0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Meni kod kupnje dizela je bilo presudan toliko predobar moment da je to čudo. Nekad me nisi mogao nagovoriti na dizel ali prije par godina sam sjeo u 2.4 i jednostavno sam pao na to. Neznam meni se sviđa ali to ne znači da nebi guštao i u benzincu. Kad skupim taj gušt i potrošnju ipak je prevagnuo 2.4
2.4 JTD rules...jos da je sa 210 ks
...i onda još to čipnut, na 245 Ks, uz smanjenje prosječne potrošnje i povećanje okretnog momenta
Ima je jedan čovjek kojem upravo radim sad neke stepenice, po njegovim riječima prosjek je 7,7l s time da moraš računati da je to Čakovec i uglavnom otvorena cesta
Kad sam doma dopeljao svoju 2.4 doma. Moj stari meni kaže: Jesi ti normalan pa znaš koliko to troši,pa ko će to tankat i takve priče. A ja se samo smijem govorim mu, pa čovječe imam ja love,ko ga šiša kad je bal nek je bal. Naravno da sam znao potrošnju tog motora i samo sam se smijao u sebi. Sve do sad u ovim postovima o potrošnji 2.4-ke vrijedi i to mogu potpisat jer sam više puta mjerio. Uglavnom je gušt ispod haube imati motor sa kojim si gazda na cesti a pri tom takvu potrošnju.
vidim da je na ovom forumu jako puno skeptika prema jtd motorima !!! iskreno ne ljutim se na njih ni kad pljuju alfine dizele ali bitno je to da ja pišem o onome šta znam i šta sam probao ja sam vozio i alfinog benzinca i dizela , neusporedivo je uopće stavljat usporedbu ,jer moj bi izbor od sad uvijek pao na dizel !!! nemojte se ljutit vi sa benzincima to je moje mišljenje
vidim da je na ovom forumu jako puno skeptika prema jtd motorima !!!
to je sve relativno i najvažnija je ona stavka za šta ti služi auto, u koju svrhu, ako ti treba malen potrošać uzmeš diesel, ako nevoliš diesel i gorivo tj. potrošnja ti do nekog određenog stupanja ne predstavlja problem uzet češ npr. TS, ako kupuješ V6 onda ni ne gledaš na potrošnju i apsolutno ti je važno nešto drugo.... to je moja percepcija, naravno ugrubo sagledana jer u svemu tomu možeš nači dosta rupa ali okvirno gledano to bi bilo tako nekako
Svi koji voze ili su prešli na moderne dizelaše kažu da nema više povratka. Tako da vjerujem da je i isto s JTD-om.
nisam baš siguran kako će biti stanje kad počnu svi stavljati turbine na benzince, neće biti velike razlike kao sada, možda se tada malo promijeni situacija, ali u svakom slučaju dizel više nije što je bio