11-06-2026, 23:50:04

Autor Tema: Giulietta  (Posjeta: 112079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veloce

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • giulietta veloce spider 1961
    • kostrena
Odg: Giulietta
« Odgovori #180 u: 07-01-2009, 17:06:18 »
Mene zanima Giulietta u potpuno orginalnom stanju ili ona koja se lako može dovesti u takvo stanje.

Ukoliko netko zna za takvu, molim da mi pomogne......biti će stalno u garaži i dovedena u apsolutno orginalno stanje, do posljednjeg detalja.

mislim da bi se u našem kraju dala nać koja :?:
pred godinu, dvije sam videl jednu crvenu u odličnom stanju, registriranu i voznu :da:
aaaa, najbolje da daš oglas u burzu :ok:

maxri

• Gost
« Odgovori #181 u: 07-01-2009, 18:22:07 »
To bi bilo najbolje kad bi se dala nać koja u našem kraju, ali moram priznati da nisam vidio 5-6 godina ni jednu, hvala.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #182 u: 07-01-2009, 18:50:07 »
Hvala na informacijama, ali to bi trebalo slagati? Tko bi to mogao napraviti u ZG ?

ako nabavis motor koji radi, treba ga ubacit i to je to. auto vozi. a u ostalom mislim da ako stvarno oces giuliettu, onda slepanje nebi trebalo predstavljat problem. nije da ih bas ima na svakom uglu , a pogotovo ne ocuvanih i registriranih koje bi vlasnici htjeli prodat.  za sitnu paru vec odavno.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #183 u: 07-01-2009, 18:55:27 »
bila je jedna crna diesel na krnjevu,vozila ju jedna ženska dosta dugo,odjednom je nestala
imala je na zadnjem staklu veliku naljepnicu XXL

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
    • kostrena
« Odgovori #184 u: 08-01-2009, 22:34:39 »

maxri

• Gost
« Odgovori #185 u: 09-01-2009, 12:10:39 »
Jako lijepa, ova je orginalna, posljednja serija, negdje u Italiji?

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
    • kostrena
« Odgovori #186 u: 10-01-2009, 13:51:07 »

padova  auto d'epoca   25.10.08

Offline ka 145

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 2,4 jtd
    • Karlovac
« Odgovori #187 u: 10-01-2009, 14:01:41 »
bila jedna u vlasnistvu mog starog dva dupla karba   :ling: bio ju je prodo negdje u zg i neko ju odma slupo :wal: :wal: :wal: :wal: :wal:

maxri

• Gost
« Odgovori #188 u: 10-01-2009, 17:22:46 »
Malo sam prosurfao, cijene u Italiji za odlično očuvane orginalne primjerke se kreću od 2000-3500 E.
Bio sam ove godine u Padovi

maxri

• Gost
« Odgovori #189 u: 10-01-2009, 17:23:16 »
tj. prošle

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #190 u: 10-01-2009, 23:17:11 »
Mene zanima Giulietta u potpuno orginalnom stanju ili ona koja se lako može dovesti u takvo stanje.

Ukoliko netko zna za takvu, molim da mi pomogne......biti će stalno u garaži i dovedena u apsolutno orginalno stanje, do posljednjeg detalja.

Postoji takav auto,sve zavisi koju cifru si spreman ponudit

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #191 u: 10-01-2009, 23:19:20 »
Malo sam prosurfao, cijene u Italiji za odlično očuvane orginalne primjerke se kreću od 2000-3500 E.
Bio sam ove godine u Padovi

Sama po sebi nema neku vrjednost,vrjednost ima cuvanje i odrzavanje takvog auta kroz 25-30 godina

maxri

• Gost
« Odgovori #192 u: 11-01-2009, 11:24:36 »
Znam da nema nikakvu vrijednost što se tiče novca, najveća cijena koju sam vidio traži jedan nizozemac za 1978 1,6 model sa orginalnih 25000km je 8000E

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #193 u: 11-01-2009, 13:41:07 »
Meni se čini da u Hrvatskoj, u Rijeci nema niti jedna Giulietta u orginalnom, dobro očuvanom stanju, registrirana(ako netko zna suprotno neka obavijesti). Ja se ne mogu sjetiti da sam vidio na cesti u RI posljednjih 5-6 godina.

