15-06-2026, 14:14:53

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104727 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luka_ri

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1050 u: 20-08-2015, 23:37:18 »
Ne da mi se citati raspravu 156vs159. Ja iskreno, koliko god volio voziti 156icu sa JTSom, rado bih mjenjao uz doplatu od nekih 3-4 soma eura za jednu 159 1.9 JTDm sa 150ks. Bitno da je odrzavana kao moja 156.

I sada, razlog zasto pisem ovdje post. Zapelo mi je za oko da netko govori kako 33 moze biti ispred Impreze WRX STi. Ne znam tko je pisao i napomenuti cu da isti to ne shvati osobno. Jel si probao voziti takvu Imprezu? Onako, vaditi joj mast...ja nisam Imprezu ali sam Lancera Evolutiona 7. Samo cu reci da tesko koji AMG, M ili RS moze pratiti tu masinu. Sa svim postovanjem prema Alfi, WRX STi i 33ojka ne mogu u istu recenicu.
Ne budi lud.
33ojka je najbrzi auto na zavojitoj cesti otkad je automobilizma. Te M, RS, AMG jadnike ispljune kroz auspuh boxera a STI i EVO moraju jos puno mlijeka piti da uhvate mocni jedan koma sedam.

Realnost nikad nije ni stanovala na ovom forumu ali to je jedna od drazi posjedovanja Alfe. Onaj tko sam sebe najbolje laze najvise i voli svoju Alfu.
Aliis si licet, tibi non licet.

Tbird

• Gost
« Odgovori #1051 u: 20-08-2015, 23:42:04 »
Pisete bedastoce...na nekoj kvazi plominki, sa dobrim ovjesom, ne moze impreza pobjec ventilki da ga hebes upside-down i odostraga... Hebale vas staze i ubrzanja, kak djeca od 10g. ste.
Inace, kad pricamo o elasticnosti, u petoj, lancera ubije fiat stilo jtd  :gay:
Sve je relativno,i nije sve konkretno  :tooth:
A i ti turbo dizeli sa 150-160ks da idu svi redom kak m3 (osobno mi se hvalio frend sa octaviom rs tdi combi  :smijeh ) je isto prica za laku noc...U sustini ide malo brze od 1.7 8v,a u stvarnosti joj nemrem pobkeci nigdje.
Netko pricao da ide kak 3.2  :hehe: ide da, bis vidio kak ide da 24v spusti dvije-tri nize i onda krenete  :hehe:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1052 u: 20-08-2015, 23:47:50 »
Pisete bedastoce...na nekoj kvazi plominki, sa dobrim ovjesom, ne moze impreza pobjec ventilki da ga hebes upside-down i odostraga... Hebale vas staze i ubrzanja, kak djeca od 10g. ste.
Inace, kad pricamo o elasticnosti, u petoj, lancera ubije fiat stilo jtd  :gay:
Sve je relativno,i nije sve konkretno  :tooth:
A i ti turbo dizeli sa 150-160ks da idu svi redom kak m3 (osobno mi se hvalio frend sa octaviom rs tdi combi  :smijeh ) je isto prica za laku noc...U sustini ide malo brze od 1.7 8v,a u stvarnosti joj nemrem pobkeci nigdje.
Netko pricao da ide kak 3.2  :hehe: ide da, bis vidio kak ide da 24v spusti dvije-tri nize i onda krenete  :hehe:
ja u trećoj i GTA u petoj, poklopimo i ja ga šijem :D

btw lancer jer redni 4 cil motor i nema momenta nikakvog dok turbo dobro ne zaspoola. subaru je boxer i ima ga iz niskih čak i dok se turbo ne pokrene kak bog zapovijeda
« Zadnja izmjena: 20-08-2015, 23:52:56 od chakija »
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1053 u: 20-08-2015, 23:51:48 »
Ne budi lud.
33ojka je najbrzi auto na zavojitoj cesti otkad je automobilizma. Te M, RS, AMG jadnike ispljune kroz auspuh boxera a STI i EVO moraju jos puno mlijeka piti da uhvate mocni jedan koma sedam.

Realnost nikad nije ni stanovala na ovom forumu ali to je jedna od drazi posjedovanja Alfe. Onaj tko sam sebe najbolje laze najvise i voli svoju Alfu.
gle ovo sad nije priča ja moja alfa najbolja ovo ono... svake godine na grobniku nas sve skupa pojebe i ponizi 33jka 1.7 4x4 ... ti ne budi lud jer nikad nisi vidio taj auto na djelu... naravno da nije ni ravna ni bolja od subarua al je bolesno dobra i brza.

