13-06-2026, 23:47:06

Autor Tema: Odabir akumulatora za vikend vozilo  (Posjeta: 1387 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odabir akumulatora za vikend vozilo
« u: 27-02-2013, 12:03:44 »
Daklem na Alfi mi je otišal akumulator, a pošto je to vikend vozilo trežim nešto da je čim dugotrajnije i da ne rikne nakon 2 godina čim izađe garancija. Znači molim da mi da preporuku onak koji ima vikend vozilo i zna na kaj mislim.
Jer realno ja Alfu u te 2 godine upalim kojih 200 puta.         

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
Odg: Odabir akumulatora za vikend vozilo
« Odgovori #1 u: 27-02-2013, 12:48:51 »
Uzmi najeftiniji sa 3g garancije i neki punjač za održavanje svaki će krepat tim tempom
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Zagy

• Gost
« Odgovori #2 u: 27-02-2013, 12:50:47 »
Uzmi najeftiniji sa 3g garancije i neki punjač za održavanje svaki će krepat tim tempom
pa to sam si i mislil... ima ih po 380 kn sa 3g i po 74Ah

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #3 u: 27-02-2013, 12:55:34 »
Za razliku cijene uzmeš neki punjač tipa c tek što služi za.održavanje akumulatora, isplativije nego dat 700-800 za vartu, bosch il neki long life  1000+ kad za 700-800 imaš akumulator i punjač
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Zagy

• Gost
« Odgovori #4 u: 27-02-2013, 13:33:46 »
imam več punjač doma sam nezz jel je može s njaim i održavati acu.. tj kak se to radi?

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
« Odgovori #5 u: 27-02-2013, 13:48:45 »
priključiš punjać na aku svake toliko i dopuniš ga...
ja to ne radim  :ne:

mislim da nečeš imat problema sa akumulatorom, i da auto koristiš smo vikendom  :ne2:
ja moju isto palim samu nedjeljom (ne svaku), dizel je, treba joj još više snage, uvijek pali
ajde, sada stoji u garaži već skoro dva mjeseca, akumulator se ispraznio.... tri sata punjenja bilo je dovoljno da opet zavergla   :da:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Zagy

• Gost
« Odgovori #7 u: 27-02-2013, 14:10:11 »
priključiš punjać na aku svake toliko i dopuniš ga...
ja to ne radim  :ne:

mislim da nečeš imat problema sa akumulatorom, i da auto koristiš smo vikendom  :ne2:
ja moju isto palim samu nedjeljom (ne svaku), dizel je, treba joj još više snage, uvijek pali
ajde, sada stoji u garaži već skoro dva mjeseca, akumulator se ispraznio.... tri sata punjenja bilo je dovoljno da opet zavergla   :da:
dobro ovaj akumulatora kaj sam imal  exide je izdržal skoro 5 godina s tim da ovu godinu sam ga uvijk odspojio s klema preko tjedna al došlo mu je vrijeme valda a i dosta je izdržal s tim da negdi gubim struju i to 0.3A
moram staviti kill switc ili ti traktorski ključ

Zagy

• Gost
« Odgovori #8 u: 27-02-2013, 14:10:52 »

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #9 u: 27-02-2013, 14:17:54 »
Upravo takav c tek il sl. Prikopcis jednom mjesečno da ga malo oživi još ili sl.
I nemoj si otpajat kleme prek tjedna jer tak si svaki put komp izbriše parametre i onda opet sve na novo vuče, em ti bzvz trosi više a i malo slabije ide

Zagy

• Gost
« Odgovori #10 u: 27-02-2013, 14:21:12 »
Upravo takav c tek il sl. Prikopcis jednom mjesečno da ga malo oživi još ili sl.
I nemoj si otpajat kleme prek tjedna jer tak si svaki put komp izbriše parametre i onda opet sve na novo vuče, em ti bzvz trosi više a i malo slabije ide
moram odspojiti zbog gubljenja struje. jer mi nigdi vuče 0.3A i za par dana se svaki acu prazan. isprobano

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #12 u: 27-02-2013, 15:22:47 »
moram odspojiti zbog gubljenja struje. jer mi nigdi vuče 0.3A i za par dana se svaki acu prazan. isprobano
si pratio na kaj gubi, eliminiraj prvo na klemama samim rastavis žice i vidiš sa koje vuče i nju pratis do prvog racvanja i tako do kraja ideš

Zagy

• Gost
« Odgovori #13 u: 27-02-2013, 16:03:44 »
si pratio na kaj gubi, eliminiraj prvo na klemama samim rastavis žice i vidiš sa koje vuče i nju pratis do prvog racvanja i tako do kraja ideš
nisam jos al mi smrdi na radio

Zagy

• Gost

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #15 u: 27-02-2013, 17:34:55 »
nisam jos al mi smrdi na radio

nadaj se da je radio ja sam pratio pa sam doso na neku zicu iza kod bunkera negdi da se jednosatvno poglodala i dirala sasiju lagano i tam je vuklo struju a nedovoljno da krepa osigurac.

Zagy

• Gost
« Odgovori #16 u: 27-02-2013, 17:48:06 »

nadaj se da je radio ja sam pratio pa sam doso na neku zicu iza kod bunkera negdi da se jednosatvno poglodala i dirala sasiju lagano i tam je vuklo struju a nedovoljno da krepa osigurac.
s cuj i ja se nadam al znas kaj se veli. na proljece budem se s tim zekal kad bude toplije.

Offline cuore

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #17 u: 27-02-2013, 18:12:10 »
ovaj pametni c punjac je odlicna stvar imam ga oko godinu dana i sve pohvale a imas i vrhunske akukulatore marke OPTIMA  koji su i namjenjeni za sezonska vozila i velike su izdrzljivosti i garancija pa si pogledaj malo

Zagy

• Gost
« Odgovori #18 u: 27-02-2013, 18:34:27 »
 :embarassed:
ovaj pametni c punjac je odlicna stvar imam ga oko godinu dana i sve pohvale a imas i vrhunske akukulatore marke OPTIMA  koji su i namjenjeni za sezonska vozila i velike su izdrzljivosti i garancija pa si pogledaj malo
da samo kaj jedan optima akumulator dojde 1200 kn a za tu lovu kupim svake 3 godine akumulator po 400 kn i traje sbe skupa 9godina. ak me razumijes

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #19 u: 27-02-2013, 19:05:47 »
Umjesto c teka imaš odličnih punjača na istom principu kak su se prodavali u Lidlu.
Ja sam ga kupil u Sloveniji za 19 ojra, puni 6 i 12 V akku, ima lcd, funkciju održavanja akumulatora-uštekaš, spojiš na aku i sam ga održava.

Zagy

• Gost
« Odgovori #20 u: 27-02-2013, 19:07:30 »
Umjesto c teka imaš odličnih punjača na istom principu kak su se prodavali u Lidlu.
Ja sam ga kupil u Sloveniji za 19 ojra, puni 6 i 12 V akku, ima lcd, funkciju održavanja akumulatora-uštekaš, spojiš na aku i sam ga održava.
  :ok: u slo je ovak i onak sve jeftinije  :da:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #21 u: 13-03-2013, 13:16:14 »
Evo, ovog sam ja kupio i odličan je, posebno za tih 130-140 kuna koliko košta, 3 godine garancija:

http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_33071.htm