pozdrav svima,iz pouzdanih izvora doso sam do informacija o bojama djeteline,pa reko da podjelim s vama...
''Cloverleaf'' (rascvjetana djetelina) znakovi predstavljaju inacicu Alfa Romeo vozila kojima sam
naziv modela ujedno predstavlja i vrhunac u komforu i velicini mašine, dok su u vrijeme Drugog svjetskog rata
ti znakovi oznacavali "samo" trkace automobile.
Logo se prvi put pojavio u 1923. godini kada ga je Ugo Sivocci predstavio na pocetku
14-og Targa Floria kao simbol srece zaželjene timu.
Ubrzo postaje simbolom konkurencije Alfi, oznacavajuci visoke performanse.
Neki modeli modernih Alfi imaju cloverleaf znak koji prikazuje
tipicnu zelenu djetelinu na bijeloj podlozi, objavljene su i varijante
plave djeteline na bijeloj podlozi.
Od 1995 do 2000 Alfe 145 s plavom djetelinom (Quadrifoglio Blu)bile su namijenjene iskljucivo za izvoz(bogatija oprema),
radi proboja na zapadno tržiste.relativno ih malo ima,i tokom vremena tesko ih je raspoznat.
A zelene su bile iskljucivo za talijansko i istocnoeuropsko trziste.
Alfe iz ranih 80-ih ukljucuju modele koji su dobavljivi kao tzv."Silver Leaf" i "Gold Leaf" modeli.
Ovi su modeli na vrhu ranga. Alfa logo dostupan je u zlatnoj ili srebrnoj varijanti koja oznacava
visinu nivoa specifikacije vozila.
Gold Leaf modeli takoder su rasprodani kao 159i modeli (u originalu 159 modeli).
Paketne opcije danas nude razlicite modelne linije ukljucujuci; ''lusso,'' “luxury,”
''turismo,'' “touring,” i GTA (''gran tourismo alleggerita,'' “lightened grand touring”).
GTA paket dostupan je u modelima 147 i 156 i ukljucuje V-6 motor. U prošlosti, Alfa Romeo je nudio i
Sprint Pakete u svojim modelima.
Ako sam u cem pogrijesio molim da me ispravite....