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1054 u: 20-08-2015, 23:56:10 »
gle ovo sad nije priča ja moja alfa najbolja ovo ono... svake godine na grobniku nas sve skupa pojebe i ponizi 33jka 1.7 4x4 ... ti ne budi lud jer nikad nisi vidio taj auto na djelu... naravno da nije ni ravna ni bolja od subarua al je bolesno dobra i brza.

Brijem i da je full stock auto  :Crazy
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Tbird

• Gost
« Odgovori #1055 u: 20-08-2015, 23:56:27 »
Ne budi lud.
33ojka je najbrzi auto na zavojitoj cesti otkad je automobilizma. Te M, RS, AMG jadnike ispljune kroz auspuh boxera a STI i

Alfasud Trofeo, najjaci modeli su isli kak danasnja GTA, sa dva ventila, i vise nego duplo manje ccm... Razvikanog clia williams pojede jedan prosti tc130 sa 8V i 20ks manje,iako performamse na papiru kazu suprotno... Ne kuzis ti dobro slozenu koncepciju i neke osnove. Rs,amg,m su igracke za brze staze, brzu cestu i tome slicno. Nisu boxeri slucajno isli u sudke i trentare, a tc-ovi, odnosni ts8v u ove teze i masivnije rwd pile... I nije slucajno svaka danasnja novija alfa jtd...  :gay:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1056 u: 21-08-2015, 00:00:51 »

Aaaaa opet cemo... Ja se referiram na navode da je Alfa 33 1.7 stara 30 godina brza od Subaru Impreze STI sa zdravih 300 i koliko konja i pet puta vise momenta. Uz navedeno, Subaru ima ovjes i kocnice da se smrznes.

Pazi sad - NEMOGUCE.

A nigdje nisam rekao da 33ojka nije iznenadujuce brza ili slicno. Vjerujem da auto ima dobar balans i ponasanje na cesti ali nemojmo pricati bajke o tome kako je brza od kudikamo ozbiljnijih auta.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1057 u: 21-08-2015, 00:01:00 »
Ovaj u kz je bio pijan ko čep ili na teškom hangoveru kad sam ja došao i ja pitao jel može upaliti on čim je upalio poklopio gas ja kažem pusti je da radi na leru

Da mi ju je poklonio tad ne bi je uzeo, ali šta ja znam nisam ja mjerodavan ja sam napisao svoje mišljenje sad budemo vidjeli kad kolega otvori temu šta sve ide

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1058 u: 21-08-2015, 00:01:24 »
33 bolesno brza, daj decki nemojte se zajebavati :hehe: imao 1.7 16v...kita od auta za danasnje pojmove, nekada davno bila brza
dobro, činjenica je da od nas nitko ne zna vozit na tom grobniku (svaka čast rijetkima) pa ovaj izgleda brži od nas...al često se vozim u imprezi i to remapiranoj i stvarnno nije nikakva sveta krava...dosta se osjeti težina

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1059 u: 21-08-2015, 00:02:30 »
Alfasud Trofeo, najjaci modeli su isli kak danasnja GTA, sa dva ventila, i vise nego duplo manje ccm... Razvikanog clia williams pojede jedan prosti tc130 sa 8V i 20ks manje,iako performamse na papiru kazu suprotno... Ne kuzis ti dobro slozenu koncepciju i neke osnove. Rs,amg,m su igracke za brze staze, brzu cestu i tome slicno. Nisu boxeri slucajno isli u sudke i trentare, a tc-ovi, odnosni ts8v u ove teze i masivnije rwd pile... I nije slucajno svaka danasnja novija alfa jtd...  :gay:
Danasnja GTA ne postoji. Ne proizvodi se vise od deset godina. Zivis u proslosti. Ostani tamo ali ne vuci i mene nazad :P

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1060 u: 21-08-2015, 00:03:11 »
Aaaaa opet cemo... Ja se referiram na navode da je Alfa 33 1.7 stara 30 godina brza od Subaru Impreze STI sa zdravih 300 i koliko konja i pet puta vise momenta. Uz navedeno, Subaru ima ovjes i kocnice da se smrznes.

Pazi sad - NEMOGUCE.

A nigdje nisam rekao da 33ojka nije iznenadujuce brza ili slicno. Vjerujem da auto ima dobar balans i ponasanje na cesti ali nemojmo pricati bajke o tome kako je brza od kudikamo ozbiljnijih auta.
pa nisam ni ja reko da je brza od subarua...ono...nije... al si udario na ono svoje stalno kak mi uzdizemo svoje alfe...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1061 u: 21-08-2015, 00:07:31 »
pa nisam ni ja reko da je brza od subarua...ono...nije... al si udario na ono svoje stalno kak mi uzdizemo svoje alfe...

