Uh, o ovoj temi bi ja mogao knjigu napisati jer sam bio u istoj dilemi, jos uvijek su mi na stolu katalog od Bravo i 147.

Kod mene je bila dilema između JTD motora, ali isti auti. Tj. Bravo sam gledao ovaj za 123.000 Kn tj. 16.600 Eura. Ili !47 rabljenu za iste novce.
Sa prednostima i nedostacima si potpuno pogodio

Meni je naravno Alfa bila u prvom planu, samo je problem bio što mi je plafon bio 16.500 Eurica, (mozda jos 500 eur maksimalno za registraciju nažicat starce

) i da je dizel.
I sad kad sam išao računat cijenu Brava koji je 16.600 i za koji bi jos nadoplatio metalic, središnji naslon za ruku i kožni volan i mjenjač, dođe se na skoro 17.500 Eura. A to je samo 1000 Eura manje od 147 sa istim motorom Emozione. Sa time da Emozione opet ima više opreme, tak da im je cijena sa istom opremom i motorom skoro ista! A tu onda dileme nema, ali je problem u tomke što se Emozione više ne prodaje. Sad se prodaje Maranelo koji je 1500 Eura skuplji, a jedino sto nudi više su 17" felge umjesto 16" i malo drugačija prednja maska.
I onda sam htio napraviti ponudu za Bravo pošto je 147 mi preskupa, pa ono ako ne nađem u dogledno vrijeme malo rabljenu 147, uzet cu novi bravo za tih 123.000 kn...
Ali, stvari nisu baš tako lijepe kako je to na reklami

Ovi modeli na akciji, znači taj jtd za 123000 i ovaj 1.4 koji ti spominjes za 99.900 Kn se odnosi na modele na lageru.
Ako hoces naručiti nešto drugo, cijena ide dosta gore i nikak se ne isplati. A problem je što ovi na lageru imaju svi dvozonsku auto klimu (+600 Eura), alu felge (+400 Eura), metalic boju (+ 350 Eura) i jos neke sitnice tipa središnji naslon za ruku, 3. naslon otraga... Tak da mozes bez problema ovu cijenu od 99.900 kn zaboravit jer takvih na lageru nema. treba dodat gore bar jos 10.000 kn. Tako je barem meni rečeno, to naravno trebas jos prije provjeriti

Ali i od drugih sam dobio slične informacije.
Bravo na žalsot nisam imao prilike probati, ali sam sjedio u par modela. Mislim da nema dovjbe koji se auto bolje vozi, Alfa ima daleko moderniji ovjes, nema bezosjećajan električni servo, tvrđe je podešena, tak da je gušt u vožnji vjerujem neusporedivo bolji. Ono gdje sam ja najviše očekivao vidljivu razliku u godinama je unutrašnjost. I tu je Bravo modernije dizajniran, ali idalje se vidi da je 147 premimum segment a Bravo ne. Kromirani detalji, ručice, svi mogući pretinci u autu obloženi tkaninom ili gumom, osvjetljnje poda kad otvoris vrata itd...
Ja sam od 147 imao jako visoka očekivanja, čak bi se reklo da sam se malo bojao da ne budem razočaran jer to tak ide kad su očekivanja previsoka

Ali sad mogu reći da je sve i puno bolje od mojih očekivanja i autom sam stvarno prezadovoljan.
A sto se tiče usproedbe ovih benzinaca, vjerujem da 147 ide dosta bolje

Ja bi ti preporučio da ideš pogledati malo u AC, imaju oni nekoliko službenih 147. Cijena vrlo korektna, a evo moja je prva rega 02/2007 tj. tvorničko jamstvo mi vrijedi do 02/2010 godine.