15-06-2026, 16:58:31

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104767 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bassi

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • sarajevo bih
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #480 u: 01-12-2012, 10:21:23 »
kazu ljudi da se sreca ne kupuje parama!!
eh vala ne bih se slozio
alfa se kupuje parama i to nije sreca koja traje par dana kao npr kada kupis,tv,biciklo,namjestaj itd
OVOJ SRECI NEMA KRAJA :)

Offline nuka159

• Sa stažom
    • Svedska
« Odgovori #481 u: 01-12-2012, 18:40:45 »
kazu ljudi da se sreca ne kupuje parama!!
eh vala ne bih se slozio
alfa se kupuje parama i to nije sreca koja traje par dana kao npr kada kupis,tv,biciklo,namjestaj itd
OVOJ SRECI NEMA KRAJA :)

Tako jeeee.

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #482 u: 02-12-2012, 20:15:53 »
al opet bi ti kupio alfu  :mah: a ne novog npr volva

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #483 u: 02-12-2012, 20:46:46 »
Ja sam cijeli ovaj vikend proveo u blizini Alfe, dio ispod nje, dio u njoj, ali uživao sam i u jednom i u drugom dijelu...  :hehe:
Napravio sam si servis, promijenio sam si ulje i filtere, umjesto običnog filtera zraka stavio sam Sprint Filter, provjerio sam si antifriz, dolijao tekučinu za pranje stakla, prekontrolirao sam si više sitnica na autu... Onda sam ju fino uglancao izvana i iznutra , stavio 200 kn u tank i vozio se... I baš sam uživao... Ne vjerujem da bi više uživao ni da sam se vozio u glanc novom Mercedesu...

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #484 u: 02-12-2012, 20:53:26 »
Ja sam cijeli ovaj vikend proveo u blizini Alfe, dio ispod nje, dio u njoj, ali uživao sam i u jednom i u drugom dijelu...  :hehe:
Napravio sam si servis, promijenio sam si ulje i filtere, umjesto običnog filtera zraka stavio sam Sprint Filter, provjerio sam si antifriz, dolijao tekučinu za pranje stakla, prekontrolirao sam si više sitnica na autu... Onda sam ju fino uglancao izvana i iznutra , stavio 200 kn u tank i vozio se... I baš sam uživao... Ne vjerujem da bi više uživao ni da sam se vozio u glanc novom Mercedesu...
:care  :grinning-smiley-043:
Varijator sekta

Offline gvija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #485 u: 02-12-2012, 20:56:46 »

nebi se vozil, nek bi otišel do birtije nakon celog dana izgubljenog oko auta :craz
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

33QO

• Gost
« Odgovori #486 u: 02-12-2012, 21:19:10 »

c/p

A meni nije jasno da ko god progovori makar nešto protiv VW-a, pa čak recimo da mu se boja ne sviđa, ispada teški kompleksaš. Ne znam odakle takva konstatacija. Hoće se reći da se po običaju mora u svemu hvaliti VW i željeti isti, a ako nije tako onda smo kompleksaši koji lažu da ne vole VW ili SUV modele VW-a i ostalih proizvođača.

http://www.klix.ba/forum/vokswagen-touareg-edition-x-2013-t104700s75.html-#p7833507

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #487 u: 02-12-2012, 21:23:37 »
nebi se vozil, nek bi otišel do birtije nakon celog dana izgubljenog oko auta :craz

Ko kaže da nisam, al nakon vožnje  :craz

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #488 u: 02-12-2012, 22:12:39 »

c/p

A meni nije jasno da ko god progovori makar nešto protiv VW-a, pa čak recimo da mu se boja ne sviđa, ispada teški kompleksaš. Ne znam odakle takva konstatacija. Hoće se reći da se po običaju mora u svemu hvaliti VW i željeti isti, a ako nije tako onda smo kompleksaši koji lažu da ne vole VW ili SUV modele VW-a i ostalih proizvođača.

http://www.klix.ba/forum/vokswagen-touareg-edition-x-2013-t104700s75.html-#p7833507

ma to su ti hadalji na ovom forumu "klix.ba" lupeta narod a do jucer nisu imali ni komp.  :hehe: ::) sve doktori nauka,auto inginjeri i.t.d ne znate vi koja je ovo vukojebina  :undd:

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #489 u: 03-12-2012, 10:32:31 »
ja samo cekam da temp mi dode na 90, i onda festa  :drive:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #490 u: 03-12-2012, 10:40:47 »
ja samo cekam da temp mi dode na 90, i onda festa  :drive:

