30-08-2026, 09:07:40

Autor Tema: MOTOCIKLI I SCOOTERI - opcenito  (Posjeta: 304933 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hrc

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Mi ne pijemo
    • ZG
Odg: MOTOCIKLI I SCOOTERI
« Odgovori #4950 u: 21-12-2015, 13:36:43 »
ma mozes ti letit i za 300 kubika.

nego nije mi jasna ekipa koja moze iskoristit 1000 i da im je 600 onda preslab.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4951 u: 21-12-2015, 13:38:25 »

ma mozes ti letit i za 300 kubika.

nego nije mi jasna ekipa koja moze iskoristit 1000 i da im je 600 onda preslab.

Mozes, ali nije isto vozit npr Xmax i dignut na 150, ili R1 npr koja dize za 3sec....a ne mozes je ni vozit sporo
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #4952 u: 21-12-2015, 13:38:56 »
Aha, ja samo 600, to mi je nekak prava mjera...bar od Rova.
Moji frendovi uvjek kenjaju kao sta ce ti taj bicikl, daj kupi pravi motor(oni svi voze 1000 i vise), reko neznam ja ko vi tak se vozit i porubit gumu, pa sta ce mi jace, dok ne naucim 600 men dost...  a kod njih mahovina na rubu stoljetna , odama tajac :hehe: :hehe:

Koja godina?

Ima kakvih problema? Gledam jednu 2006to pa bi cuo iskustva iz prve ruke! Moze i pp!  :ok:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #4953 u: 21-12-2015, 15:22:14 »
Jbg, neki vole da ima "kubika" i "momenta" pa ne moras "saltat", drugi su birtija rejseri, treci iz ko zna kojeg razloga, uglavnom meni je to malko previse za moj stil voznje, mislim da bi mi gsxr 750 bio onak taman, sto sam i htio, no nije ih tad bas bilo i izletila ova CBRka, pa smo sad tu i nisam pozalio ni sekunde... no pali me Multistrada(izmedju ostalog), jer su tu vec i godine, volim putoovat, a i zena se voli vozit pa da se ne grbi iza bas.

Moja je 2008, kupio sam ju tocno na petak 13ti u prvom mjesecu 2012  ::)
Od tad nisam niti jedan problem imao s njom, samo redovni servis + prednje plocice, naravno gume...
Motor je igracka, lagan ko biciklo, no i malo je manji po gabaitima, zato ako si vislji, mozda ipak bolje kavić ili gsxr.
Odlicno se vozi i pada u zavoje, jako je precizan, ovjes je super, no zadnja opruga je malo na meksoj strani, ako si malo tezi, ja sam preko 90 kila nekad i blizo 100  :tooth:, tak da je meni zadnji preload na zadnjem onom mislim 10om "kliku" sto se tice bounda i rebounda je sve OK i podesivo kako god hoces.
Ja sam si jos stavio i ravni volan(cijeli trokut moras mjenjat +creva, sajle...) + nize fuzice, corbin sic(vratio se na stari sad) tak da mi je puno lakse i ljepse se voziti po cesti, kao recimo naked u Rovom ruhu  ::)
Cak je i najzivlji od 600 Rova u niskim obrtajima, tak da ni tu nije neka greda, no nikad nece biti ko neki V twin ili KTM jednocilindras...
Uglavnom , trosi ko upaljac ide ko avion  :hehe:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4954 u: 21-12-2015, 15:26:03 »
ih tad bas bilo i izletila ova CBRka, pa smo sad tu i nisam pozalio ni sekunde... no pali me Multistrada(izmedju ostalog), jer su tu vec i godine, volim putoovat, a i zena se voli vozit pa da se ne grbi iza bas.

