Evo izgleda rjesio i maf ipak, nakon neke zajebancije sa mafovima na kraju sam uglavio gore maf od 156 1.9 16v po katalogu kao sam nasao al sam ga skinuo sa nekog benzinca sad vise nisam pametan sa cega je no nebitno.
ugl. prvo stavljen gore i nista lude cifre izbacivao, onda sam ga ocistio sa carb-cleanerom pa sa industrijskim pa sprico alkoholm i proradio malo nesto kao tj. sve bilo oke skoro al su se krivulje razilazile na cudnim mjestima ugl. voltaza ide gore normalno al kolicina pada

:
na kraju sam ga rastavio sa špicangama i dobro oprao u alkoholu sa vatom ga izribao i ispuhao sa fenom, sastavio ubacio i cudo jedno.
prije na leru je ocitavao oko 1v i manje imao padove prema 0.6v a kolicina je bila oko 520 mg/i odnosno oko 56kg/h nakon ciscenja sa uporabom sile voltaza je skocila na 2v i kolicina pala na 415mg i pri dodavanju gasa se krivulje volataze i kolicine fino prate i ujednaceno rastu do 700-800 mg/i sto je za testiranje u praznom hodu vise nego zadovoljavajuce po meni..
tako da mozda zaista svi ti mafovi koji su za otpis i nisu toliko z otpis samo traze vise paznje.
tek tolko da napomenem 3 mafa sam bacio jer ni nakon tog tretmana nije bilo promjene jednostavno su mrtvi neke sitne pobude daju al to je ono nista.. orginalni maf nakon tog ciscenja je u boljem stanju ali daleko od ispravnog.
neka test voznja ce past kasnije pa napisem dojmove a tek sutra cu vidjeti dal ponovo vraca gresku mafa i kako se auto ponasa u nekoj ozbiljnijoj voznji.