15-07-2025, 22:34:03

Autor Tema: Potro¹nja goriva i kapacitet rezervara 145/6 i 155 (boxer, ts, td, jtd) sve na jednom mjestu  (Posjeta: 67967 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

josko

• Gost
  • Trade Count: (0)
Dakle zanima me po iskustvima korisnika istoimenih motora kolika je potro¹nja :

-strogo gradska vo¾nje
-otvorena cesta
-kombinirana

Na starom forumu je postojala ta tema ,ali je bilo svih vrsta motora pa nisam uspio zakljuèiti konkretno za ovaj motor.

Offline SiKe_145

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Mu¹ki
  • AR 145 1.4TS & 156SW JTD
    • Vinodol
- otvorena: nisam jos testirao

- gradska: 9,5-11 lit

- kombinirana 50/50 sa stedljivim nacinom voznje bez naglih pritisaka na gas (al i dalje prosjecna brzina veca od vecine sudionika u prometu): 8 lit.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
- otvorena: nisam jos testirao

- gradska: 9,5-11 lit

- kombinirana 50/50 sa stedljivim nacinom voznje bez naglih pritisaka na gas (al i dalje prosjecna brzina veca od vecine sudionika u prometu): 8 lit.

:o000: :o000: :o000: tak puno

Offline SiKe_145

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.4TS & 156SW JTD
    • Vinodol
ova u gradu ili otvoreno?

problem je sto mi je gradska voznja cca 8km ujutro na posao i isto toliko popodne nazad. ujutro traje cca 10-ak min, auto se jos ni ne zagrije kako spada, dok popodne zapnem u guzvu kroz grad pa traje 20-ak min, nekad i vise. stani, kreni, gas, kocnica....grozno. za te uvjete voznje i nije pretjerano.

josko

• Gost
po tome ¹to sam ja izmjerio na svome u gradu to stvarno nije puno, meni tro¹i takve gradske vo¾nje i 13l ,auto mi se uglavnom grije u kolonama s tim da sam u koloni kad idem na posao i s njega, prije dva dana sam promjenio termostat pa se auto zagrije jako brzo sad pa se mozda malo smanji potro¹nja

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
po tome ¹to sam ja izmjerio na svome u gradu to stvarno nije puno, meni tro¹i takve gradske vo¾nje i 13l ,auto mi se uglavnom grije u kolonama s tim da sam u koloni kad idem na posao i s njega, prije dva dana sam promjenio termostat pa se auto zagrije jako brzo sad pa se mozda malo smanji potro¹nja

sa alfinim bentincima nema iskustva, ali na 1.4 motor meni puno

josko

• Gost
ako uzmemo u obzir da je to motor koji inace pokrece nizu klasu vozila, lakse automobile i uglavnom ima 70ak  konja, onda takav motor sa 103 konja i dvije bregaste koji pokece 1200kg tezak auto sa 15  colnim kotacima onda bi 11 litara bila zdrava potro¹nja u voznji gradom pri radnoj temperaturi, ali ako se jos taj motor zagrijava u  80% svoje gradske voznje zbog cega ga elektronika drzi pod cokom onda bi se moglo ocekivati i preko 11l

13l je previse ,ali sad mjerim sa novim termostatom i mislim da ce biti nesto niza potrosnja

Offline Alfa 146TS

• Na probi
  • *
  • alfa romeo 146 Junior 1.4ts
    • Beograd
gradska voznja uz veoma tesku nogu ~11l
na otvorenoj cesti ~8l
sve je ovo prosek
ali posto  moja plavusa ima ugradjen autogas vozimo se za male novce
inace plina trosi
grad ~13-14l
autoput ~10l

BigSaint

• Gost
Grad 9-13
Auto put 8-9

A zna to biti i puno gore! :cool2: :crazy:

Mookie

• Gost

To mi vozimo dizele pa nam puno ali inace hoce 1.4 motori litru vise :drive:

vins

• Gost
neka tro¹e, neka, INA veæ najavljuje poskupljenje plina, a i diesel æe gore sa cijienom, uskoro æe ko¹tati isto diesel i eurosuper, jer prema pravilima tr¾i¹ne ekonomije, ¹to je veæa potra¾nja raste cijena - a sve vi¹e ljudi voze diesele ili se voze na plin... :song:

josko

• Gost
Ma neka trose, inace eto nakon zamjene termostata

gradska:  100kn=100km=12,9l

od tih 100km:
90km voznje stil :ranjeni puz po teskom terenu :mad:
10km svaka brzina do blokade :happ:
nisam jos uspio nazalost :))) u komadu odvoziti 100kn goriva bez da ga stisnem, mozda bi izvukao 11l

otvorena cesta:   normalna voznja 7.5-8l

Mookie

• Gost
neka tro¹e, neka, INA veæ najavljuje poskupljenje plina, a i diesel æe gore sa cijienom, uskoro æe ko¹tati isto diesel i eurosuper, jer prema pravilima tr¾i¹ne ekonomije, ¹to je veæa potra¾nja raste cijena - a sve vi¹e ljudi voze diesele ili se voze na plin... :song:

:?: Stavicemo alfine nalje na bike i laganini  :)))

Offline veron

• Starosjedioc
  • Doblo JTD
    • Zagreb

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart

To mi vozimo dizele pa nam puno ali inace hoce 1.4 motori litru vise :drive:

i to moze biti da smo se vec razmazili   :da: :da: :)))

Mookie

• Gost

Offline tom147

• Starosjedioc
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
prosjek 10 litara a prosjek je veæinom gradska voznja

Edin

• Gost
ne znam ljudi ali u mene nije takva potrosnja...
ovako grada 7 litara normalne voznje...dok mogu i otvorenu voznju izvuci i 5.5 litara... ne znam u cemu je fora s vasim motorima ali u mene nije tako...
jos razvlacim ga pred blokadu i to sve... ne znam ali ja sam sa svojom potrosnjom zadovoljan...jes sad da mi se je preko zime malo povecala i jos malo ovaj varijator mi se cuje ali mi ne uzima kao u vas... :song:

Offline ivan149

• Ovisnik o alfistima
  • 159 2,4, 159 2,4sw gtv 3.0 V6 turbo
    • BiH
nije mi jasno druze 7 gradska a pogotovo 5,5 otvoreno ja je u gradu ispod 11 ni pomocu trikova natjerat nemogu a da je ne guram
#drobipare

BigSaint

• Gost
ne znam ljudi ali u mene nije takva potrosnja...
ovako grada 7 litara normalne voznje...dok mogu i otvorenu voznju izvuci i 5.5 litara... ne znam u cemu je fora s vasim motorima ali u mene nije tako...
jos razvlacim ga pred blokadu i to sve... ne znam ali ja sam sa svojom potrosnjom zadovoljan...jes sad da mi se je preko zime malo povecala i jos malo ovaj varijator mi se cuje ali mi ne uzima kao u vas... :song:

Ovo je nemoguæe, mislim da si se negdje zaletio u raèunu; 8.5l je minimum, minimuma i to na autocesti!

sokre

• Gost
Nebi ba¹ rekel.
Sa biv¹om 145 1.6 t.s. sam napravio oko 10 000 km i potro¹nja mi se uvijek kretala u gradu, uz normalnu vo¾nju, oko 9 litara. Van grada oko 7.

Toèno 2 litre vi¹e nego sad sa jtd.