:ling:

Pupusti su kod zastupnika , do Nove Godine

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4955 u: 21-12-2015, 15:45:21 »
:ling:

Pupusti su kod zastupnika , do Nove Godine

Sve je to super, sam kad meni vjera ne dozvoljava da kupim novi motor (il auto).
Jednostavno si ne mogu(psihicki  :hehe:) opravdat kupovinu novog motora kojeg vozim (u zadnje vreme) samo po 2-3tkm godisnje.
Tak da mi je par godina staro sa malo KM uvjek bolja kombinacija.
A i vani su znatno povoljniji, pogotovo MTS, tak ne bi niti razmisljo o kupovini MTSa ovdje + nema izbora, ako ima mjedan u oglasu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4956 u: 21-12-2015, 15:50:01 »
Sve je to super, sam kad meni vjera ne dozvoljava da kupim novi motor (il auto).
Jednostavno si ne mogu(psihicki  :hehe:) opravdat kupovinu novog motora kojeg vozim (u zadnje vreme) samo po 2-3tkm godisnje.
Tak da mi je par godina staro sa malo KM uvjek bolja kombinacija.
A i vani su znatno povoljniji, pogotovo MTS, tak ne bi niti razmisljo o kupovini MTSa ovdje + nema izbora, ako ima mjedan u oglasu.

Ja gledam prodati HS, uzeo bih MTS

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4957 u: 21-12-2015, 15:57:29 »
Ja gledam prodati HS, uzeo bih MTS

Mislim da neces pozalit.
Svidja mi se HS, ali mi djeluje kao dosta mali motor, no nisma probo pa ne mogu reci.
Staru MTS nisam imo prilike voziti, samo sam sjedio na njoj i sjela mi je ko budali samar, odma sam se na prvu zaljubio  :love:
Trebali smo ic sad na eicma-u ali nismo tak da novu nisam vidio, icemo u veronu vjerojatno pa cu tam malo preslinit ako je bude bilo jer je ove godine bilo jako slabo motora u veroni

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4958 u: 21-12-2015, 16:02:30 »
Mislim da neces pozalit.
Svidja mi se HS, ali mi djeluje kao dosta mali motor, no nisma probo pa ne mogu reci.
Staru MTS nisam imo prilike voziti, samo sam sjedio na njoj i sjela mi je ko budali samar, odma sam se na prvu zaljubio  :love:
Trebali smo ic sad na eicma-u ali nismo tak da novu nisam vidio, icemo u veronu vjerojatno pa cu tam malo preslinit ako je bude bilo jer je ove godine bilo jako slabo motora u veroni

Da, istina. Međutim, ide to i može se voziti, ali nakon evo godine i nešto što je imam, postalo je to vrlo jasno.
Pokusavam rijesiti uvoz MTS iz USA, možda uspijem. Radi se o modelu iz 2013, znaci vec 2 generacije unazad.
« Zadnja izmjena: 21-12-2015, 16:03:04 od Bandit »

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4959 u: 21-12-2015, 16:37:08 »
Da, istina. Međutim, ide to i može se voziti, ali nakon evo godine i nešto što je imam, postalo je to vrlo jasno.
Pokusavam rijesiti uvoz MTS iz USA, možda uspijem. Radi se o modelu iz 2013, znaci vec 2 generacije unazad.

E bas i mene to zanima kak ce proci, pa  ako nije problem da pokoju napises ovdje posto i sam ciljam na taj model u S verziji, a zenina rodbina tam u USA vozi motore, pa jedan bas i ima MTSa izmedju ostalog.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #4960 u: 21-12-2015, 19:10:09 »
Jbg, neki vole da ima "kubika" i "momenta" pa ne moras "saltat", drugi su birtija rejseri, treci iz ko zna kojeg razloga, uglavnom meni je to malko previse za moj stil voznje, mislim da bi mi gsxr 750 bio onak taman, sto sam i htio, no nije ih tad bas bilo i izletila ova CBRka, pa smo sad tu i nisam pozalio ni sekunde... no pali me Multistrada(izmedju ostalog), jer su tu vec i godine, volim putoovat, a i zena se voli vozit pa da se ne grbi iza bas.