I nakon toga se vozit jos bar 10-15 min da temperatura ulja dode na radnu temperaturu, jer ti temperatura vode nis ne znaci...
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #491 u: 03-12-2012, 10:43:22 »
Sada kada cu ici u IT budem si nabavio cukice od pritiska ulja i temperature ulja :hap: a i od struje, jer kada slusam mjuzu tesko mi pali auto, bit ce da je akumulator  :bomb:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #492 u: 03-12-2012, 10:48:47 »
Prvo upali motor pa onda radio i ostale potrosace, nemoj prvo palit radio pa onda verglat auto...
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #493 u: 03-12-2012, 10:49:51 »
Prvo upali motor pa onda radio i ostale potrosace, nemoj prvo palit radio pa onda verglat auto...
Ma ne ne, to pak nikad ne radim  :ne2:

Offline Azzurro

• Pripravnik
  • **
    • Labin
« Odgovori #494 u: 03-12-2012, 12:58:44 »

c/p

Pa mislim da je razlog to što živimo u materijalističkom društvu gdje pojedinci uzdižu obične proizvode bez karizme ( Jasno mi je da neko može obožavati VW bubu, Golf I GTI ili Cabrio ali novija vozila tog proizvđača su ipak samo proizvodi bez karizme) do nekakvog statusa ikone. Kupnjom određenog proizvoda kupuju si određeni statusni simbol koji nije jak ni jasan kao kod nekog premium brenda( koji bi vjerojatno i kupili kad bi bili u mogučnosti). Upravo zato imaju potrebu veličati taj proizvod i visiti na forumima i napadati pljuvati sve druge aute a ako netko napadne VW osječaju to kao osobni napad. Naravno tu ne mislim na sve vlasnike VW-a već samo one koji pokušavaju jedan sasvim dobar i običan automobil uzdići na mjesto koje mu ne pripada. Kod nas ljubitelji Alfi nikad ni je postojala potreba uzdizati tu marku iznad okvira onog što je a je jedna od najkarizmatičnijih marki koja je usvim svojim modelima pružala odličan osječaj u vožnji i povezanost sa vozačem. Mislim da nitko od nas nije kupio Alfu radi kvalitete izrade ni suhih performanci nego zbog osječaja i zaljubljenosti u Alfe. Jednostavno ne možemo nekome pa ni mi sami sebi racionalno objasniti zašto od svih automobila na ovom svjetu želimo najviše voziti baš Alfe iako nisu najkvalitetnijie, najprestižnije, najbrže ni najekonomičnije . Mislim da zbog toga ni nemamo potrebe (osim par izuzetaka) napadati sve koji kažu nešto protiv Alfi. Mi smo jednostavno zaljubljeni u naše Alfe.

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #495 u: 03-12-2012, 13:27:20 »
Svaka rasprava je suvisna,niti zelim niti hocu da se upustam u rasprave, pogotovo sa fanovima vw,,,,,,,,,hvala Bogu ima automobila raznih proizvodjaca pa neka vala vozi tko sta zeli :)
mi vozimo sta zelimo a vecina njih vozi sta tata kaze tj kupi a sta drugo nego" tas golf"

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #496 u: 03-12-2012, 17:33:05 »
Pa mislim da je razlog to što živimo u materijalističkom društvu gdje pojedinci uzdižu obične proizvode bez karizme ( Jasno mi je da neko može obožavati VW bubu, Golf I GTI ili Cabrio ali novija vozila tog proizvđača su ipak samo proizvodi bez karizme) do nekakvog statusa ikone. Kupnjom određenog proizvoda kupuju si određeni statusni simbol koji nije jak ni jasan kao kod nekog premium brenda( koji bi vjerojatno i kupili kad bi bili u mogučnosti). Upravo zato imaju potrebu veličati taj proizvod i visiti na forumima i napadati pljuvati sve druge aute a ako netko napadne VW osječaju to kao osobni napad. Naravno tu ne mislim na sve vlasnike VW-a već samo one koji pokušavaju jedan sasvim dobar i običan automobil uzdići na mjesto koje mu ne pripada. Kod nas ljubitelji Alfi nikad ni je postojala potreba uzdizati tu marku iznad okvira onog što je a je jedna od najkarizmatičnijih marki koja je usvim svojim modelima pružala odličan osječaj u vožnji i povezanost sa vozačem. Mislim da nitko od nas nije kupio Alfu radi kvalitete izrade ni suhih performanci nego zbog osječaja i zaljubljenosti u Alfe. Jednostavno ne možemo nekome pa ni mi sami sebi racionalno objasniti zašto od svih automobila na ovom svjetu želimo najviše voziti baš Alfe iako nisu najkvalitetnijie, najprestižnije, najbrže ni najekonomičnije . Mislim da zbog toga ni nemamo potrebe (osim par izuzetaka) napadati sve koji kažu nešto protiv Alfi. Mi smo jednostavno zaljubljeni u naše Alfe.

