?!?... Ja imam od alfinih diskova.. Oko 7mm su..taman da iza istakne i dobije se mrvicu negativnog nagiba...napred nema potrebe
6,7mm su.
problem je ak staviš alfa diskove na alfu kao distance, nisu u centru jer disk ima rupu 59mm a prsten centralni za centriranje felge je 58.1mm, znači da ima 0.9mm lufta.
ak hočeš to napraviti jeftino i da bude sve po ps onda se uzmu VW diskovi (centralna rupa 57.1, disk je mislim 58) koja se prošiti na 58.1 i eto distance za alfu.
Isto tako imam na renolu sad iza distance od alfa166 diskova a ne od renoa
oboje koriste 5x108 rupe, reno ima srednji prsten 60.1mm a alfin disk je 59mm koji se izbuši na 60 i eto pasend u mm bez ikakvog slobodnog hoda.
Na 156 sam imao od alfa diskova distance i to nije to, trese prema 200, uzeo vw diskove i složio, sve 5.
Zato sad nisam uzeo od renoa diskove nego od 166 baš zbog rupe centralne. i 166 isto ima rupe 14mm za vijke ko i rs.
Mada na alfi te distance od diskova pašu samo ako je oem felga s 58.1mm rupom.
aftermarket felge na pašu jer mora iti plastični prstena a alfa ima jako kratki centralni prsten na glavčni, strši samo 10mm pa ti onda ostane 5mm i još ti prsten plastični za centriranje uzme 4mm unutra jer je konusni na pola i ostane ti samo 1mm na kojem se drži felga i to još plastičnih 1mm, premalo
rješenje je potokratiti distance takve na 5mm pa dobip skoro 3mm
sve sam to dobro porstudirao i zezao s stim kotačima na 156ica tak d aznam o čemu pričam. ovddje me sad na cliu ugodno iznenadilo što je središnji prsten koji drži felgu izbačen 18mm prema van pa s emogu staviti i 2 distance od diskova (13mm)
7x17Et35 bez straha može s evozit s tim disk distancama i super izgleda, neće nigdje zapinjat a onda je isto izbačena GTA felga