Nemojte mi pljuvat mojeg kineza

Evo da ja dam svoje iskustvo, imam čini mi se 365 km prevaljenih sa scooterom

Baotian 50 ccm za 4000 Kn.
Uglavnom, za ono što meni treba, prezadovoljan.

Nikad prije nisam sjedio na dva kotača tak da je od tuda to oduševljenje.
Blokadu nisam skidao niti ne mislim, vozim se samo po gradu, relacije po 2,3 km. Jednom sam išao na nekih 10 km, e to je već bogme napor, ne za scooter nego za mene.
Jedino što sam vozio nakon Baoitana je Piaggio ZIp 50. On je čini mi se oko 9000 Kn, a koliko sam čuo isto se proizvodi u Kini. Isti mali 10" kotači, isti motor, kočnice itd...
Pa me baš zanimalo dal se to ime plaća duplo ili ipak ima neke razlike. I mogu reći da je razlika puno veća nego sam mislio. Zip ima bolji položaj sjedenja, čini mi se da ima 3 nivoa podešavanja sjedala, i ima za 5 klasa bolje kočnice, iako su sistemi isti. Ali opet, dal baš vrijedi duplo, nisam siguran.
Ja isto kineze ne mogu smisliti, ali uzeo sam tog za 4000 Kn jer više love niti nisam imao, a niti sam znao dal cu se uopće naviknut na scooter. Pa sam mislio ako ce mi pasat, onda ovo prodat i kupit nekog taljana za 15-18 tkn poput NRG Runera. Ali evo pošto sa kinezom nemam nikakvih problema, onda si isto mislim dal to ima smisla. Frend nedavno kupio neki Longia čini mi se, za oko 7000 Kn. Super izgleda, slično recimo ko NRG. Ja bi uzeo rađe tako nešto sa jamstvom, nego se zahebao sa nekim rabljenim iz oglasnika. Kod kineza je iz početka bio problem oko tih jamstva radi nedostatka servisa i djelova. Ali to više nije problem, pogotovo ako se pogleda prošla godina po prodaji, kinezi drže više od pola tržišta. Tako da servisa ima.