14-06-2026, 15:12:22

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104620 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tbird

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1410 u: 18-02-2017, 07:57:15 »
Odlican rate, skoro pa svaka druga, za svaku pohvalu, sigurno bude pridonijelo vecoj potraznji  :D

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Međimurje
« Odgovori #1411 u: 18-02-2017, 08:03:55 »
I call BS!!
Ovo su potraživanja od osiguranja a ne postotak pokvarenosti.
Po ovome bi ispalo da 95% Suzukija u cijelom svom životnom vijeku nema nikakav kvar? Aha...

Pošto se u UK na Alfe očito više uplaćuje kasko više nego na Suzuki, sad ispada da se Suzuki manje kvari. Aha...
Možda i da, ali ne u ovom postotku sigurno.
Zato i jesu samo premium marke na listi.. Ko će normalan plaćati kasko za Suzuki.

BS analiza, koja nema veze s vezom.

Offline ocp

• Pripravnik
  • **
  • 159 TI 2.4
    • Rijeka
« Odgovori #1412 u: 18-02-2017, 08:30:46 »
I call BS!!
Ovo su potraživanja od osiguranja a ne postotak pokvarenosti.
Po ovome bi ispalo da 95% Suzukija u cijelom svom životnom vijeku nema nikakav kvar? Aha...

Pošto se u UK na Alfe očito više uplaćuje kasko više nego na Suzuki, sad ispada da se Suzuki manje kvari. Aha...
Možda i da, ali ne u ovom postotku sigurno.
Zato i jesu samo premium marke na listi.. Ko će normalan plaćati kasko za Suzuki.

BS analiza, koja nema veze s vezom.

:good post

Sad vidim da se radi o Mirror-u...
« Zadnja izmjena: 18-02-2017, 08:38:41 od ocp »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1413 u: 18-02-2017, 08:44:30 »
Moje iskreno saućešće svima koji biraju auto na osnovi statistika pouzdanosti  :hshake:
Sljedeći autmobil kojega ću kupiti će opet biti Alfa, između ostaloga (nije mi to najbitnija karakteristika) i zbog dobre kvalitete. Što se toga tiče, super zadovoljan.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #1414 u: 18-02-2017, 09:13:11 »
Sad sam se sjetio kada sam 99 godine, da dobro vidite 99' kupovao svoj prvi novi auto, do tada je bilo na desetak krseva, naravno kao i savaki normalan klinjo sarasilo se po cijele dane kako bi se za vikend malo vozio.

I tak sam odlucio kupiti novi auto, sjecam se kao da je bilo jucer, popodnevna kava na kvartu, bez briga i obveza, bio je utorak, jer utorkom je bio auto prilog u vecernjaku.
Bila je statistika naj kvarljivijih automobila u HR, Fiat Punto je bio na prvom mjestu (izbjegavati).

Nakon par tjedana sam kupio bas tog punta i vozio se 6 godina, cca 110tkm bez i jednog kvara, samo redovni servisi.
Naj veci kvar su bili zadnji amortizeri koje sam promjenio negdje na 80tkm.

Toliko o statistikama.
Spider 115

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1415 u: 18-02-2017, 10:06:49 »
Fiat Punto je najcjnjeniji među malim rabljenim autima upravo zbog toga što je odličan i jeftin za održavanje.
Ali tu se otišlo u drugu krajnost da ne možeš kupiti Punta 1.2 benzin star 15 godina sa klimom ispod 2000 eura.

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #1416 u: 18-02-2017, 11:07:30 »
Moje iskreno saućešće svima koji biraju auto na osnovi statistika pouzdanosti  :hshake:
Sljedeći autmobil kojega ću kupiti će opet biti Alfa, između ostaloga (nije mi to najbitnija karakteristika) i zbog dobre kvalitete. Što se toga tiče, super zadovoljan.

A i ovo sta ste rekli za Punta.
Auto je vrh sta se tice ulozeno-dobiveno.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1417 u: 27-02-2017, 18:55:59 »
Fiat Punto je najcjnjeniji među malim rabljenim autima upravo zbog toga što je odličan i jeftin za održavanje.
Ali tu se otišlo u drugu krajnost da ne možeš kupiti Punta 1.2 benzin star 15 godina sa klimom ispod 2000 eura.

Punto II 1.2 polovan ima jači status nego Golf ka polovan. :D  Ako je dobro stanje trke 3 000 eura.

Tbird

• Gost
« Odgovori #1418 u: 27-02-2017, 22:01:59 »
Ma hebes statistiku...ona je kao bikini, otkriva mnogo, a sakriva najvaznije detalje  :tooth

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1419 u: 28-02-2017, 10:24:53 »
Ma hebes statistiku...ona je kao bikini, otkriva mnogo, a sakriva najvaznije detalje  :tooth

Kako se zove u Njemačkoj jel TÜV? Imaju jako zanimljive statistike. Uglavnom pokrivaju dio kada su BMW i Audi još pod lizom pa ti ga servis sredi i dođeš na tehnički pa Audi bude daleko najbolji. Fiat je najgori. E onda uglavnom moraš platiti za komplet statistiku. Nerijetko vidiš da je glavni problem žarulja. :D

Tako npr. ima u SAD-u danas većinom problema vezanih sa tim da ti se mobitel ne može povezat na BT. Jbg, to ide jednako u statistiku kao kvar na motoru.

Ali većina tih statistika bilo gdje rijetko ide dalje od 3 ili 5 godina starosti. Dobar dio statistika je vezan i za samo prva 3 mjeseca korištenja. Tu u svemu dosta igra i kvalitetan servis. U pravilu te kupac neće prijaviti za kvar u anketi ako imaš dobru tj. prije svega brzu servisnu podršku. Kod FCA u Americi se nerijetko događa da se isti kvar ne otkloni, taj kvar onda može biti po 3 ili 4 puta prijavljen i svaki put zasebno ulazi u statistiku.

Tbird

• Gost
« Odgovori #1420 u: 28-02-2017, 13:47:36 »
Danas je statistika sastavni dio i u sluzbi marketinga, i nije pokazatelj nicega, vise sredstvo manipulacije i nije ju lose uzimat s dozom opreza (sumnje)  :ok:
« Zadnja izmjena: 28-02-2017, 13:48:47 od Tbird »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Vasko

Offline giulia s

• Sa stažom
    • sinj
« Odgovori #1421 u: 01-03-2017, 08:09:19 »
Dečki, ako mogu kazat dvi tri riječi o svom iskustvu sa automobilima marke Alfa romeo nakon 30 godina vožnje istih.. Alfa romeo nije ništa više ni manje kvarljiv od ostalih marki automobila a sve ovisi o načinu i kvaliteti odžavanja ,kako za Alfu  tako za ostale.. Bože moj, Alfa je sastavljena od djelova koje proizvode globalni proizvođači koji proizvode te iste djelove za cijelu autoindustriju. Tako ako je recimo anlaser napravljen da zavergla xy puta, zašto bi on u Alfi manje puta zaverglao u odnosu na recimo Audi...,tako sve ostalo. Mislim da me razumijete.
Nikad ali NIKAD u milion km mi Alfa romeo nije stao a kvarova je bilo, vjerujte jako malo i to u 99 % slučajeva se pokvario neki od djelova marke Bosch ( što ne znači da ti djelovi nisu kvalitetni)
Redovno održavanje  ( to nije samo izmjena ulja i filtera) , je za sve automobile najbitnija stavka.
Alfist sam 100%,Ducatist isto toliko