Ali hvata me nostalgija kada se sjetim samog kraja 70-tih i početka 80-tih, kada su se Giuliette počele pojavljivati na našim ulicama. To definitvno nije vozio svatko, odnosno vozio je onaj tko je htio biti viđen.Vozili su je pomorci na stranim brodovima, obrtnici, vlasnici kafića i razni "simpatično"sumnjivi tipovi, izbacivači po diskotekama, raznorazni "lopovi", nogometaši i bivši nogometaši jedno riječju "face".......to su bila vremena.

Stvarno su bile posebne, sa svojom klinastom linijom, meni su posebno "cool" bile crne.

Međutim sredinom 80-tih(1982) se pojavila BMW "kockica" koja je nepovratno Alfi oduzela kupce jer je ciljala na istu skupinu ljudi, ali za takve performanse(najčešća je bila Giulietta 1,6) je trebalo potegnuti za BMW 320i.

Ima, ima, baš nedavno vidjeh jednu srebrnu, jako dobro stanje. I to ona prva serija. I na obali sam viđao jednu parkiranu, jako dobro stanje. Mislim da je to ista.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #194 u: 11-01-2009, 14:10:25 »
nista od one srebrne, nije na prodaju, osim ako je netko voljan dat 4000kn za ovakvu kakva je. za kikiriki ju neda nego ce ju radije slozit .  najlalse je nac motor i to se ubacit , pokrpat 3 rupe sta ima. samo nakon toga nece bit ispod 1500 eura.

transaxle sindikat u hrvatskoj se slozio da vise nema nista badava. sve sta vredi smo pokupili i to cuvamo.

jedan od prizora u transaxle radioni blizu zagreba (giulietta je iza kuce)

maxri

• Gost
« Odgovori #195 u: 11-01-2009, 23:05:45 »
Nismo pričali o ciframa, ove cifre o kojima pričaš ne čine se pretjerane.

Isto tako morate znati da stari auto koji još nije oldtimer pa makar bio i Alfa ne vrijedi ništa ili gotovo ništa ako nije u orginalnom stanju , što podrazumijeva orginalnu boju i orginalni motor i mjenjač ili ako je restauriran onda mora biti s orginalnim dijelovima za baš taj model.

Ne može biti gulietta sa t.spark motorom ili 1.6IEmotorom  ili model iz 77.g sa unutrašnjosti modela iz 83.g itd.

I nerijetko sam bio uvjeravan kako auto s tim neorginalnim motorom "bolje ide a manje troši", to ne vrijedi ništa, to je uništavanje automobila, to ima vrijednost isključivo vlasniku tog konkretnog vozila.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #196 u: 12-01-2009, 01:28:26 »
nazalost u tom slucaju ces morat trazit negdje vani auto jer ih u hr nema. ako ih ima sa originalnim motorima u originalnom stanju sumnjam da ce ih vlasnik prodat.

razlog zasto su manje vise sve kemijane je taj sto smo mi takva drzava da su dijelovi gotovo nedostupni( vredi pravilo , metni sta imas) . ljudi se oce vozit a ne stavljat ih u muzej i trosit vrijeme na potragu originalnih dijelova. kao drugo alfaromeo je supacka firma koja je unatoc garanciji isporuke dijelova odredjen broj godina,  povukla dobar dio originalnih dijelova iz ponude i mos se lagano "slikat" da ne pricam da su maknuli alfe do 88g iz kataloga. znaci po broju sasije mozes naci kitu labudovu. eto ni golden lodge svijecice nemos vise kupit pa koji god motor imao , vise nije original.

ostajemo tako osudjeni na neoriginalne dijelove iz USA GB ili D (koji su po mojem misljenju daleko kvalitetniji)

dalje, iako cijenim transaxle alfe, u originalnom stanju nemogu konkurirat novim autima ( vecina nas vozi te aute svakodnevno pa su vozne osobine, sigurnost, potrosnja itekako bitni) , ja cu svaku transaxle alfu koja mi dodje pod ruku modificirat i "unistit" , jer se ne zelim vozit na ovjesu iz 75te godine, sa balonkama od 14 cola i zivcirat se jer me tatin sin u nekom GTI-u upravo poderao zato sto ima vise para. 

znam za jednu crvenu giuliettu 1.6 sa originalnim motorom ali je pretrpila udarac od iza i to je vrlo lose napravljeno i lose polakirano. ako ti to igra mogu pitat.
prije sudara http://alfa75.net/site/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=31  neznam di je auto ali sam cuo da je prodaje.

a i trebalo bi bit tu na forumu nick: stefanics

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #197 u: 12-01-2009, 01:35:52 »
javi se ovom liku, mozda ti pomogne  :)

'Das Alfa Romeo Transaxle Forum' :: meine alfas

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #198 u: 12-01-2009, 11:01:49 »
Meni već lagano ide na jetra ova spika s originalnim stanjem. Ako nije original odmah ne vrijedi ništa. Glupost notorna. Sve zavisi na što se misli.

Ako se misli na ugrađivanje zamjenskih umjesto originalnih dijelova kupljenih u alfa romeo servisu samo jednu riječ imam za komentatore - PROBAJTE. Do pred par godina je bilo moguće, al sad više ne, pogotovo ne u AC-u gdje dio koji po eperu dođe 10€, naplaćuju 300 kn. Da ne govorim da im se uopće ne da provjeravati dal nečeg ima ili nema i uvijek imam neki osjećaj da misle u sebi "šta me ovaj jebe s tom drlom, ko to još vozi". Ako ima, čeka se po mjesec dana. A kod starog auta kao što je 75, da bi bio original treba sigurno jedno 200 stvari i stvarčica naručiti sve do onih plastičnih kopčica i gluposti. E pa j.... mi se za AC, ja idem u dućan i kupit ću neoriginal, a to što to nekom smeta što nije upakiran u kutiji alfa romeo me čisto zaboli kita. Nemam ni novaca ni vremena ni živaca da još i to trpim i da auto stoji jer se čeka original kuplung od 500€ koji još nije ni krenuo iz Milana. Pa ne vozim Giuliu Sprint niti radim restauraciju :metak Ili bi trebao shvako malo u trst da malo jeftinije prođem? Možda je bolje harati po tal. otpadima i tražiti dijelove s pečatom alfa romeo?* Nema veze što su stari i s otpada, original su. Mislim, priče za malu djecu.

A što se tiče ugrađivanja jačih motora, da to treba napavit, odmah jači motor za dva tri broja. Pa nije to Ferrari 288 GTO da ću pazit na svaku sitnicu i da možeš samo ujebat stvar ako nešto prčkaš po svom, makar ugrađivanje sportskih amortizera i opruga npr. nikako ne bi nazvao prčkanje po svom jer je to netko za mene istestirao prema tom autu i na meni je samo da ih prišarafim. Al nije original, prema tome bolje serijski mekani amortizeri jer to je original.  :smijeh I šta ja imam od toga kao vlasnik auta? Lelujanje, naginjanje i izgled po uzoru na istarsku kozu. Znači meni je riknuo 1.6 u 75 i ja sam morao tražit 1.6?   :smijeh Lijepo me mehaničr iznenadio sa nađenim 1.8 i nisam se bunio, dapače. I bio je spojen na kratku getribu, to je jako loše jel tako, bude se raspala odmah i nije original  :smijeh Onda sada imam 1.7 u 1.5 karoseriji. To je isto prestrašno. E da i lomljivi 1.3 dif je unutra, samo čekam kad će riknut  :smijeh Pa 15 cola, pa offset je 15 mm na van. Joj riknut će ležaji, nije original. Imam i momo volan, mislim ga baciti u smeće i staviti onaj kamionski original  :redf: I ručicu mjenjača ću isto stavit onu lijepu plastičnu gdje se brojke napune prljavšitnom pomiješanom sa znojem, pa da onda četkicom za zube čistim brojkice svako malo. Original  :love3: I pedalice OMP ću isto maknut, naprosto obožavam 33-cine tanke pedalice, a i original su, pogotovo kad su izlizane nakon 300 000 kn izgledaju predivno. A i polužje mjenjača je od suda, to isto treba bacit, skinut smjesta dole i stavit baš od 33-ce. I spuštena je dosta i gumetine razvučene preko 7 jota felg. Ajme grozno. Jednom ću napravit phoitosession neoriginala na mojoj 33, s guštom jer sam ponosan na to budući da je sa svim tim jako daleko od serijske 1.5 na 13-icama. Jesam sponeuo da ima samovent. diskove i neoriginalna ATE klješta sa jače 33. I sicevi nisu original, kao ni oplate vrata, sa jedne stare 33 su. Na ovo će originaloljupci posebno poluditi, pilio sam flexom te oplate i vrata da bi uvalio 16,5 cm zvučnike. A i trebalo je prekidač prozora nekako uvaliti u tu oplatu i tu je bilo kemijanja, al z anovog vlasnika ljubitelja originala imam sve djelove, pa ću miu vratit original čeličane, debeli fiat uno zadnji branik, oljuštene original oplate vrata i tanke diskove koji se pregrijavaju nakon veće nizbrdice..... Iskreno da nema tih neoriginalnih dodataka koji poboljšavaju ležanje, kočenje i izgled ja svoju 33 odavno ne bi vozio jer bi vaga sere mi se od nje - obožavam ju prevagnula na ono prvo i rađe bi plaćao kredit za novu 147 JTD.  :mahm je original, nije original  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh A najjače je kad s tim počne netko tko uopće ne vozi tako staru alfu već neku 145, 156-icu 98. godište i onda soli pamet, al to ti nije original, kako možeš, odmah mi se  :puke: Umjesto da ste ponosni što se alfe ne kite spoilerima, haljinama, neokama, painjobovima kao wageni, opeli i slični propali abortusi autoindustrije vama originaloljupcima smetaju šire gume, eibach federi, jače kočnice itd. koje dižu dotičnu alfu na viši nivo i daju joj priliku da pokaže u potpunosti potencijal svog postava. Po meni, dok god je prerada usmjerena na poboljšanje voznih osobina odnosno dok ima svrhu, to je prava stvar, a drugo su pointless spoileri i slične gluposti u stilu pimp my ride. Al takve alfe su izuzetno rijetke pa ih ni ne vrijedi spominjati.
« Zadnja izmjena: 12-01-2009, 11:25:57 od INTCP »

maxri

• Gost
« Odgovori #199 u: 12-01-2009, 11:46:06 »
Nisi ništa razumio, pričamo o potpuno različitim stvarima.

Ja bi baš želio da se vozim kao što su se vozili prije 30-tak godina, u tome i jest stvar, pa čak i kad bi mi bio auto za svaki dan.

Zašto je to tako? Zato jer se želim na taj način vratiti u to vrijeme, kad sam bio mlad a nisam si to mogao priušiti, šta ja znam, uglavnom stvar za psihoanalitičare.......

Usput rečeno ne možete očekivati od jedne stare Alfe (75 ili Giuliette) da parira na cesti jednom modernom sportskom autu, kao što je Golf GTI bez obzira koliko uložili u prerade, ako ne pričamo o trkaćoj Alfi.Stvar je u sigurnosti, ako je netko lud nek se izvoli ganjati s Golfom V GTI ili sličnim autima.

Možda će se netko naljuti na ove moje komentare, ali samo pokušavam biti hladno realan bez uključivanja emocija.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #200 u: 12-01-2009, 11:59:47 »

Ja bi baš želio da se vozim kao što su se vozili prije 30-tak godina, u tome i jest stvar, pa čak i kad bi mi bio auto za svaki dan.

Zašto je to tako? Zato jer se želim na taj način vratiti u to vrijeme, kad sam bio mlad a nisam si to mogao priušiti, šta ja znam, uglavnom stvar za psihoanalitičare.......

Usput rečeno ne možete očekivati od jedne stare Alfe (75 ili Giuliette) da parira na cesti jednom modernom sportskom autu, kao što je Golf GTI bez obzira koliko uložili u prerade, ako ne pričamo o trkaćoj Alfi.Stvar je u sigurnosti, ako je netko lud nek se izvoli ganjati s Golfom V GTI ili sličnim autima.

Možda će se netko naljuti na ove moje komentare, ali samo pokušavam biti hladno realan bez uključivanja emocija.

Može takva sređena alfa pratit golfa gti, pogotovo ako znaš vozit i poznaješ svoj auto, a ovaj u golfu baš i ne zna, što i je najčešće slučaj pa se onda golfova prednost topi i 75 postaje sasvim solidan alat.

Osim toga i nekad su se auti friziravali, samo malo manje u yugi jer bilo problem i imati alfu, a kamoli je dorađivati.

Sipekius

• Gost
« Odgovori #201 u: 12-01-2009, 12:09:46 »

POTPISUJEM!!!

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #202 u: 12-01-2009, 12:47:40 »
bices osudjen na narudbu dijelova izvana jer ne postoji 100% ispravna giuietta.

kad sjednes u nju i krenes vozitm vidicemo kako ces se oduprjet da ne stavis 15 gume ili kakve bilsteine/konije, malo protocniji asupuh, trubice na usisu fergazera, neki drugi volan, itd

taj auto to trazi i ti mu to moras dat, inace ko da je uskopljen.

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
« Odgovori #203 u: 12-01-2009, 14:38:14 »
Hm, u principu, slažem se i s jednim i drugim mišljenjem.. :craz

Meni osobno su te stare Alfe stvarno najljepše u originalnom stanju, a koje je i najteže za postići u nekakvoj restauraciji i svakodnevnom održavanju (gorespomenuti problem dijelova). Pogotovo ako se radi o rijetkim modelima kao što je Giulietta.
S druge strane, mora se priznati da su u stock stanju stanju ti auti DANAS koma za voziti, pogotovo svaki dan ako se još hoće parirati na cesti. Volan prevelik, gume predebele na premalim kotačima, naginje se ko Dyana, itd. :rol: Dok god su dorade na autima u svrhu poboljšanja voznih osobina, nemam ništa protiv, npr. Cepova 33 odlično izgleda i sve je fakat napravljeno sa svrhom i razlogom (i to još od dosta razj* primjerka!). Ali isto tako lijepo (mi) je vidjeti i ogledni primjerak u stock stanju, i svakako takvih isto treba biti.
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #204 u: 12-01-2009, 20:06:29 »
nista od one srebrne, nije na prodaju, osim ako je netko voljan dat 4000kn za ovakvu kakva je. za kikiriki ju neda nego ce ju radije slozit .  najlalse je nac motor i to se ubacit , pokrpat 3 rupe sta ima. samo nakon toga nece bit ispod 1500 eura.

transaxle sindikat u hrvatskoj se slozio da vise nema nista badava. sve sta vredi smo pokupili i to cuvamo.

jedan od prizora u transaxle radioni blizu zagreba (giulietta je iza kuce)
(Image removed from quote.)

:off  Pretpostavljam da je ovako čuvano skladište / radiona sekte  :craz

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #205 u: 12-01-2009, 21:14:13 »

Rex mu je ime, njemacki ovcar

Mirko

• Gost
« Odgovori #206 u: 12-01-2009, 22:05:21 »

ooo itekako da može parirat, pogledaj malo filmiće vožnje spretnosti sa splitskog susreta

prvo mjesto giulietta, treće 75-ca

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #207 u: 12-01-2009, 22:12:38 »
samo jel znas sta se krije ispod tih auta? giulietta je na gewindima od rona simonsa i kompletna na poliuretanima plus jos hrpa stvarcica, a mislim da je bila i na slickovima. 75ica je zaostala samo zato sto je imala neke bezvezne bilsteine B6.

Offline RUDI-ZD 75

• Član Alfa Kluba 8
  • Sa stažom
  • *
  • -Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
    • Zadar-grad Alfi!!
« Odgovori #208 u: 12-01-2009, 22:37:09 »
samo jel znas sta se krije ispod tih auta? giulietta je na gewindima od rona simonsa i kompletna na poliuretanima plus jos hrpa stvarcica, a mislim da je bila i na slickovima. 75ica je zaostala samo zato sto je imala neke bezvezne bilsteine B6.

:hehe: :craz :hehe: :hehe: :smijeh :smijeh   -ja se slažem sa tobom!!! :smijeh
Uvik samo bokom...
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE     -Alfa Romeo 75 2.0 TS x2   -Alfa Romeo 75 1.6i.e.   -Alfa Romeo 156 SW Sport   -Vespa PX200  x2

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #209 u: 12-01-2009, 22:39:43 »
e da i zaboravio sam, letva volana na julki je 2.1 okretaja od kraja do kraja  :)