Di sam ja udario? Nigdje ja ne udaram niti me briga kad netko hvali svoj auto. Ali sam alergican na takva laganja...kolika je bila riba. Pa nisu drugi forumasi maloumni idioti da bi trebali vjerovati u takve izjave o superiornosti Alfe 33 nad ostatkom automobilskog svijeta.

Tbird

• Gost
« Odgovori #1062 u: 21-08-2015, 00:07:54 »
btw lancer jer redni 4 cil motor i nema momenta nikakvog dok turbo dobro ne zaspoola. subaru je boxer i ima ga iz niskih čak i dok se turbo ne pokrene kak bog zapovijeda

E sad si ga usro svjetski  :hehe:
Kakve veze ima sta je onaj redni, a ovaj boxer?!
Recimo da su oba usisni motori,bez turba, oversquare je uvijek veca pusiona u podrumu kad je u pitanju elasticnost,pogotovo ak je auto tezi. Uno turbo, impreza, porscheT su brutalno ubirali okretaje bas obrnuto, drasticno kratki hod + prednabijanje.

Constantine

• Gost
« Odgovori #1063 u: 21-08-2015, 00:08:28 »

Oprosti što pitam ali rekao si da willya pojede rito 130tc?
Na kojoj to stazi?

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #1064 u: 21-08-2015, 00:12:20 »
vlasnik nije ženska osoba kako je netko pričao..
ja znam vlasnika i frend koji se čuo s njim kaže da bi išla i za 5000, a možda i manje..
za ovu lovu ne vrijedi ali oko 5 bi vrijedila jer da ulupaš u nju 5 za 10 imaš odličnu GTA

na slikama lak izgleda dobro ali treba uživo vidjeti....

kod GTA imaš 2 opcije: kupiti neku srednju ili odličnu za 8-10 somova ili kupiti krš za 4-5 somova pa urediti s vremenom i složiti kako spada a konačna cijena će uvijek biti oko 10 somova za odličan primjerak

ima I treca opcija...grunut unutra plin  :tooth: pa tek onda imat pravog I neponovljivog Bussa  :funny:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1065 u: 21-08-2015, 00:15:38 »
E sad si ga usro svjetski  :hehe:
Kakve veze ima sta je onaj redni, a ovaj boxer?!
Recimo da su oba usisni motori,bez turba, oversquare je uvijek veca pusiona u podrumu kad je u pitanju elasticnost,pogotovo ak je auto tezi. Uno turbo, impreza, porscheT su brutalno ubirali okretaje bas obrnuto, drasticno kratki hod + prednabijanje.
neću ulazit u ovakve teoretske rasprave...ja pričam ono šta sam doživio ili barem vidio... u lanceru sam se vozio jednom, u imprezi jako često, znam šta pričam... al ovo je potpuno kriva tema za to

Constantine

• Gost
« Odgovori #1066 u: 21-08-2015, 00:17:09 »
Ne kužim da netko može pisat takve gluposti

Tbird

• Gost
« Odgovori #1067 u: 21-08-2015, 00:21:45 »
Svaki Mito sa 155KS je osjetno brzi o bilo kakve 33, oces na stazi, oces na cesti oces na autobahnu...stavljati STI u istu recenicu sa ovim fwd pizdarijama je bezveze

Ide ko 16ventilka, sa jednom brzinom vise, i turbo motorom  :Hihi:
Turbo je turbo, al dobra n/a masina je jebena masina  :craz

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #1068 u: 21-08-2015, 00:24:25 »
 :cofe2: :cofe: :kokice: :kokice:
Cuore Sportivo

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1069 u: 21-08-2015, 00:25:33 »
Ne kužim da netko može pisat takve gluposti
pa ja ne znam zašto uopće pišem opet tu, lijepo sam se vozio par mjeseci bez foruma... samo znate mljet po forumu, pogotovo ti constantin, ti si fakat eksperat za ulja a i mehaniku..na forumu ... grdi ti naravno nisi u ovoj priči.... i dobro i luka veli, samo znate dizat alfe u nebo, a ostalo ništ ne valja, a nit ste probali, nego ste eto pročitali negdje ili vidjeli na top gearu... ne znate se ni argumentirat nego svim silama poklapat drugima priče.
ti tbird ak tak kažeš ti onda valjd nikad nisi nijednog boxera probo... pa majku mu ne pričamo o boxeru iz bube..ono sa lancerom i stilom si sam sebe posro jer je to jako loš i nerealan test iz top geara.... ali nije daleko od istine...lancer je jako mrtav na niskima dok je impreza kudikamo življa
« Zadnja izmjena: 21-08-2015, 00:27:16 od chakija »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1070 u: 21-08-2015, 00:28:55 »
Hahhahahaha. I limarija cvjeta brze od Subarua. Valjda se na to mislilo da je brza od STI.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1071 u: 21-08-2015, 00:31:29 »
Hahhahahaha. I limarija cvjeta brze od Subarua. Valjda se na to mislilo da je brza od STI.
pa ne znam kak je subaru po limariji pa se neću pozivat na tu liniju haha.. mada, hauba mu drmi non sto kolko je tanka :/