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1422 u: 01-03-2017, 08:52:42 »
Dečki, ako mogu kazat dvi tri riječi o svom iskustvu sa automobilima marke Alfa romeo nakon 30 godina vožnje istih.. Alfa romeo nije ništa više ni manje kvarljiv od ostalih marki automobila a sve ovisi o načinu i kvaliteti odžavanja ,kako za Alfu  tako za ostale.. Bože moj, Alfa je sastavljena od djelova koje proizvode globalni proizvođači koji proizvode te iste djelove za cijelu autoindustriju. Tako ako je recimo anlaser napravljen da zavergla xy puta, zašto bi on u Alfi manje puta zaverglao u odnosu na recimo Audi...,tako sve ostalo. Mislim da me razumijete.
Nikad ali NIKAD u milion km mi Alfa romeo nije stao a kvarova je bilo, vjerujte jako malo i to u 99 % slučajeva se pokvario neki od djelova marke Bosch ( što ne znači da ti djelovi nisu kvalitetni)
Redovno održavanje  ( to nije samo izmjena ulja i filtera) , je za sve automobile najbitnija stavka.

:ok:

Puno puta sam dobio upit od ljudi kojima se alfa sviđa ali ipak bi radije nešto drugo '' pa kako te sluša gt '' , dobili bi odgovor ''točim i vozim'' , jer mi se više nije slušalo a još manje objašnjavalo ljudima baš to što si napisao.
.... sempre gilles ....

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #1423 u: 01-03-2017, 12:07:57 »
Ne isplati se trošit energiju na ljude koji te najprije pitaju - šta će ti alfa? ...jer takvi već u glavi imaju predodžbu da to ne valja, a nikad vozija Alfu nego je čuja da TO ne valja
Ja na takva pitanja i općenito pitanja o Alfi, kažen da to nije za njih i neka kupe opela, vw ili nešto slično tome.
Sve se kvari i kvarit će se. Auto industrija živi od prodaje dijelova, a ne od prodaje novih auta, a i velika većina novih šta se proda je zbog toga šta imaš velik broj firmi koje imaju dosta velike flote i minjaju ih nakon nekoliko godina. Najmanji broj auta se proda "narodu". Jer mi nemamo novaca za kupit novo, nebitno bila to Alfa ili neka druga marka. A i kad imamo koju kunu za kupit nešto onda tražimo dlaku u jajetu i auto star 10 i više godina gledamo ka da je novo i želili bi da sve valja i da se ne kvari. Kvare se svi. Samo je stvar u tome koliko je ko voljan priznat da se njegovo "posebno" vozilo pokvarilo. Jer ko smi reć da je švabo ili japanac crka. To je napravljeno da traje vječno i da se ne uloži ni lipe u njega.

alfa fun

• Gost
« Odgovori #1424 u: 01-03-2017, 12:35:23 »
Ja bi na ovih zadnjih par postova još nešto nadodao.

Pred par dana se pisalo na autoportal.hr o 30 godišnjici predstavljanja Alfe 155 pa je ujedno i naglašeno kako je koncepcja preuzeta od  Fiat Tipa, a po istoj da je napravljena i Yugo Florida. Pa o prelasku na "konfekciju" te pogon sprijeda (a 33?).

Htjedoh kazati kako mediji dobrim dijelom pridonose negativnoj slici marke. I to primjerom na modelu koji se dokazao na stazi.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: abatenoj

Offline Zmijo

• Sa stažom
  • 164 2.0 TS 8v
    • Split
« Odgovori #1425 u: 01-03-2017, 12:51:44 »
Ja bi na ovih zadnjih par postova još nešto nadodao.

Pred par dana se pisalo na autoportal.hr o 30 godišnjici predstavljanja Alfe 155 pa je ujedno i naglašeno kako je koncepcja preuzeta od  Fiat Tipa, a po istoj da je napravljena i Yugo Florida. Pa o prelasku na "konfekciju" te pogon sprijeda (a 33?).

Htjedoh kazati kako mediji dobrim dijelom pridonose negativnoj slici marke. I to primjerom na modelu koji se dokazao na stazi.
:good post
164 2.0 TS 8v

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #1426 u: 01-03-2017, 15:37:39 »
:ok:

Puno puta sam dobio upit od ljudi kojima se alfa sviđa ali ipak bi radije nešto drugo '' pa kako te sluša gt '' , dobili bi odgovor ''točim i vozim'' , jer mi se više nije slušalo a još manje objašnjavalo ljudima baš to što si napisao.

