nego s ovim boxerom (dakle imam sad isti kao i ti, 1.6 boxer 1995 godi¹te). Jer kad sam se sa 164 po autocesti vozio 130-140 to joj je bilo idealno, mala pri toj brzini vi¹e pije. A da ne govorim o vo¾njama na relacijama po podravskoj, 8L vjerovali ili ne. Ali vozi¹ je u 5toj 80-100 konstantno i mo¾e¹ èak ispod te potro¹nje ako pazi¹. Ma kad sve zbrojim i oduzmem 3.0 V6 mi nije puno vi¹e tro¹ila u prosjeku i to je te¹ko pora¾avajuæe za boxera. Sreæa kaj se sad s njom malo vozim, drugi nam je auto. Ma nekak mi doðe ¾ao da mi onaj kombi od auta (C4 Grand Picasso sa 110KS) tro¹i 6L dizela u prosjeku, a ovu igraèku te¹ko vozim ispod 10L.

Dodu¹e, kako se prazni rezervar brzinom munje, e to je na 164 bilo mrak, ode¹ na autocestu i nagazi¹ je na 220 i dr¾i¹ tempo. I gleda¹ kako kazaljke goriva i temperature naoèigled idu u spuprotnim smjerovima  :mad:

dr.Pero

• Gost
Obuje¹ ¹to lak¹e tenisice i polaaaako sa gasom :hehe:  ¹ala...meni na otvorenoj zna potro¹iti èak i 7 ali najèe¹æe je na osmici, a u gradu nije preko 10,
a prije sam imao 145-icu isti motor,oprema,godina, sve i nikako ispod 15 litrica ili ti posao - doma - kavica =50kn dnevno  :pusi

Boxer only

• Gost
10-tak litara,a maximum 12-12.5 ako je ispravna tako preko toga neæe da ju vozi¹ neznam kako. :mah:

mogusic

• Gost
auto ti je savrsno dobar...ja ga imam godinu i pol dana i do sada nisam imo nikakvih problema...potrosnja je prihvatljiva a auto stvarno ide ko kuga....nebi je mjenjo za nista na svijetu...samo naprijed ako imas para za odrzavanje.... :care

zoran

• Gost
ja sa svojim punim tankom preðem cca. 470km,prete¾ito gradska vo¾nja i mislim da je to negdje potro¹enih 37-40 lit.goriva
jedanput sam sa punim rezervarom pre¹ao 550 km
da skratim toèim uvjek puni tank i praznim ga negdje do polovice rezerve te prelazim sigurno 450km
pa sad ko voli neka raèuna :da:

nova informacija
evo nakon velikoga servisa sa punim tankom gradske vo¾nje do 3000-4000 okr/min 520km :da:
dodu¹e kao ¹to je Amon rekao te¹ko je 2.0qw naæi u dobrome stanju
inaèe isto tako auto je zaraza ide,zvrkasti je
kada ju kupi¹ ne gine ti jedno 4000 kn da si motor dofura¹ u red jer ak nije motor odr¾avan dogodit ti se mo¾e isto kao Isusu(foruma¹)
taj motor ne trpi zanemarivanja (on ti je ko cura :pusa,i curu ak ne servisira¹ ka¾e by by  :batin)
sljedeæih dana idem do Rijeke pa æu vidjeti koliko æe prijeæi na otvorenoj cesti

Offline oilcooled

• Uèim polako
  • AR 146 1.6 i.e.
    • Po¾ega
prva vo¾nja kada sam kupio boxericu bila je relacija ZG-P®. Natoèio sam je punu na Roxu na Slavonskoj i autocestom i¹ao cca 110 - 115 km/h konstantno. Do¹ao u P®, provozao ¾enu i nakon cca 190 preðenih km natoèio 15 litara eurosupera. NIKAD VI©E mi tako ne¹to nije uspjelo (valjda je za to kriv njen zvuk nakon 4000 okretaja!!!). Nakon 37 tkm preðenih mogu reæi - otvorena cesta raspon od 9,5 do 10,5 l a grad 11 do 13 l ovisno o uvjetima. Mjesec dana nakon kupnje sam ugradio plin i neka tro¹i koliko hoæe jer zvuk motora je takav da novci vi¹e stvarno nisu va¾nii... :ok:
...and the road becomes my bride...

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
:hehe: da obièno poène - ma danas æu se vozit penzionerski, uðe¹ na obilaznicu, prvo te pri ukljuèivanju KR opel zamalo izgura s ceste onda te poènu preticati neki gnojevi koji se raspadaju kad doðu na 120 i jo¹ se ljute kaj ti njemu ne usporava¹ da te mo¾e proæ ko faca u svojoj golf II i onda ti pukne film, ljeva ¾miga i gas do poda i zvuk motora - groarrrr i naravno to se pretièe tako da papak vidi da ¹altam u 5 kad sam ga veæ pro¹ao i onda zoooom... :ok: :craz

Offline alfarr

• Starosjedioc
  • 147 JTDm
    • Labin
Treba samo u¾ivat u vo¾nji i zvuku Boxerice
J_ _ _ © potro¹nju
:drive:  145,147.....

Offline brizzer

• Pripravnik
  • **
  • Punto Mk I
    • Zagreb-Sesvete
Kao vozit æu penzionerski... laganini....NOOOOOT  :drive: :wz :wz :wz
shit... :) 12-13-14...... grad

Dream

• Gost
Iskreno nemam pojma za bengu...
Plin 100Kn - 200km  :craz

Offline Stiv

• Ovisnik o alfistima
    • Samobor

A fino pije ta tvoja boxerica plina, 13litrica  :drive: :drive:

Offline brizzer

• Pripravnik
  • **
  • Punto Mk I
    • Zagreb-Sesvete
Ja sam uspio svoju natjerat na 7.3 l na otvorenoj :) :) :) ali zaèudila me i prosjeèna gradska....ispod 10L

valjda sam se malo smirio.....  :drive:

Alfa DU

• Gost

:craz Potpisujem, i meni isto  :sport:

Slaven_ZG

• Gost
kolko je neki prosjek potro¹nje 1.6 boxera po gradu? Èitam malo po forumu kolko stignem od posla ljudi ka¾u 12-13litara. Ja sam svog natoèio do vrha znaèi 51l kak si napisao i napravio 300km ¹to znaèi 51/300=0,17*100=17 litara. Vozim se ko penziæ i ne ganjam se pa se pitam kako to tro¹im èak 4 litre vi¹e od svih skoro.

Milan

• Gost
meni je auto bez katalizatora i s nenormalnim usisom..pa mi ne trosi toliko kad se vozim turisticki,,,kad su svjecice mjenjane :?:

Offline Stiv

• Ovisnik o alfistima
    • Samobor
Pro¹li tank si natoèio 51L, i pro¹ao 300km i koliko si u ovaj tank sada nalio litara, ako si opet ulio 51L onda je stvarno potro¹nja 17L, a ako si natoèio ovaj tank sada manje onda ti je i potro¹nja manja iako je to opet prebrutalno velika, ja nikada nisam imal vi¹e od 12L, a sa neispravnom lambdom oko 13.5, stim da je dimila ko neki stari gnoj kec dizlo  :hehe: :hehe:

Ima velike ¹anse da ti je lambda krepnula, ili ti je pak oti¹al neki od injektora pa zalijevaju a trebaju ¹picati  :da:  ali najprije bi je trebalo spojiti na dijagnostiku pa se mo¾da tamo poka¾e kakva gre¹kica  :mah:
« Zadnja izmjena: 16-06-2009, 16:01:15 od Stiv »