Daj mi reci kakav ti je ovaj Z750,....mislim si vec duze vrijeme to uzet....dobra je cijena, sa ABS-om 57000 kn....motor mi predivno izgleda,najljepsi naked....gledam to ili shivericu?
To ti je prva linija, po meni puno ljepša od ove zadnje. Motor jako dobar, izdržljiv, pouzdan i jako vozan zbog visokog i širokog volana. Malo pretvrdo sjedalo za vozača i nagnut previše prema naprijed, tako da ti guzica cijelo vrijeme klizi naprijed, iskreno malo čudna kombinacija, sportsko sjedalo, a visok volan. Sve u svemu dosta udoban, ali sve do negdje 180km/h, kasnije je gotovo nemoguće voziti bez da glavu zabiješ na spremnik zbog toga što te otpor vjetra počinje ubijati, a on jadan može još dosta povuči sa svojih 110ks. Za suvozača je smještaj prva katastrofa, u pravilu mi suvozač nije mogao izdržati više od 100km, nema šanse, nogare su previsoko postavljene, kao kod sportskog motora, ali najviše zbog tvrdog sjedala, koji je kao i vozačev bio previše nagnut naprijed, pa bi se dešavalo isto kao i sa vozačem, ali puno gore jer se suvozač jednostavno nije imao gdje uhvatiti. Razlog tome je što vozač sjedi dosta ravno, pa je suvozaču jako teško rukama stići do spremnika (istina, i ja sam dosta širok

).
Jako velika mu je mana i to što ima 110ks, odnosno 81kw, i zbog tog jednog kw plačaš godišnji porez na motorna vozila 1200kn za prvu godinu, 1000kn za drugu, 800kn za treću i mislim da se kasnije ne smanjuje do desete godine. Primjera radi, Bandit 1200 koji ima kudikamo više ccm i ima oko 100ks plaća ''samo'' oko 500kn za prvu godinu, a kasnije sve manje. Taj su detalj na drugom modelu ispravili i imao je 3-4ks manje, ne sijećam se točno koliko, tako da je već samo zbog toga drugi model isplatljiviji.
Za ABS nemam pojma, nisam ga nikada imao na motoru, ali kažu da je jako dobra stvar, ne znam...
Uglavnom, rekao bi da je to odličan i nadasve jeftin motor za ono što nudi, ali treba shvatiti da je to motor namjenjen za zebanciju po gradu i bližoj okolici, ne baš za putovanja. Primjera radi, puno mi je udobniji zx-9r kojeg imam sada od z-750, iako bi možda netko pomislio suprotno...
Nadam se da sam ti pomogao!