28-05-2026, 01:18:26

Autor Tema: Alfa Romeo 147 1.6 88 kw ts  (Posjeta: 1471 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kupusar

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
  • Nije važno gdje ste, već s kim ste.
    • OSJEČKO- BARANJSKA
Alfa Romeo 147 1.6 88 kw ts
« u: 14-03-2014, 23:30:41 »
KUPIO sam alfu prva u životu lijep udoban auto !
Napravljen servis izmjenjana sva ulja i sad problem papuča kočnice udara ali samo pri kočenju ono do samog stajanja kočnicu samo lagano držim stisnutu a ona udara kao ABS.
Dok nisam mijenjao ulje u kočnicama sve 5 kočila bez ikakvih vibracija i jako dobro ono ako malo jače stisneš u mjestu
ZAMOLIO BI neku dobru dušu ako zna razlog da ga podjeli samnom spreman častiti pivom !  HVALA NA POMOĆI !!!         
REČENO MI DA PLOČICE I PAKNE MOGU JOŠ !!
Neka vas ne uznemirava to što hodam pognute glave; moja jedina briga je da ne zgazim vaš odgoj koji se vuče po zemlji.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Odg: Alfa Romeo 147 1.6 88 kw ts
« Odgovori #1 u: 15-03-2014, 09:54:51 »
Provjeriti jos jednom tj odzraciti sve kocnice jos jedno,mozda je negdje ostalo zraka pa sad jedan kotac ne koci dobro pa abs i vjerovatno asr reagiraju kao da neki kotac proklizuje.
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #2 u: 15-03-2014, 20:29:40 »
DA PUNO HVALA I JA SAM TO MISLIO POŠTO JE MJENJANO ULJE U KOČNICAMA !!
samo ja to radim drugačije ne kao majstori špricu i izvučem ulje iz posude aostavim na dnu tek toliko da nemože povući zrak i onda nadosipam novo i nema zajebancije sa zračenjem a ulj na tehničkom uvijek novo  IPAK HVALA TI U PONEDJEKJAK ZRAČENJE !!
Neka vas ne uznemirava to što hodam pognute glave; moja jedina briga je da ne zgazim vaš odgoj koji se vuče po zemlji.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #3 u: 15-03-2014, 20:53:54 »
Posuda ne smije ostati suha, nego jedan mora pritiskati kočnicu a drugi ispuštati ulje na odzračnicima cilindara, uz dolijevanje novog ulja u posudu.
Nadam se da si tako radio.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #4 u: 15-03-2014, 22:01:38 »
Ovaj sistem kak je opisao kolega Argor isto je ispravna,cak bi rekao i najbolja.
Sistem je taj, covjek u vozilu pumpa pedalu dok nije tvrda, onda stane i drzi je stisnutom dok mestar sa kljucicem odvine odzracnik ili po njem. ajnlihter, i tada pedala propada i staro ulje,necistoca i eventualno zrak u obliku mjehurica izlazi van.
Pedala je propala do kraja,ali se i dalje drzi stisnutom dok mestar ne zasarafi odzracnik da ne curi ulje van.

Tada opet pocinje postupak pumpanja dok papucica ne bude tvrda.
Tokom 3-4 ispustanja treba paziti na razinu kocione tekucine u posudici i doliti da bude puna.
Uglavom za cijeli sistem treba minimalno 0,5l do 1litra a da se svo staro ulje istjera van.

Nadam se kolega da je stvar samo do zraka u sistemu.

Sretno sa odzracivanjem i javi jel si rjesio problem ;-)  :pivo::alfisti:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #5 u: 16-03-2014, 21:57:06 »
znam ozračiti kočnice hvala na savjetima samo su na zadnjim kotačima malo zapekle sisice pa moram prije svega to riješiti da ih ne polomim  :thanks
da kojA tekučina se sipa u sistem za kočenje zna li se ime može li UK-- 4 BOSCH HVALA ?

