evo ovako:
motor 2.0 turbo.16 ventila-151 kw, se vrti čak do 7000 0/min,treba mu dosta da dođe u te obrtaje(meni je pokvareno nešto oko pirburg ventila ili slično pa nabije odjednom pritisak turbina tek oko 5000 o/min i motor poludi tako snažno povuče da te strah uvati,u 4 brzini ga ladno navučem blizu 7000 0/min ali u 5 teško(nikako-strah me,nema ceste toliko dugačke)dođem do 5500-6000 0/min čak neznam ni koliko ide auto km/h(nesmijem skretati pogled sa ceste.
Motor V6 turbo 2.0 151 kw,oslobađa ranije snagu,poteže već od 3000-3500 0/min,ali samo se vrti samo do 6000 0/min(možda može i nešto više-nisam lupao blokadu) i nekako zvuk mi nije neki,a i u visokim obrtajima nema snagu i ne vuče kao gore pomenuti-znači različito se ponašaju.
Doduše ja sam malo mator i ljen za šaltanje brzina pa nikad ne vozim naročito sportski,već penzionerski ubacim u veću brzinu na 2500-3000 0/min pa tako do krajnje brzine(uglavnom)ali ponekad idem namerno(kad su uslovi na cesti sigurni,nema prometa i sl) da ih probam pa nagazim dobro po gasu i uvjek mi zasmeta to što V6 brzo dođe u visoke obrtaje i gubi snagu,a 4/16 vuče li vuče nikad da stane-eto to im je razlika i sigurno V6 troši više benzina od 4/16-što je i normalno kad ima 50% više cilindara