Dok su neki forumaši peglali čoše, mi smo se penjali po planinskim vrhovima.

Ulaz u Park prirode Biokovo je udaljen samo par kilometara od Makarske, a do njega vodi vrhunska cesta na kojoj je teško odlučiti se je li ljepše peglati krivine ili uživati u prekrasnom pogledu. Malo priče na ulazu, i 23 km do vrha je ispred nas!
Nakon prvih par zavoja koje prolazim u hladovini šume, već se polako prostire pogled prema Podgori, Drašnicama i Stupici...

Nekad i sad

S nadmorskom visinom se i pogoršava i vrijeme, ali to ne bi smio biti problem s obzirom da sam obučen mrvicu bolje od prosječnog Čeha prilikom planinarskog pohoda; doduše nemam japanke, ali nema veze. Crni oblaci i jaka bura daju do znanja da bi moglo biti veselo, ali nema veze.

Vozim se do Ravne Vlaške odakle se pruža prekrasna panorama, ali ne stajem jer ipak imam bolje mjesto za meditaciju.

Do njega vodi makadamski put, može se i motorom/skuterom ali treba biti oprezan, pa radije šetam 10ak minuta dok mi se ovo nije ukazalo...

Bura i pokoja kap kiše remeti koncepciju, ali ponukan češkim avanturističkih duhom ne dam se pokolebati! Sreća prati hrabre (i budale valjda)!