jel netko od vas gledao onaj rekodr obaranja najnize potrosnje odnosno maximalne prevaljene udaljenosti sa xy litara goriva sa novim pasatom
ispala je potrosnja oko 3 ili 4l na 100km
e oni su doslovno al doslovno se gegali i smetali po cesti brze ide automatik od babe mi nego kaj su se oni vozili sa tim pasatom..
mislim da je bio 1.6 tdi ili tako neki motor u igri.
isti taj motor sam imao priliku voziti jeda dan na posao, po zg i sa posla.
1. auto ide dosta lose
2. bc komp kaze prosjek 6l al benzinska kaze 8 i nesto al ajde 8l
3. da bi se iole posteno vozio gas moras dat u pod a onda potrosnja u nebo ode jer je motor relativno slab za taj auto.
takva je stvar i sa tim autima svi trose na papiru nista jer su u idealnim uvijetima testirani.. a i ovaj stop n go mi je isto velki upitnik jer sigurno da anlaser traje krace, da zamasnjak se na kraju i shebe, da akumulator ide drugaciji vjeorojatno da se dio nakon paljenja motor trosi vise dok namiri akumulator i sl.
Vozio sam ja novog passata doduše sa 2.0 TDI motorom i sa start stopom. Glede start stopa bio sam izrazito skeptičan i imao sam milion razloga zašto ta tehnologija nije dobra po meni. Od povećanog habanja motora prilikom svakog paljenja, preko upitnog sistema podmazivanja tog istog motora iznova i iznova svaki put kad se auto ugasi pa ponovo upali...itd itd itd.
Sve moje sumnje su pale u vodu na prvom semaforu. Znači radi fantastično, nema šanse da se auto ponovno "probudi" uz neku zadršku, nema kašnjenja, nema tresenja, nema anlasovanja....sve se navedeno ne osjeti i motor iznova kreće bez napora. Kako zašto, ne znam, ali znam da radi fantastično - a ko je skeptik ima dugme na tabli i ugasi.
Potrošnja u ovom passatu kojeg sam vozio je bila u prosjeku oko 5.9-6.8 litara, dal je tačan board ja ne znam, ali auto je išlo fantastično i trošilo izrazito malo. Ono što me dodatno iznenadilo je izolacija u kabini, znači nema buke dizela čak ni u leru, no dobro to je već OT.
Start-stop radi fantastično, potrošnja novih dizela je smiješna u poređenju sa tim šta nude od ubrzanja preko performansi pa nadalje. Kolega mi ima BMW 530xd koji tako ubrzava da se ja sa audijem TT napatim kad se s njim ganjam a potrošnja u takvoj ekstremnoj vožnji sa 4x4 pogonom mu je po gradu ispod 10l.
I ne znam što sumnjati na potrošnju po papirima, moja potrošnja u alfi je bila pod konac po papirima, audija također. Ako je auto ispravno, mislim da se potrošnja definitivno kreće u skladu sa papirima.