Eo ovako!!! Htio sam se i ja pridruzit eksperimentu i testiranju u potrosnji goriva. Vozim alfu 146 1.4 boxer iz 1996. Kupio sam od ne znam kojeg vec vlasnika pa nemam nikakve informacije o vozilu detaljne. Pa sam procitao na vise mjesta koliki je rezervar. Par njih je reklo da je 51 litru.
Pa sam natocio auto do cepa i resetirao brojilo. Procitao sam od nekog na forumu da prijedje 420-70 km. I to me bas zanimalo ajde reko da vidimo.
Kad sam nocas dostigao broj od 430 km i kazaljka mi je dosla na najdonju i najzadnju liniju reko aj vozit cu sad dok se ne ugasi motor.
Ljudi moji ja bozim i vozim lampica gori odavno a kazaljka cijelo vrijeme na dnu dna i ispod zadnje linije cak. Ja sam vec pomislio heureka kupio sam auto koji vozi beskonacno. Dakle ja sam vozio jos 100 km dok mi je kazaljka bila na dnu dna. Tako da znate da kad vam je u rezervi da mozete ladno jos 100 km. Voznja je bila 90 posto gradska a 10 posto izmedju sela i gradova.
I sad (bubnjevi) ono glavno. Auto mi se ugasio na 536.5 km od sipanja do vrha pistolja ilitiga cepa.
Dakle za sve ono koji koliko vidim krivo racunaju. Racuna se ovako 51 (sveukupno litara) puta 100 = 5 100 pa dljeljeno sa 531.5 km = 9.506 ilitiga zaokruzeno 9.5 litara na 100 km
Vidio sam da ste tu izvlacili cifre od 12 do 15 litara pa bokte iako boxer zbuci kao dodge charger ipak ne trosi toliko

Eto i ja sam doprinjeo forumu. Sad nesto znate. Makar da sam ja znao koliko mogu prijeci ne bih vozio toliko. A ne ja vozim i vozim nikako da stane
Dodao bih i sliku ali nikako da prihvati. Kaze datoteka prevelika