jao dečki moji...žao mi je da uopće pričam o bmw-u na forumu alfi. nažalost nisam vozio 320d, ali tehnički podaci kažu, da svi novi bmw-i, 2.0 dizelaši imaju 177ks! za ubrzanje piše 8s. dok recimo 159 2.4jtdm ima 210ks sa ubrzanjem od 8.1s, jer auto ima gotovo 1800kg. znaći prema tome bmw je u maloj prednosti, al uzmimo da je 159 malo brža kasnije, kako je rekao netko ovdje. dalje, bmw 330d 02god sam vozio i bio vožen u njemu, auto ima oko 200ks ili 201ks (nisam 100%), alii definitivno ne da je brži, nego preskoči 2.4jtdm-a. a da o novijem 3.0d sa 231ks negovorim šta bi radio, prema teh. podacima ubrzava od 0-100 za 6.7s, to je gotovo uz bok alfama gta. Stvarno vas ne razumijem. I da naravno, neznam tko je gore rekao, u smislu da je bmw smeće šta se tiče voznih osobina, da se njiše ko čamac, mislim kak možeš to reći? Vjerojatno nisi nikad sjeo u taj auto,jer da jesi znao bi da je položaj sjedenja u autu odličan, a sve to prate vozne osobine i već rećeno odlični motori (benzinski i dizelski). Vidim da se na ovom forumu ne gleda realno, žalosno je to.
Definitivno sam zaljubljenik u alfu 159, kad tad ću je imat, ali sam realan za razliku od mogu reći svih vas što ste ovo komentirali. A sad me razapnite 
Ovo bi drito islo meni, jel tak :hehe:
Nitko ne tvrdi da je BMW los, al je cinjenica da PRAVI BMW pocinje tek s 330 coupe verzijom, i na vise, di je lezanje u zavojima u ostroj voznji ono kak bi i trebalo bit.
Isto tak, meni osobno 5-ca nije nis posebno, od prve verzije, al je ova posljednja 5-ca u GT izvedbi, olitiga F07 model prekrasan izvana, dok mu je interijer li-la tipicno bmw-ovski. Isto tak je i nova C klasa izvana prekrasna, al je interijer tipicno germanski, i meni se osobno niti jedna od ta dva interijera ne dopada, sto ne znaci da navedena vozila nisu dobra ili losa, ovisno s koje tocke gledas.
Cinjenica je da ces i BMW i Merc previse preplatit za ono kaj nude, a ne dobivas onu sigurnost u bilo sto, po cemu su doticni brandovi i postali to sto jesu, u glavama vecine.
Naknadni edit:
1-ca je puno bolje pogodjeni auto od 3-ce, pa si ti sad misli zasto

:hehe:
Ajmo sada

i