:good post   :grinning-smiley-043:

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #497 u: 03-12-2012, 18:08:15 »

Kupivši svoju prvu alfu u životu, davne '88. godine, mislio sam da sam dotaknuo Olimp. Bio sam presretan, 19-ogodišnjak u 33-jci! Uzdasi na sve strane  :hehe: :hehe:   
Nakon što je splasla početna euforija, nakon godinu dana sam shvatio što znači slogan: "što to noću cvrči u alfinim salonima" ili ona "hrđaju već u katalozima"

Kupivši '91. svoju drugu alfu u životu, normalno, nekome "jednom ko nijednom"  :hehe: :hehe: , shvatio sam što to znači kad netko kaže da alfe imaju problem sa elektronikom (sreća imadoh vatrogasni aparat u autu) ili još bolje, zašto je ovdije na forumu otvorena tema: "Prolupala radilica"

E, onda '95. rekoh DOSTA! pređoh na druge marke, ALI, kad bi god prošao pored iti jedne te bezdušne, grozne, kvarljive i štatigajaznam kakve alfe, srce bi se uzlupalo.

2007. vidjevši 159-ku rekoh  :love3: :love3:   Moja si!!! Tako i bi. E, onda vrlo brzo otkrih da je ono prokletstvo iz davnih dana i dalje prisutno, ne možeš ga se riješiti  :ne2: . Getriba, cvrčak, lamela, klima .....

Ali kako to u životu biva, jedna muka ti nije dosta, pa 2009. otrovah ženu da prodamo njenu Xsaru u odličnom stanju za neku siću, da bi kupio 147-mu, jer jednoj takvoj temperamentnoj dami ništa drugo ni ne pristaje  :craz . E, na to naš Balinjera počme trljat ruke  :sarcastic: : diskovi, seleni, lamela i korpa, pukao jedan, pa drugi sic .... 

Sad imamo svatko svoj križ   :hehe:

Da napomenem, sve redom se radi o novim autima!

I onda na kraju dugo željena 75-ica, kao ispunjenje momačkih želja. Da se stari čovo počasti.  :hehe:
Sa njom i nisam imao nekih problema, jer je bila u mene svega 9 mjeseci, a i te dječije bolesti su je daaaavno, davno prošle.  :craz

E sad, zašto sve ovo pišem?!

Iako sam moderator, dozvolit ćete mi da se malo prostački izrazim, jer nikako mi nije jasno kako neki ljudi mogu sebi dozvoliti da pametuju ili bolje rečeno se (kako meni, tako i drugima) preseravaju izjavama tipa: Ti nisi alfist....   kupi si golfa   .. pljuješ po alfama.

Šta je to Alfist? Da se nesmijem našaliti sa svojom mukom?! Ne smijem biti sarkastićan, jer bi to moglo dirnuti nečije osjećaje prema novome ljubimcu?  Trebam glorificirati nešto što nije u redu? E, neću! Ali, neću nikoga ni vrijeđati, jer u niti jednome mome postu se ne spominju nikakve uvrijede.

Zanimljivo, te kritike mahom dolaze od ljudi kojima je njihova alfa prva, a vjerojatno i zadnja alfa u životu.

U svakom slučaju, volim alfe  :love: , živim alfe, ali sam svjestan i njihovih mana.

To je to.

Offline nuka159

• Sa stažom
    • Svedska
« Odgovori #498 u: 03-12-2012, 20:02:20 »
Postoje 2 stvari! ili si alfist ili ne,a to sto kazes da najvise kritike dolaze od ljudi kojima je alfa prva ili zadnja mozda da,ali meni nije prva nego treca i buduca ce biti sigurno giulia a ni slucajno bmw ili vw itd... jer volim sve sto je Italijansko!!!

