24-06-2026, 01:19:39

Autor Tema: ar 145 vuce u stranu.  (Posjeta: 969 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
ar 145 vuce u stranu.
« u: 30-06-2013, 21:23:48 »
bio na spuru reklamirao i odustao svi se kotaci vrte isto, nit jedna kocnica ne steka auto cim prodjem dva metra zamakne volan u stranu od vozaca. kako god da vrtio i radio kut kotaca otvoren zatvoren simo tamo napravi isto. jel moguce da letva volana sere kvake. mislim prvi slucaj bi mi to bio pa pitam zato. ulja ima sve oke.
auto ima servo i boxer je i za promjenit letvu je sex na najace onak.

auto iskljucivo vuce u vozacevu stranu. radio sam doma spur na par autiju ovak i uvijek ih dobijem da idu ravnu razlika koji stupanj na spuru sto poprave i nagib malo. al ovo je kriminal kako god da napravim uvijek ide u vozacevo
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline dpodor12

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • POPOVAC
Odg: ar 145 vuce u stranu.
« Odgovori #1 u: 30-06-2013, 21:35:55 »
Meni se to jednom dogodilo zbog guma.
dp

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #2 u: 30-06-2013, 22:00:27 »
jbt. opce gume zaboravio bas cu promjenit prednje za zadnje.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline dpodor12

• Pripravnik
  • **
    • POPOVAC
« Odgovori #3 u: 30-06-2013, 22:09:07 »
Ne kažem da je to,al meni bilo. Kupio slupanu zbog felgi. Sve gume iste,al drugi datum proizvodnje.Nisam gledao koje su bile naprijed,koje nazad. Namontirao i vuče. Bio na optici,sve ok. I sjeti se lik, zamjeni točkove i to je to!
dp

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #4 u: 01-09-2013, 18:39:35 »
promjenio set guma, cak isao mjenjat mortizere i kape mortizera i opet nevalja. bio na spuru kaze sve oke.
al zanimljiva stvar auto vuce u ljevo znaci vozacevu stranu, smotam volan u ljevo i napravim spur da su kotaci ravno i auto je puno manje vukao u stranu to sam sam radio spur da napomenem.

neki dan promjenio mortizere i kape mortizera reko da nije spigano kaj bilo i opet isti rac, promjenio i gume i opet nema pomaka makar sam bio kod drugog majstora za spur i opet.

i da recimo 30-40kmh naglo cimanje volana ljevo desno desno bez beda ljevo kad se ide brzo kao neka zadrska recimo kao da prvo ide bez serva pa se servo ukljuci, to sam tek danas skuzio. ulja ima dosta pumpa radi, remen neproklizuje.

jel zaista moguce da radi servo letve vuce u stranu.?

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #5 u: 01-09-2013, 19:25:14 »
Servo letva rekla baj baj....negdi je zahrdjala iznutra i sad na komade ti radi dobro a na komade ti baca eto na lijevu stranu.
Meni je na korejcu stekala prilikom vracanja iz krajnjeg desnog polozaja u centar i jako se tesko.motalo.

Promjenjena servo letva,dao reparirari iz prevencije servo.pumpu i sad je sve super.
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #6 u: 01-09-2013, 19:31:49 »
Provjeri si ležaje amortizera ,najjprije da će biti do toga  :ok:
Gas Guzzler

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #7 u: 01-09-2013, 21:06:17 »
Ovo što pričaš sa zadrškom... Dogodilo se par puta meni situacija da sam motao volanom puno na suho, tj. dok auto nije bio upaljen i onda sam imao takve simptome sa zadrškom kod motanja.
Skužio sam da je nešto do serva, stao na stranu i jedno 10 puta izmotao pun lijevi, pa pun desni i stvar se popravila.
Pretpostavljam da kad motam na suho, negdje povuće zraka, a motanjem lijevo - desno se sistem odzraći...

Inače, ja sam na svojoj zamjenio letvu jer je stara curila i imala dosta lufta... Sex je za promjenit, ali nije nemoguće... Jedno posljepodne posla. S tim da sam radio sam... Jedino što nisam mogao sam, nisam ju mogao natrag montirat gore, jer je jebada šarafe pogodit navoj, morao sam zvat djeda da dođe pridržat i pomoć namjestit. :craz Znači, poželjno je da imaš nekoga da ti pomogne. Poslje montaže, novo ulje i najbolje podić prednji kraj auta u zrak da možeš motat bez otpora da bi se sistem odzračio. I to je to...

A jel auto bio udaran jako?
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #8 u: 01-09-2013, 22:05:38 »
Ovo što pričaš sa zadrškom... Dogodilo se par puta meni situacija da sam motao volanom puno na suho, tj. dok auto nije bio upaljen i onda sam imao takve simptome sa zadrškom kod motanja.
Skužio sam da je nešto do serva, stao na stranu i jedno 10 puta izmotao pun lijevi, pa pun desni i stvar se popravila.
Pretpostavljam da kad motam na suho, negdje povuće zraka, a motanjem lijevo - desno se sistem odzraći...

Inače, ja sam na svojoj zamjenio letvu jer je stara curila i imala dosta lufta... Sex je za promjenit, ali nije nemoguće... Jedno posljepodne posla. S tim da sam radio sam... Jedino što nisam mogao sam, nisam ju mogao natrag montirat gore, jer je jebada šarafe pogodit navoj, morao sam zvat djeda da dođe pridržat i pomoć namjestit. :craz Znači, poželjno je da imaš nekoga da ti pomogne. Poslje montaže, novo ulje i najbolje podić prednji kraj auta u zrak da možeš motat bez otpora da bi se sistem odzračio. I to je to...

A jel auto bio udaran jako?
Šta si sve skidao na autu da promjeniš letvu?
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #9 u: 01-09-2013, 22:11:19 »
Šta si sve skidao na autu da promjeniš letvu?
Trebas maknuti nosac akumulatora i kutije za zrak te maknuti releje i osigurace,tad imas pristup letvi.
Mislim da ti je pametno da si maknes i usisnu granu da imas sto vise manevarskog mjesta.
Ne sjecam se tocno vise jer sam to raskap prije 3 godine.
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #10 u: 01-09-2013, 22:31:11 »
 :ok:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #11 u: 01-09-2013, 22:54:16 »
posla ima more, volan mekan ko putar tj. ko na svakoj boxerici ali bas me muci ovo. msilim imam jos dvije letve al kolko posla ima za zamjenit je dodje mi mrak pred oci.

mjerio sam razdaljinu kotaca i razlika ljevo-desno je mozda 2-3 mm nevjeurjem da je to problem jer sam vidjao aute i sa vise i isli su svi ravno, kolko znam nije bio udaran jace barem prednji kraj je sve tvornicko na njemu a ni odispod nema nista cudno.