Moja je 2008, kupio sam ju tocno na petak 13ti u prvom mjesecu 2012  ::)
Od tad nisam niti jedan problem imao s njom, samo redovni servis + prednje plocice, naravno gume...
Motor je igracka, lagan ko biciklo, no i malo je manji po gabaitima, zato ako si vislji, mozda ipak bolje kavić ili gsxr.
Odlicno se vozi i pada u zavoje, jako je precizan, ovjes je super, no zadnja opruga je malo na meksoj strani, ako si malo tezi, ja sam preko 90 kila nekad i blizo 100  :tooth:, tak da je meni zadnji preload na zadnjem onom mislim 10om "kliku" sto se tice bounda i rebounda je sve OK i podesivo kako god hoces.
Ja sam si jos stavio i ravni volan(cijeli trokut moras mjenjat +creva, sajle...) + nize fuzice, corbin sic(vratio se na stari sad) tak da mi je puno lakse i ljepse se voziti po cesti, kao recimo naked u Rovom ruhu  ::)
Cak je i najzivlji od 600 Rova u niskim obrtajima, tak da ni tu nije neka greda, no nikad nece biti ko neki V twin ili KTM jednocilindras...
Uglavnom , trosi ko upaljac ide ko avion  :hehe:

vozio sam 600 do sad, a ova Hondica izletila pa..... inace sam htio R1 2006 jer mi je to jedan od lipsih motora al eto....

Uzet ovo za sad pa kasnije sta bude bude  :ok:

Otic cu pogledat najprije pa vidit.... znat cete ako je dovezem  :tooth:

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4961 u: 21-12-2015, 20:06:52 »
vozio sam 600 do sad, a ova Hondica izletila pa..... inace sam htio R1 2006 jer mi je to jedan od lipsih motora al eto....

Uzet ovo za sad pa kasnije sta bude bude  :ok:

Otic cu pogledat najprije pa vidit.... znat cete ako je dovezem  :tooth:

Sretno sa kupovinom...

Da se nadovezem sa uvozom i USA, mozda nekad dok je dolar bio 4-5 kuna bi bilo isplativo danas je upitno, jer ima ih i u IT i D dosta povoljnih a nema prevoza po USA + kontenjera + skupih nameta.

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #4962 u: 21-12-2015, 20:08:20 »
Nisu motori, premda više nemam niš trenutno osim Aprilie SR, ali da podijelim s vama barem dio opreme  :crazy:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4963 u: 21-12-2015, 23:07:03 »
Da se nadovezem sa uvozom i USA, mozda nekad dok je dolar bio 4-5 kuna bi bilo isplativo danas je upitno, jer ima ih i u IT i D dosta povoljnih a nema prevoza po USA + kontenjera + skupih nameta.

Dakle, ukratko:
Carina 6%, PDV 25%, poseban porez 5,5% od porezne osnovice i još 5% ako je EURO III (10% EURO II, 15% EURO I).
Bazna cijena na koju se računaju ove dažbine je cijena iz kataloga ili ako ti npr netko daruje taj motor onda cijena iz darovnice, s tim da mora biti neka realna cijena.

Znači, računao sam npr na motor procijenjene vrijednosti oko 7000 USD ići će oko 50% još svih ovih dažbina., znači izaći će te oko 10-11000 USD.

Gore sam još izostavio prijevoz koji ovisi o trenutnim cijenama prijevoza, ali računaj npr New York - Rijeka oko 500-1000 USD.

Međutim, sve ovo gore pada u vodu ako ne zadovoljis prvi i osnovni kriterij za uvoz bilo kakvog vozila u RH, a to je zadovoljavanje propisa o dozvoljenim emisijama štetnih tvari, a trenutačno je na snazi odredba kojom se u RH dozvoljava unos/uvoz automobil čiji motori zadovoljavaju tzv. Euro 3 pravilnik, a za motocikle vrijedi još Euro 2.
Sve ove provjere idu prvo preko Fakulteta strojarstva i brodogradnje, oni moraju dati zeleno svjetlo zbog homologacije. Potrebni su podaci o motociklu na osnovu kojih se može zaključiti kakve su emisije iz motora. Da bi to mogli potrebne su fotografije naljepnice proizvođača, naljepnice o emisijama te VIN oznaka motocikla. Na osnovu tih fotografija zaključuje se da li motocikl zadovoljava glavni odnosno najteži kriterij, a to je kriterij emisije štetnih tvari te da li je ili nije podobno za uvoz u RH.
Za motocikle namijenjene tržištu SAD-a proizvedene poslije 2008. godine ne bi trebalo biti problema oko emisija, ali mora se provjeriti.
Da bi se vozilo moglo registrirati u RH u pravilu su potrebne određene preinake. Najčešće je riječ o sklopovima svjetlosne opreme (pozicijska svjetla, pokazivači smjera, svjetla kočnica, stražnje svjetlo za maglu, svjetlo za vožnju unazad, katadiopteri), ali u pitanju može biti i bilo koji drugi sklop vozila kao što je npr. instrument brzine vozila ili ogledala. Budući da se u SAD-u ne primjenjuje norma o ograničenju buke najčešće nema podataka o buci pa u Centru za vozila Hrvatske treba obaviti ispitivanje buke.
Preinake na vozilu trebaju se napraviti prije pregleda na FSB-u. Na često pitanje, koje su sve preinake potrebne, unaprijed se ne može dati točan odgovor zato jer vozila dolaze u različitim izvedbama, različitih starosti, ... točan odgovor se zna tek nakon pregleda vozila. Preinake se ne izvode na FSB-u! Pitanje izvedbe preinaka rješava sam kupac.
Generalni zaključak je da za Europska vozila koja se izvoze u SAD ili vozila koja se prodaju i u SAD-u i u Europi ne bi smjelo biti nikakvih poteškoća, osim onih financijske prirode.

Što se tiče pregleda vozila na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, prvo treba dogovoriti termin (poželjno e-mailom), zatim se vozilo doveze na FSB u Laboratorij za motore i vozila, gdje ostaje tijekom radnog dana. Nakon dan-dva dana, koliko treba da se izradi, dobije se dokument "Izvješće o provjeri sukladnosti vozila obzirom na europske homologacijske propise" s kojim nastavljamo postupak u CVH, tj registraciju.

Dakle, i sve ove troškove moraš uzeti u obzir.

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4964 u: 21-12-2015, 23:23:43 »
Hvala na info, dosta stvari sam vec znao no neke i nisam, uglavnom komplicirano kad se vec i u okolici daju naci za skoro te nofce + manja davanja = isto ili bar slicno.
Mislim da italija majka jer bi izbor trebao biti najjaci.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4965 u: 21-12-2015, 23:25:19 »
Hvala na info, dosta stvari sam vec znao no neke i nisam, uglavnom komplicirano kad se vec i u okolici daju naci za skoro te nofce + manja davanja = isto ili bar slicno.

Ma mene zanima ovo jer se radi o 2013 MTS Pikes Peak, sa manje od 2000km, stanje "novo"  :hehe: :hehe:

Međutim, vidim i po oglasnicima da i u IT ima zanimljivih primjeraka.

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4966 u: 21-12-2015, 23:28:18 »
Ma mene zanima ovo jer se radi o 2013 MTS Pikes Peak, sa manje od 2000km, stanje "novo"  :hehe: :hehe:

Međutim, vidim i po oglasnicima da i u IT ima zanimljivih primjeraka.