33QO

• Gost
« Odgovori #499 u: 03-12-2012, 21:11:31 »
Postoje 2 stvari! ili si alfist ili ne,a to sto kazes da najvise kritike dolaze od ljudi kojima je alfa prva ili zadnja mozda da,ali meni nije prva nego treca i buduca ce biti sigurno giulia a ni slucajno bmw ili vw itd... jer volim sve sto je Italijansko!!!

Molim tvoju definiciju alfista. Ali onako, slikovito.  :craz

Offline nuka159

• Sa stažom
    • Svedska
« Odgovori #500 u: 03-12-2012, 21:22:29 »
Jel jos trebam da ti nacrtam da bi ti svatio crnogorce!!

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #501 u: 03-12-2012, 21:33:13 »

i mene ovo zanima  :kokice:
uživam u vožnji

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #502 u: 03-12-2012, 21:45:22 »

to ti je onaj kojeg je.... bez k.... neki kreteni koji voze druge aute ...... , je.. ga njegov auto bez k..... , je... ga zena zbog auta bez k.... , je... ga jer mu auto gubi na vrijednosti brutalno, uglavnom naje.... je ali iz nekog čudnog razloga on uživa kad se vozi u svome autu kada priča o svome autu ili radi na njemu jer se je.... auto opet sje.... i ima neki problem svojstven samo njemu, ali opet kada sve bude ok nitko sretniji od njega  :drive:

:icon_cool:
Nije bolest sve što boli

33QO

• Gost
« Odgovori #503 u: 03-12-2012, 21:53:45 »
Jel jos trebam da ti nacrtam da bi ti svatio crnogorce!!

Ne treba baš crtati, ali budući da malo slabije kopčam, volio bih biti 100% siguran da sam razumio tko je, a tko nije alfist.

Offline Fenris

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #504 u: 03-12-2012, 22:12:25 »
Hehe ove rasprave su analogija onima kad odem na koncert pa slušam kako se klinčadija prepire tko je više metalac i što i kakav moraš biti da bi bio "true" :hehe: :hehe:
Ja uvijek kažem, šuti i uživaj u glazbi unutar svoja 4 zida.
Tako vrijedi i za nas alfiste.
Bitno da je čovjek sretan sa svojim odabirom što naravno uključuje i svjesnost na mane istog.Sloboda i pravo svakog čovjeka.
Ja bi nekad svoju zbog onih senzora zapalio benzinom isto ali šta sad, opet ima tonu drugih vrlina :hehe:
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Alfa & Omega

Offline Kola156

• Starosjedioc
  • 156 1,8ts- 156sw 1.9
    • Bjelovar
« Odgovori #505 u: 03-12-2012, 22:21:34 »
to ti je onaj kojeg je.... bez k.... neki kreteni koji voze druge aute ...... , je.. ga njegov auto bez k..... , je... ga zena zbog auta bez k.... , je... ga jer mu auto gubi na vrijednosti brutalno, uglavnom naje.... je ali iz nekog čudnog razloga on uživa kad se vozi u svome autu kada priča o svome autu ili radi na njemu jer se je.... auto opet sje.... i ima neki problem svojstven samo njemu, ali opet kada sve bude ok nitko sretniji od njega  :drive:

Jao slazem se sa tobom 100%  :drive:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #506 u: 03-12-2012, 22:24:34 »
Hehe ove rasprave su analogija onima kad odem na koncert pa slušam kako se klinčadija prepire tko je više metalac i što i kakav moraš biti da bi bio "true" :hehe: :hehe:
Ja uvijek kažem, šuti i uživaj u glazbi unutar svoja 4 zida.
Tako vrijedi i za nas alfiste.
Bitno da je čovjek sretan sa svojim odabirom što naravno uključuje i svjesnost na mane istog.Sloboda i pravo svakog čovjeka.
Ja bi nekad svoju zbog onih senzora zapalio benzinom isto ali šta sad, opet ima tonu drugih vrlina :hehe:

:grinning-smiley-043:
Nije bolest sve što boli

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #507 u: 03-12-2012, 22:27:40 »
svi smo mi alfisti isti isti isti isti  :hehe: :craz :hap: :alfisti:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #508 u: 03-12-2012, 22:29:41 »
svi smo mi alfisti isti isti isti isti  :hehe: :craz :hap: :alfisti:

slični su nam i fiatisti isti isti isti isti  :smijeh
Nije bolest sve što boli

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #509 u: 03-12-2012, 23:28:52 »

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :care :care :care
.... sempre gilles ....