Edin

• Gost
stavrno ne znam ali mi je takva racunica izlazila vise puta... cesto idem za sarajevo i to racunam otvorenom cestom...voznja otprilike konstantno 120-130km/h jer je losa cesta, rupe i to... nekad 5.5 do 6l, grada mi 7 trosi... dobro u mene je mali grad nema semafora i tih fora ali...ne znam meni nije jasna vasa potrosnja...ja razumijem da bi i ja mogao nabiti na 12 litara al u crvenom svaki put... :rolll:

Offline Buggy

• Èlan Alfa Kluba 2
  • Pripravnik
  • *
  • Alfa 159 SW, Alfa Spider 916
    • Rijeka
    • Mauro's Films
budi sretan da je tako..

meni je potro¹nja 11-12 litara
DRIVING: 159 SW, Spider 916
Driven: Alfa 155 1.8 T.S.--ALFA 33 1.3 --ALFA 145 QV -

harac

• Gost
Alfa 145 1.6 TS

Grad 13-15 litara
Mix 12 litara
Autoput 9 litara (160 km/h konstantno)

Boxer only

• Gost
Pozdrav! Zanima me potro¹nja alfe 145 qv,i koje su joj mane,i na ¹ta bi trebalo pripaziti,prilikom kupnje? Ako ko ¹ta zna neka napi¹e ne¹to o njoj?Hvala!http://alfisti.hr/forum/Smileys/default/hello2.gif :hello:

Fiuman

• Gost
1. potro¹nja od 9-12 l a ovisi o stanju
2. mane  :?: skupa registracija(noviji tip FL1 -114 kw) , te¹ko ju je naæ u dobrom stanju  (vi¹e ih se ne more ni uvest) , vjerovatno nije ¹parana na gasu a upitno je jel prikladno tome odr¾avana , ide jeb.... bar moja  :hap:, puno ævr¹æe djeluje u pogledu trapa i karoserije od boxerica , sve su full oprema -osim ko¾e,osim ako ti ne uleti ,, i brzo ti se zavuèe pod ko¾u  :drive: :drive:

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
Kao prvo, te¹ko æe¹ naæ neku a da nije bila bar malo udarena. Mane kao i ko svih TS motora, hrpa elektronike koja dr¾i motor u ¾ivotu. Dosta skuplje odr¾avanje ako hoæe¹ da te slu¾i, a ne po onoj staroj dok ide ide. Sama ti ka¾e ¹ta ju boli. Ako ti vlasnik dozvoli da ju malo pogleda¹ odozdo ok, ako ne, ne kupuj. Malo je provozaj i vidi jel kud vuèe. Inaèe kad je sve ok alfica je zlo, ide ko kuga. :craz :hap: :drive: Potro¹nja varira ovisno koliko ti je te¹ka noga na gasu. :rol: ponekad ti  :kosa: Par puta sam uspio spustit na 8l, ali stvarno laganini vo¾nje, gradska 12l, ludovanje èak 15l, u prosjeku si raèunaj 12l ili 100kn 100km, te¹ko èe¹ odoljeti a da ju ne stisne¹. Sretno pri kupnji i  :pivo:
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

LIMENKA

• Gost
Cudno,vozim 1.4 16v ts i za 100kn prijedem 100km a za 200kn se znalo dogodit da ni ne prijedem 200km i to sve sto se tice gradske voznje bez ikakve teske noge,po curu,na kavu,do doma ovo ono nista extra!dali mi nesta povecava potrosnju a da to ni ne znam,neki neispravan dio ili...??

Offline St-alfa

• Pripravnik
  • **
  • Citroen C4 gold edition
    • ST
da po gradu trosi 11,5l  na otvorenom 7-8 l ali meni na prijedenih 300km sa euro super 95 trosi do 7 litara vise nego po papirima,sa super98 2-3 l , a sa 100 plus trosi po papirima pa cak nekad i manje!to je sve do goriva !!!
"Doðu tako vremena, kada pamet zaæuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

Offline alfavu

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Mercedes W123--Alfa 166 2.4 x2 MT09 TRACER
    • VU
dakle koliko je litara u spremniku jos kad mi se upali rezerva..vozam se ovih dana dosta cesto na rezervi pa pitam da znam otprilike si racunati da nebi ostao negdje na cesti :kosa:
Music : ON
World: OFF