To bi bila onda jako ljepa prilika  :crazy:

Samo sam skuzio da u It oglasnicima ima i dosta laznjaka oglasa.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4967 u: 22-12-2015, 11:58:28 »

Imaš ti pravo, ima i u EU dobrih "partija"

http://www.subito.it/moto-e-scooter/ducati-multistrada-1200-pikes-peak-2013-cuneo-145702534.htm

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4968 u: 22-12-2015, 12:27:18 »
Imaš ti pravo, ima i u EU dobrih "partija"

http://www.subito.it/moto-e-scooter/ducati-multistrada-1200-pikes-peak-2013-cuneo-145702534.htm

Sto si ne gledas S/turing verziju, a onda lako stavis naljepnice i manji vizir ak ti je to djir.
ovako dobijes kufere i centralni nogar,  sto ako putujes jako dobro dodje.
A izbor ti je dosta veci.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4969 u: 22-12-2015, 13:01:14 »

Sto si ne gledas S/turing verziju, a onda lako stavis naljepnice i manji vizir ak ti je to djir.
ovako dobijes kufere i centralni nogar,  sto ako putujes jako dobro dodje.
A izbor ti je dosta veci.

Nisam od takvih đireva. Ne stavljam "V12" na zadnju haubu. Ne nosim lažni Rolex.
Ako nešto imam i želim imati, onda je to zbog toga i zbog sebe, a ne zbog pokazivanja i uvjeravanja okoline u nešto što je laž.

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4970 u: 22-12-2015, 13:04:19 »
Nisam od takvih đireva. Ne stavljam "V12" na zadnju haubu. Ne nosim lažni Rolex.
Ako nešto imam i želim imati, onda je to zbog toga i zbog sebe, a ne zbog pokazivanja i uvjeravanja okoline u nešto što je laž.

Mislio sam da ti se svidja ta kolor šema.
No kuzim sta oces rec, postujem i sam sam takav.

Na ljeto vozim iza jednog e36 325i i pise V6  :tooth:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #4971 u: 22-12-2015, 16:55:14 »
Da pitam onako: realna vridnost cbrke 600 rr 2006 godina, nerazbijana, 26t km orginal? Po vasem misljenju  :ok:

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #4972 u: 22-12-2015, 17:09:25 »
Da pitam onako: realna vridnost cbrke 600 rr 2006 godina, nerazbijana, 26t km orginal? Po vasem misljenju  :ok:
Ja svoju 2007 u top stanju sa 30tkm nisam mogao za 5000 eura prodat...nakraju odustao mjenjao za auto...realno nema prave cijene oko 3500 do 4000

Poslano sa mog C1905 koristeći Tapatalk

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #4973 u: 22-12-2015, 17:34:38 »
Dobro je napiso kolega tak od 3.500 do 4.500.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #4974 u: 22-12-2015, 18:04:35 »
A vidim po njuski ima svacega pa...
Odo sutra na pregovore! :-)

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4975 u: 25-12-2015, 19:29:32 »
:ok:

Vidim tamo na forumu planira ekipa subotu/nedjelju put MA....
Imas vremena?

Offline dante

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
« Odgovori #4976 u: 25-12-2015, 21:00:54 »
Rijecani, di ima u Rijeci neki moto shop, osim moto arta. Vrijeme je da zamijenim kacigu pa si razmisljam usput i neku jaknicu uzet.
Da li se isplati zaletit do Trsta? Kolike su razlike u cijenama?

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #4977 u: 26-12-2015, 10:03:04 »
A Moto Krk?

"Some cars take your breath away"

Offline dante

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
« Odgovori #4978 u: 26-12-2015, 12:13:01 »
Volim uvijek ima vise izbora, zato pitam.
Da malo usporedim cijene i ponudu, ionako sam 2-3 puta tjedno u Ri.
Vjerujem da ako nista drugo barem se moze isprobat vise modela i velicina

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4979 u: 26-12-2015, 12:47:22 »
600ccm je po meni ako se hoćeš voziti 1000 je glumatanje jer malo je ljudi koji to znaju iskoristi i i još manje je mjesta gdje to imas  :da:
Nije bolest sve što boli