« Zadnja izmjena: 17-03-2014, 10:21:34 od kupusar »

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #6 u: 17-03-2014, 13:30:05 »
 :violent-smiley-039: NIJE Sve ozračeno i glavni kočioni i jedinica ABS , ASR  I JOPED ISTO PRI VELIKOJ BRZINI KOČI DOBRO PRI STAJANJU LUPA UKLJUČUJE SE ABS A NE POKAZUJE GREŠKU NA KOMPJUTERU KAD GA SPOJIMO A NITI AUTO POKAZUJE GRAEŠKU ABS  KAJ SAD KUPOVATI I RADITI ????
« Zadnja izmjena: 17-03-2014, 17:01:14 od kupusar »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #7 u: 17-03-2014, 13:48:30 »
Dobro ne treba vikati riješit će se.

Najvjerojatnije još uvijek nije dobro odzračeno ... ako je zrak ušao u onaj razvod kod ABS jedinice, teško ga je istjerati van. Ponovi postupak odzračivanja, ako treba potroši litru ulja, ovako kako je napisao kolega Stiv.

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #8 u: 17-03-2014, 16:55:22 »
ne vikam samo izgleda da je riknula ta jedinica ne znadem joj ime koja upravlja ABS  , ASR more bit svašta uglavnom je nešta .znali tko službeni naziv toga komada ? VELE LJUDI A I NEKE ŽENE da mora biti isti broj kao i ovaj na mojoj ili inače nešljaka !
« Zadnja izmjena: 17-03-2014, 17:03:16 od kupusar »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #9 u: 17-03-2014, 20:09:22 »

Dok nisam mijenjao ulje u kočnicama sve 5 kočila bez ikakvih vibracija i jako dobro ono ako malo jače stisneš u mjestu
ne vikam samo izgleda da je riknula ta jedinica ne znadem joj ime koja upravlja ABS  , ASR more bit svašta uglavnom je nešta .znali tko službeni naziv toga komada ? VELE LJUDI A I NEKE ŽENE da mora biti isti broj kao i ovaj na mojoj ili inače nešljaka !

Ne vjerujem da je krepala. Kako to da je onda radila kako treba dok nisi zamijenio ulje.  :?:

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #10 u: 17-03-2014, 22:25:51 »
Argor riči ti se pozlatile daj bože da nije riknula a kaj je onda neznadem ,sutra JU vozim u olaščeni pa nek oni kažu što misle da je ! više sam lud od tog auta a tek ga imam 10 dana !
dosad zamjenio set kvačila bilo tvrdo ko kamen sad kao u kuminu , remenje  , sva ulja , bobine , svječice , senzor protoka zraka , neka crijeva , semering radilice , i još moram gornje lijevo i desno rame ,a za kojih 5 do 6 tkm i diskovi i pločice gibljivo crijevo auspuha  bivši vlasnik bio neki škrtac ili ???? pa ti mi sad reci polako lega sve će biti dobro !
« Zadnja izmjena: 17-03-2014, 23:27:36 od kupusar »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #11 u: 17-03-2014, 22:31:57 »
ARgo riči ti se pozlatile daj bože da nije riknula a kaj je onda neznadem ,sutra ga vozim u olaščeni pa nek oni kažu što misle da je ! više sam lud od tog auta a tek ga imam 10 dana !

:hehe: lijepo vrijeme i vozio bi se a ona neće.  :cool:

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #12 u: 17-03-2014, 23:25:42 »
ma nema neće ja ju vozim ona cvili neko će popustiti  :handclap:

Offline kupusar

• Učim polako
    • OSJEČKO- BARANJSKA
« Odgovori #13 u: 18-03-2014, 19:20:20 »
Naručena centrala ABS po broju kad neče da pomognu alfisti .hr HOĆE DRUGARI alfisti.srbija rešeno dolazi prekosutra nadam se da ću riješiti problem HVALA SVIMA KOJI SU MI POMOGLI BILO KAKVIM SAVJETOM !!!!! :ok: