Viktore
teorija

realnost je posve drugo. mozda ti i jos par nekih tako gleda, ali 90% se drze odrzavanja dok je garancija a poslije kad se stigne ( talijani ni tada

)
ali ne kuzim sta si htio rec za marketinski trik. kupnja novog da cu usparat

:
necu usparat jer sama kupnja auta je vec bacen novac ali da se ocu vozit u novijem i sigurnijem ( normalno ako financije dopustaju ) radije cu se vozit u novijem.
a to dal ulje stari, ne kuzim se i ne idem u raspravu, ali znam da auto nakon 7-8 godina ima istu cijenu dal mjenjao ulje na 5 tkm ili 35tkm.
a svaki izdrzi 10 godina. jer jednog imam i doma kojem se mjenja svakih 15tkm i vozi se sam na kratkim relacijama. stalno pali gasi. fiat punto 1.2. ima vec 129000 i motor je kao prvog dana. vrednost mu je oko 1350 do 1500 eura .
kad smo vec kod ulja jedno pitanje , nije vezano za automobilski motor. u cemu je razlika izmedu ulja za kamione i aute. radi se o URANIA FE 5W-30 . stavljamo je u iveca i u mb
kamion , trenutno vozim mb1844 servisni interval je svakih 150tkm. sad trenutno ima 548tkm i oko 9050h rada. mjenjano 3x do sada. a radi u puno tezim uvjetima nego automobilski motor.
kako ti motori prelaze preko 1 000 000 km bez ikakavih kvarova