Ti tocis i vozis ko i ia  :smijeh :smijeh
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1427 u: 01-03-2017, 16:20:22 »

Evo je, brže nego sam se nadao. Opet crvena, opet 1.9 JTD, opet 16v  :dontno:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1428 u: 01-03-2017, 17:54:10 »
Ti tocis i vozis ko i ia  :smijeh :smijeh

Tvoja bar ima miljun kilometara  :lol moja ni to  :smijeh
.... sempre gilles ....

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #1429 u: 01-03-2017, 17:58:46 »
Ne lazi ovaj napaceni narod, nema miljun nega oko 800   :D :D
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1430 u: 01-03-2017, 18:06:05 »
Ne lazi ovaj napaceni narod, nema miljun nega oko 800   :D :D

Svejedno tu smo negdi po servisima  :lol
.... sempre gilles ....

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #1431 u: 01-03-2017, 19:44:25 »
Evo je, brže nego sam se nadao. Opet crvena, opet 1.9 JTD, opet 16v  :dontno:

(Image removed from quote.)

:blabla :blabla :blabla Molimo Q4 da se pridruži slici!!!!  :ar: :ar: :ar:

"Some cars take your breath away"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1432 u: 02-03-2017, 08:09:35 »

:da: ...  :ok: :ok: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1433 u: 02-03-2017, 13:58:50 »

Morat će  :ok:

Offline faber

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
    • Novska
« Odgovori #1434 u: 02-03-2017, 14:45:15 »
Upravo radi kvalitete interijera uvijek bih prvo gledao Alfu.
Open mind for a different view...

Offline zagy80

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #1435 u: 27-06-2017, 10:00:24 »
Ne isplati se trošit energiju na ljude koji te najprije pitaju - šta će ti alfa? ...jer takvi već u glavi imaju predodžbu da to ne valja, a nikad vozija Alfu nego je čuja da TO ne valja
Ja na takva pitanja i općenito pitanja o Alfi, kažen da to nije za njih i neka kupe opela, vw ili nešto slično tome.
Sve se kvari i kvarit će se. Auto industrija živi od prodaje dijelova, a ne od prodaje novih auta,.......
 A i kad imamo koju kunu za kupit nešto onda tražimo dlaku u jajetu i auto star 10 i više godina gledamo ka da je novo i želili bi da sve valja i da se ne kvari. Kvare se svi. Samo je stvar u tome koliko je ko voljan priznat da se njegovo "posebno" vozilo pokvarilo. Jer ko smi reć da je švabo ili japanac crka. To je napravljeno da traje vječno i da se ne uloži ni lipe u njega.

Upravo tako, SVI se auti kvare..ovisi samo jesi imao "srece" da naletis na onog koji ima svoje djecje bolesti. i zato mi se uopce ne da ulaziti u spikuu sa nekim koji cim cuje da sam vozio alfu, prvo pianje koliko se cesto kvarila..jer eto, cuo covjek da mu svi govore kaka se ti auti kvare. e pa ja u cca malo manje od 10 godina voznje novo kupljene 147ice nikad nisam imao nikakvih problema a da su vezani na ista drugo od potrosnog materijala (tipa akumulator, zarulje i sl.). redoviti servisi i toci i vozi  :drive: pardon, moja nije vozila neg letjela  :witch:

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1436 u: 27-06-2017, 10:54:37 »
Evo malo kvalitet drugih auta, dosli mi gosti pred koji dan

Al svabo je to

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1437 u: 27-06-2017, 11:06:41 »

Ruzina je Opelov zaštitni znak  :D

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #1438 u: 28-06-2017, 22:51:58 »

Ruzina je Opelov zaštitni znak  :D

Pa nisu ni  alfe daleko od toga pogotovo 156ica  :roll:
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #1439 u: 28-06-2017, 23:49:05 »
Pa nisu ni  alfe daleko od toga pogotovo 156ica  :roll:
Sale ne bih se složio.....barem u usporedbi sa opelom istog godišta. Ma, siguran sam da je 156 barem u prosijeku istih godišta svih marki.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.