Ali budimo realni to je 90% motora, ja recimo nebudem dal za orginalan dio npr. štop svijetlo 1000kn kad je identično takvo samo nije orginal na ebayu 200kn
kod skutera je to malo drugačije nego kod auta, ponuda nije tako široka da možeš birat i dijelova nema. pritom ne mislim na tuning dijelove nego serijske, imaš opciju kupnje preko scooter shopova neke sitnice sa kojima se ne isplati zezat, pogotovo ne za eventualnih par kn razlike ili imaš opciju auto krešo i pokoji mali dućan koji prodaju smeće kao šta su RMS i slično...to je toliko jadno da nije vridno spomena.
na kraju priče odeš u dućan i kupiš originalne dijelove, na skuterima jedina stvar koja se isplati kemijat a da nije original su disk pločice, a cijena u potrošnim dijelovima između original i zamjenskih ako ima je zanemariva i ne isplati se zezat uopće, pogotovo ne za 50ccm skutere koji su nikakav trošak.
baš zbog svega ovog piaggio vodi utrku, jer npr. za ovu moju gileru koja ima već 15 godina ja dođem u pro mota i kupim dio kao šta je to štop svitlo direkt sa police. sastoji se od 3 dijela, centralni mislim oko 120kn i žmigavci po 40.
čisto za usporedbu, zaštitna lata koja ide preko auspuha za yamahu majesty je u p&b oko 1800kn...ista stvar za beverlyja 250 oko 180kn...u većini slučajeva tu latu imaš na lageru u pro mota a u p&b moraš naručit i čekat jer baš NIŠTA ne drže na lageru i osim potrošne robe sve se mora naručivat...šta je jako iritantno
to je nažalost normalno i cijene ponekih dijelova nemaju veze sa zdravim razumom, jedina pozitivna stvar kod takvih malo poznatijih skutera kojih ima na cestama je mogućnost pronalaska polovnih dijelova, kod npr. kymca i ekipe je to malo teže.
80% skutera na cestama u splitu je piaggio grupacije, u pogledu servisa, dijelova i briga šta će bit za par godina su najbolja kupnja jer će servisne mreže uvik bit za njih...dok god je i motora na cestama :wz