...dugo ništa novoga i već sam se iznenadio kako to bez ulaganja, samo toči i vozi...naravno da se alfa pobrinula za to, pa je krepao MAF...na ful gasu umjesto 1200 grama zraka, čitala je jedva 600 grama...na 3500 okretaja osjetio se pad snage i tako do kraja kao da nema turba...stavio novi maf i sada isčitava i preko 1200 grama i auto ide kao nikad do sada (izgleda da je već dugo maf bio poluneispravan)...
...osim toga i getriba je otkazala poslušnost, pa mi je par puta zablokirao mjenjač u leru i ručica nije htjela nikud ni lijevo-desno, a ni gore-dole u brzinu...dovoljno je bilo pogurat auto par cm, da se ručica oslobodi...također je znala teško zašaltat drugu (+ zvuk roštanja ponekad u drugoj) i rikverc...ekspresno i povoljno sam riješio drugu 6 brzina getribu i promjenio, no na toj "novoj" ne valja kočnica sinhrona 4 brzine...znači, kada se hoće razvuć 3. brzina i brzo prebaciti u 4. mjenjač zakrči (uđe, ali krči)...da lijepo uđe, potrebno je smanjiti okretaje (tj. par trenutaka duže imati stisnuto kvačilo) i onda ulazi lijepo...
...u međuvremenu sam raskopao skinutu getribu i pronašao kvar u biraču brzina, tj. osovini birača koji se iz nekog razloga izglodao i birač nije bio fiksan, nego se pomicao u čahuri i tu je dolazilo do nemogućnosti šaltanja brzine tj. blokade...imao sam doma drugi birač od stare 5 brzina getribe, usput promjenio ležaj piramide (bio je dosta potrošen i zato se čulo roštanje), promjenio ležajeve diferencijala i semeringe poluosovine i čekam slobodan trenutak sve skupa vratiti nazad...na isti način ću i riješiti ovu koju sada vozam, pa nek stoji za rezervu ispravna (ili će u oglasnik

)...
...usput pregledano kvačilo i zamašnjak...stanje novo i mogu sa zadovoljstvom/preporukom reći da je Rolly-eva pojačana korpa pun pogodak za trenutnu snagu i moment...