18-03-2025, 06:14:00

Autor Tema: Potrošnja goriva i kapacitet rezervara 145/6 i 155 (boxer, ts, td, jtd) sve na jednom mjestu  (Posjeta: 67205 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

josko

• Gost
  • Trade Count: (0)
Dakle zanima me po iskustvima korisnika istoimenih motora kolika je potrošnja :

-strogo gradska vožnje
-otvorena cesta
-kombinirana

Na starom forumu je postojala ta tema ,ali je bilo svih vrsta motora pa nisam uspio zaključiti konkretno za ovaj motor.

Offline SiKe_145

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • AR 145 1.4TS & 156SW JTD
    • Vinodol
- otvorena: nisam jos testirao

- gradska: 9,5-11 lit

- kombinirana 50/50 sa stedljivim nacinom voznje bez naglih pritisaka na gas (al i dalje prosjecna brzina veca od vecine sudionika u prometu): 8 lit.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
- otvorena: nisam jos testirao

- gradska: 9,5-11 lit

- kombinirana 50/50 sa stedljivim nacinom voznje bez naglih pritisaka na gas (al i dalje prosjecna brzina veca od vecine sudionika u prometu): 8 lit.

:o000: :o000: :o000: tak puno

Offline SiKe_145

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.4TS & 156SW JTD
    • Vinodol
ova u gradu ili otvoreno?

problem je sto mi je gradska voznja cca 8km ujutro na posao i isto toliko popodne nazad. ujutro traje cca 10-ak min, auto se jos ni ne zagrije kako spada, dok popodne zapnem u guzvu kroz grad pa traje 20-ak min, nekad i vise. stani, kreni, gas, kocnica....grozno. za te uvjete voznje i nije pretjerano.

josko

• Gost
po tome što sam ja izmjerio na svome u gradu to stvarno nije puno, meni troši takve gradske vožnje i 13l ,auto mi se uglavnom grije u kolonama s tim da sam u koloni kad idem na posao i s njega, prije dva dana sam promjenio termostat pa se auto zagrije jako brzo sad pa se mozda malo smanji potrošnja

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
po tome što sam ja izmjerio na svome u gradu to stvarno nije puno, meni troši takve gradske vožnje i 13l ,auto mi se uglavnom grije u kolonama s tim da sam u koloni kad idem na posao i s njega, prije dva dana sam promjenio termostat pa se auto zagrije jako brzo sad pa se mozda malo smanji potrošnja

sa alfinim bentincima nema iskustva, ali na 1.4 motor meni puno

josko

• Gost
ako uzmemo u obzir da je to motor koji inace pokrece nizu klasu vozila, lakse automobile i uglavnom ima 70ak  konja, onda takav motor sa 103 konja i dvije bregaste koji pokece 1200kg tezak auto sa 15  colnim kotacima onda bi 11 litara bila zdrava potrošnja u voznji gradom pri radnoj temperaturi, ali ako se jos taj motor zagrijava u  80% svoje gradske voznje zbog cega ga elektronika drzi pod cokom onda bi se moglo ocekivati i preko 11l

13l je previse ,ali sad mjerim sa novim termostatom i mislim da ce biti nesto niza potrosnja

Offline Alfa 146TS

• Na probi
  • *
  • alfa romeo 146 Junior 1.4ts
    • Beograd
gradska voznja uz veoma tesku nogu ~11l
na otvorenoj cesti ~8l
sve je ovo prosek
ali posto  moja plavusa ima ugradjen autogas vozimo se za male novce
inace plina trosi
grad ~13-14l
autoput ~10l

BigSaint

• Gost
Grad 9-13
Auto put 8-9

A zna to biti i puno gore! :cool2: :crazy:

Mookie

• Gost

To mi vozimo dizele pa nam puno ali inace hoce 1.4 motori litru vise :drive:

vins

• Gost
neka troše, neka, INA već najavljuje poskupljenje plina, a i diesel će gore sa cijienom, uskoro će koštati isto diesel i eurosuper, jer prema pravilima tržišne ekonomije, što je veća potražnja raste cijena - a sve više ljudi voze diesele ili se voze na plin... :song:

josko

• Gost
Ma neka trose, inace eto nakon zamjene termostata

gradska:  100kn=100km=12,9l

od tih 100km:
90km voznje stil :ranjeni puz po teskom terenu :mad:
10km svaka brzina do blokade :happ:
nisam jos uspio nazalost :))) u komadu odvoziti 100kn goriva bez da ga stisnem, mozda bi izvukao 11l

otvorena cesta:   normalna voznja 7.5-8l

Mookie

• Gost
neka troše, neka, INA već najavljuje poskupljenje plina, a i diesel će gore sa cijienom, uskoro će koštati isto diesel i eurosuper, jer prema pravilima tržišne ekonomije, što je veća potražnja raste cijena - a sve više ljudi voze diesele ili se voze na plin... :song:

:?: Stavicemo alfine nalje na bike i laganini  :)))

Offline veron

• Starosjedioc
  • Doblo JTD
    • Zagreb

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart

To mi vozimo dizele pa nam puno ali inace hoce 1.4 motori litru vise :drive:

i to moze biti da smo se vec razmazili   :da: :da: :)))

Mookie

• Gost

Offline tom147

• Starosjedioc
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
prosjek 10 litara a prosjek je većinom gradska voznja

Edin

• Gost
ne znam ljudi ali u mene nije takva potrosnja...
ovako grada 7 litara normalne voznje...dok mogu i otvorenu voznju izvuci i 5.5 litara... ne znam u cemu je fora s vasim motorima ali u mene nije tako...
jos razvlacim ga pred blokadu i to sve... ne znam ali ja sam sa svojom potrosnjom zadovoljan...jes sad da mi se je preko zime malo povecala i jos malo ovaj varijator mi se cuje ali mi ne uzima kao u vas... :song:

Offline ivan149

• Ovisnik o alfistima
  • 159 2,4, 159 2,4sw gtv 3.0 V6 turbo
    • BiH
nije mi jasno druze 7 gradska a pogotovo 5,5 otvoreno ja je u gradu ispod 11 ni pomocu trikova natjerat nemogu a da je ne guram
#drobipare

BigSaint

• Gost
ne znam ljudi ali u mene nije takva potrosnja...
ovako grada 7 litara normalne voznje...dok mogu i otvorenu voznju izvuci i 5.5 litara... ne znam u cemu je fora s vasim motorima ali u mene nije tako...
jos razvlacim ga pred blokadu i to sve... ne znam ali ja sam sa svojom potrosnjom zadovoljan...jes sad da mi se je preko zime malo povecala i jos malo ovaj varijator mi se cuje ali mi ne uzima kao u vas... :song:

Ovo je nemoguće, mislim da si se negdje zaletio u računu; 8.5l je minimum, minimuma i to na autocesti!

sokre

• Gost
Nebi baš rekel.
Sa bivšom 145 1.6 t.s. sam napravio oko 10 000 km i potrošnja mi se uvijek kretala u gradu, uz normalnu vožnju, oko 9 litara. Van grada oko 7.

Točno 2 litre više nego sad sa jtd.

Edin

• Gost
stavrno ne znam ali mi je takva racunica izlazila vise puta... cesto idem za sarajevo i to racunam otvorenom cestom...voznja otprilike konstantno 120-130km/h jer je losa cesta, rupe i to... nekad 5.5 do 6l, grada mi 7 trosi... dobro u mene je mali grad nema semafora i tih fora ali...ne znam meni nije jasna vasa potrosnja...ja razumijem da bi i ja mogao nabiti na 12 litara al u crvenom svaki put... :rolll:

Offline Buggy

• Član Alfa Kluba 2
  • Pripravnik
  • *
  • Alfa 159 SW, Alfa Spider 916
    • Rijeka
    • Mauro's Films
budi sretan da je tako..

meni je potrošnja 11-12 litara
DRIVING: 159 SW, Spider 916
Driven: Alfa 155 1.8 T.S.--ALFA 33 1.3 --ALFA 145 QV -

harac

• Gost
Alfa 145 1.6 TS

Grad 13-15 litara
Mix 12 litara
Autoput 9 litara (160 km/h konstantno)

Boxer only

• Gost
Pozdrav! Zanima me potrošnja alfe 145 qv,i koje su joj mane,i na šta bi trebalo pripaziti,prilikom kupnje? Ako ko šta zna neka napiše nešto o njoj?Hvala!http://alfisti.hr/forum/Smileys/default/hello2.gif :hello:

Fiuman

• Gost
1. potrošnja od 9-12 l a ovisi o stanju
2. mane  :?: skupa registracija(noviji tip FL1 -114 kw) , teško ju je nać u dobrom stanju  (više ih se ne more ni uvest) , vjerovatno nije šparana na gasu a upitno je jel prikladno tome održavana , ide jeb.... bar moja  :hap:, puno ćvršće djeluje u pogledu trapa i karoserije od boxerica , sve su full oprema -osim kože,osim ako ti ne uleti ,, i brzo ti se zavuče pod kožu  :drive: :drive:

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
Kao prvo, teško ćeš nać neku a da nije bila bar malo udarena. Mane kao i ko svih TS motora, hrpa elektronike koja drži motor u životu. Dosta skuplje održavanje ako hoćeš da te služi, a ne po onoj staroj dok ide ide. Sama ti kaže šta ju boli. Ako ti vlasnik dozvoli da ju malo pogledaš odozdo ok, ako ne, ne kupuj. Malo je provozaj i vidi jel kud vuče. Inače kad je sve ok alfica je zlo, ide ko kuga. :craz :hap: :drive: Potrošnja varira ovisno koliko ti je teška noga na gasu. :rol: ponekad ti  :kosa: Par puta sam uspio spustit na 8l, ali stvarno laganini vožnje, gradska 12l, ludovanje čak 15l, u prosjeku si računaj 12l ili 100kn 100km, teško češ odoljeti a da ju ne stisneš. Sretno pri kupnji i  :pivo:
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

LIMENKA

• Gost
Cudno,vozim 1.4 16v ts i za 100kn prijedem 100km a za 200kn se znalo dogodit da ni ne prijedem 200km i to sve sto se tice gradske voznje bez ikakve teske noge,po curu,na kavu,do doma ovo ono nista extra!dali mi nesta povecava potrosnju a da to ni ne znam,neki neispravan dio ili...??

Offline St-alfa

• Pripravnik
  • **
  • Citroen C4 gold edition
    • ST
da po gradu trosi 11,5l  na otvorenom 7-8 l ali meni na prijedenih 300km sa euro super 95 trosi do 7 litara vise nego po papirima,sa super98 2-3 l , a sa 100 plus trosi po papirima pa cak nekad i manje!to je sve do goriva !!!
"Dođu tako vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

Offline alfavu

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Mercedes W123--Alfa 166 2.4 x2 MT09 TRACER
    • VU
dakle koliko je litara u spremniku jos kad mi se upali rezerva..vozam se ovih dana dosta cesto na rezervi pa pitam da znam otprilike si racunati da nebi ostao negdje na cesti :kosa:
Music : ON
World: OFF