I nastavljamo dalje!
Neradna nedjelja, prijatelj zove da je neki oldtimer skup u susjednoj BiH, ali kako mi se ne da tramakavati u koloni 30 km/h po vrućini, odoh s Vespom pa ću malo pogledati i baciti đir. Stajem u Stupici, nisam ni sišao s motora; kad skreće Slovak na BMWovom tureru. Malo u priču, prolazi kroz BiH i Crnu Goru, konačna destinacija je Istanbul.

Odlazim, odmičem se od fascinantne ceste s ludilo pogledom i idem prema Vrgorcu praznom cestom koja je dušu dala za razbijanje bubrežnog kamenca, tu i tamo prođe koji auto daruvarskih tablica ili lokalac koji se vraća s mise. U Malom Prologu začas prelazim granicu i desno (a di drugo...

) prema Ljubuškom. Fasade svih boja su tu, mali obrti također, kao i ogromne okućnice. Tu ljudi stvarno drže do toga...
Na oldtimer skupu srećem prijatelje i poznanike, malo priča, malo razgledavanje i komentiranje i idem dalje.
Ovaj motor je čisti dokaz da su volja i znanje bitniji od novaca da se napravi oku ugodan Scrambler.

Back to the '60s!

I autić kojeg bi volio vidjeti u garaži. Ajkula sa dva i po ispod haube! Idealna za mlatiti blokadu od jutra do sutra...

Posveta legendi!

Prolazim kroz Ljubuški i idem prema Mostaru, kolona na cesti jasno daje do znanja da je Međugorje u blizini, ali moćnih 23 konja sva pretjecanja rješavaju bez muke! Tu nailazim i na najjaču reklamu koju sam vidio u zadnje vrijeme, neka firma za prodaju kupaonskog materijala, a reklama ide u stilu:
"U našim kupaonicama imat ćete idealan Selfie."
Advertising at its best!
Odavde se pruža super pogled, i spuštam se prema Mostaru.

Ogromni Shopping centri, hoteli i restorani nesumnjivo dokazuju da je grad centar zapadne Hercegovine, ali oštećene fasade na kućama kao i rupe od gelera su podsjetnik na ne tako davnu povijest.

Efikasna i jeftina reklama vol. II!

Kako je bila Nedjelja, očito je smjena turista oslobodila Mostar velike navale, tako da je Stari Grad sasvim prohodan.
Što reći o Mostaru a da već nije napisano? Evo slika koje govore kao tisuću riječi..

Majstor starog kova koji bakar pretvara u gotove proizvode...

Kad smo već u Mostaru, uzimam ćevape u somunu za ručak. Nisu ništa specijalno, ali zato pogled je..

Podsjetnici na prošla vremena..

Uz buku Leo Vincea napuštam Mostar i krećem natrag uz Neretvu...

Tvrđava Počitelj iz 15. stoljeća, neki drugi put se penjem gore...

Rišpekt susret br. 2 na cesti

I dolazim do graničnog prijelaza Doljani... 5 auta ispred mene bi inače trebala biti sasvim normalna pojava na granici, ali kontrola traje i traje, ventilator se gotovo i ne gasi.. Kad sam došao na red, cap, sa strane i pretres, normalno da ništa nije bilo, osim kuhanja u kožnoj jaketi u vruće poslijepodne. Bravo!
I lagano do doma uz jednu pauzu na Baćinskim jezerima...