Tbird

• Gost
« Odgovori #1072 u: 21-08-2015, 00:36:15 »
neću ulazit u ovakve teoretske rasprave...ja pričam ono šta sam doživio ili barem vidio... u lanceru sam se vozio jednom, u imprezi jako često, znam šta pričam... al ovo je potpuno kriva tema za to

Necu ulazit u turbo modele jer je to druga koncepcija s kontra efektom, dosta da pogledas subijeve n/a modele, ne idu s mjesta nit na guranje, ali sluze svrsi :tooth:
Ma ne kuze ljudi i ne cijne sta je ventilka, hebo ha ja, sve bi poslao u skolske klupe; 1712ccm, fwd, neistovremeno otvaranje ventila, gotovo 140 n/a ks s kraja 80tih i auto drzi na cesti sve...nije brzi,nije brutalniji,nije superiorniji, ali treba skinut kapu, a ne srat kak da je govno od motora,auta  :wait:
Moderni snobici  :craz i nemojte mi vise kenjit po alfinim horizontalcima  :batin a za subijeve mi se fucka :hehe:
« Zadnja izmjena: 21-08-2015, 00:42:36 od Tbird »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1073 u: 21-08-2015, 00:37:54 »
Necu ulazit u turbo modele jer je to druga koncepcija s kontra efektom, dosta da pogledas subijeve n/a modele, ne idu s mjesta nit na guranje, ali sluze svrsi :tooth:
Ma ne kuze ljudi i ne cijne sta je ventilka, hebo ha ja, sve bi poslao u skolske klupe; 1712ccm, fwd, neistovremeno otvaranje ventila, gotovo 140 n/a ks s kraja 80tih i auto drzi na cesti sve...nije brzi,nije brutalniji,nije superiorniji, ali treba skinut kapu, a ne srat kak da je govno od motora,auta  :wait:
s tim da sam ja spominjo onu što vrti i zadnje točkiće... i mislim da ima koji konjić više

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1074 u: 21-08-2015, 00:42:13 »
Da...Sram nas bilo. Ne cijenimo ventilku. Nitko nije kenjao po autu nego, opet ponavljam, ne mozete tvrditi da je taj auto brzi od STI. Nikad. Ni u slobodnom padu. Prestanite pretjerivati pa ce ljudi lakse cijeniti cinjenice. Ali cinjenice a ne izmisljene price.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1075 u: 21-08-2015, 00:47:01 »
Da...Sram nas bilo. Ne cijenimo ventilku. Nitko nije kenjao po autu nego, opet ponavljam, ne mozete tvrditi da je taj auto brzi od STI. Nikad. Ni u slobodnom padu. Prestanite pretjerivati pa ce ljudi lakse cijeniti cinjenice. Ali cinjenice a ne izmisljene price.
ne da mi se gledat ranije, al ko je reko da je brži taj nije normalan... al nije ni 33ka jugić, ali ni sti nema warp pogon

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #1076 u: 21-08-2015, 00:49:41 »
ima I treca opcija...grunut unutra plin  :tooth: pa tek onda imat pravog I neponovljivog Bussa  :funny:
:?: :?:

Tbird

• Gost
« Odgovori #1077 u: 21-08-2015, 00:50:27 »
Kak u gnjuurac moze bit brzi hebo ga ja  :wait:
Imoreza nije tolko brza da ga moze ostavit kilometar iza, to je cijeka prica. Da je jedbostavnije vozat imprezu,bolje,brutalnije, o moj boze, hvala bogu da jest.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1078 u: 21-08-2015, 00:51:58 »
Kak u gnjuurac moze bit brzi hebo ga ja :wait:
Imoreza nije tolko brza da ga moze ostavit kilometar iza, to je cijeka prica. Da je jedbostavnije vozat imprezu,bolje,brutalnije, o moj boze, hvala bogu da jest.
hm...ko moze bit brzi od cega haha

Tbird

• Gost
« Odgovori #1079 u: 21-08-2015, 01:06:47 »
Uopce su mi apsurdne te usporedbe tb i n/a, razlicitih klasa, namjena i pedigrea, pa se sere po jednim a druge velica. Enzo je davno reko, tko ne zna napravit stabelu masinu, bavi se aerodinamikom  :hehe: