Trebao sam neki mali jeftini autić do max 5000 kuna i koji bi eventualno dobro "trpio" plin i da je MPI motor, gledao sam Vw Polo, Seate i slične (ajme meni što ljudi prodaju i za koje novce) i Punto mk1. Pregledao sam jedno 15-tak auta, većinom su truli i bez podova i kad sam skoro odustao i kupio nešto novije i skuplje, naiđoh na ovog Punta u ZG.
Od ispod nije trul, ima fleka hrđe, al nema rupa.

Motor 75 KS MPI. Na vuri 197 000km, uvežen iz Italije 2006 tak da je to upitno.
Ima el. podizače, ORIGINALNO infracrveno daljinsko koje RADI, klimu koja radi, volan i sjedalo podesivo po visini, ljepše obloge na vratima, pr. maglenke, duple H1/H1 farove itd, al nema servo.
Pošto ima 165/65R14 gume, servo i nije problem, al u planu je za ubaciti na proljeće.
Dosta očuvan iznutra za svoje godine koje se malo vide na sjedalima

Naravno, odmah raskopan ovjes i kočnice te je promijenjeno: prednji diskovi i pločice (Delphi/TRW), prednji lajtungi kočnica (Acron), prednje vilice (Monroe nisam ni znao da ih rade), reparirana letva volana sa sponama i manžetama, sajle ručne kočnice, bubnjevi (Delphi), pakne (Matec) i kočioni cilindri stražnjih kočnica, stražnji amortizeri (Monroe), termostat, antifriz, ulje Mobil 10W40, filter ulja, NGK svječice, brtva poklopca ventila, filter goriva, pumpa goriva, ulje u getribi

Promijenjen je desni rasklimani retrovizor, lijeva stražnja svjetla, ledice za osvjetljenje tablice i unutrašnjosti, Pioneer 3-sistemci na zadnjoj polici, imam rabljene zimske Save sa još 7mm profila
Još ću promijeniti remenje, na proljeće komplet zaštita podvozja i prednji amorizeri