02-06-2026, 07:34:25

Autor Tema: Plazma podloge za kontrolnu ploču  (Posjeta: 2209 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Xtc

• Trade Count: (+4)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • ZAGREB
Plazma podloge za kontrolnu ploču
« u: 07-01-2012, 12:48:08 »
Gledao sam po forumu postoje za,  145, 146, 156 e sad da li postoji nešto tako atraktivno i za 155-ice super bi im stajalo.

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
Odg: Plazma podloge za kontrolnu ploču
« Odgovori #1 u: 07-01-2012, 13:00:31 »
ne postoje  :ne2:
uživam u vožnji

Offline Xtc

• Pripravnik
  • **
    • ZAGREB
« Odgovori #2 u: 07-01-2012, 13:10:06 »
katastrofa da ne postoje baš nikakve.

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #3 u: 07-01-2012, 13:38:59 »
Obrati se deckima na xtuners.com i posalji im scan u omjeru 1:1 i napravit ce ti sto hoces.
Meni su napravili za brava 8c competizione plasme, a kvaliteta izrade je kao original
........

Offline Xtc

• Pripravnik
  • **
    • ZAGREB
« Odgovori #4 u: 08-01-2012, 15:18:22 »
Obrati se deckima na xtuners.com i posalji im scan u omjeru 1:1 i napravit ce ti sto hoces.
Meni su napravili za brava 8c competizione plasme, a kvaliteta izrade je kao original
Odlično. A kako napraviti scan 1:1 (treba rastaviti cockpit i poskenirati na skeneru?) i kako dobiti boju, recimo u plavo ili crveno, pokazivaća brzine i ostalih urica, mislim na "cajger"? Da li treba mijenjati i lampice u boji i pokazivaće. Imaš neku fotku da vidim kako izgleda.  :happ:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #5 u: 08-01-2012, 18:41:58 »
Imas slike negdje u mojoj temi, pa potrazi.

Dobis i osvijetljebje sa njima, ali su brojevi takvi da umijesto originalnih dioda stavis koje hoces i takve boje ti svijetle.

Sto se tice scana, raskopaj neku drugu instrument tablu, poskeniraj i to ima mailaj(ako vec nemaju za nju, postavi upit prije) i reci im kakve bi htio.

Ja sam poslao slike instrumenata od 8c i rekao sam da bi htio da mi to napravi za fiat brava, kako je za brava vec neke radio nije mu ni trebao scan
........

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #6 u: 08-01-2012, 18:45:21 »
nice. Za ovo sam i ja zainteresiran
uživam u vožnji

Offline Xtc

• Pripravnik
  • **
    • ZAGREB
« Odgovori #7 u: 08-01-2012, 21:04:35 »
Imas slike negdje u mojoj temi, pa potrazi.

Dobis i osvijetljebje sa njima, ali su brojevi takvi da umijesto originalnih dioda stavis koje hoces i takve boje ti svijetle.

Sto se tice scana, raskopaj neku drugu instrument tablu, poskeniraj i to ima mailaj(ako vec nemaju za nju, postavi upit prije) i reci im kakve bi htio.

Ja sam poslao slike instrumenata od 8c i rekao sam da bi htio da mi to napravi za fiat brava, kako je za brava vec neke radio nije mu ni trebao scan
Ustvari raskopam neku staru i poskeniram samo one krugove (turnić, brzinomjer, temp., voda...) to se skida sa tog cijelog dijela plastike pokazivaća? I onda nađem na netu bilo koju sliku instrument table koja mise sviđa i to im pošaljem? A cajgere i to ti pošalju ili...moji su crveni?

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #8 u: 08-01-2012, 22:28:15 »
 Cajgeri ostaju tvoji, a oni naprave rupu malo siru, tako da podloge mozes stavit preko cajgera, bez vadenja istih.

E sad to sve zvuci super, al ima i losa strana- cijena koja iznosi 110€ sa postarinom na tvoj prag.

Nekome je to puno, meni osobno nije kad sam vidio ove ostale plasme koje su neki uzimali sa onog momana il tak nesto koji izgledaju kao igracka prema ovima.

Ja sam cak bio shebao 1 plasmu svojom krivicom, cuo se sa njim prek skypea i on mi je o svom trosku gratis poslao drugu, a nije trebao.

Nakon nekog vremena su me opet plasme poceke zezat, pa sam ih odlucio izvadit, a ostavit samo podloge i stavit bijele ledice u kucista originalnih lampica.

Sto je tocno s plasmama, neznam mislim da kad sam stavio plastiku da sam nagnjecio zice i da je negdje u izolaciji kratki spoj, pa je znalo prekidati.
.

Sad kako tko hoce, meni 110€ nije bilo puno za nest unikatno(moje su tad bile jedine takve), a kvaliteta podloga je identicna originalu, cak mislim da rade i za neke proizvodace auta u originalu podloge.

Bio sam cak u dogovoru sa njim organizirao GB na par foruma, pa bas nije bilo zainteresiranih, al ako hocete mogu se cut sa njim na skypeu pa ga ispitat sto vas zanima sve
........

Offline Xtc

• Pripravnik
  • **
    • ZAGREB
« Odgovori #9 u: 09-01-2012, 12:08:45 »
pa i nije neka lova za unikat i ljepotu i gušt vožnje po noći naročito. Bilo bi super da se čuješ s likom u moje ime za Alfu 155 2,0, a možda su i cijene pale  :craz

Offline Smmania

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Baška,otok Krk- Viškovo
instrument ploča 147 plasma urice
« Odgovori #10 u: 21-02-2014, 10:12:09 »
ljudi dali je ovo komplicirano ubacit u insturment ploču

znaci to su plasma gauges za alfu 147 .... ovo je primjerak za GTA ali ima i za dizlo sta meni treba,uglavnom treba otvorit instrument ploču i pretpostavljam zamjenit pozadine i pospajat osvijetljenje od ovoga

koliko je komplicirano skinut stare pozadine ? kazaljke? na šta se spaja napajanje od ovih plasma čukica ?

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
Odg: instrument ploča 147 plasma urice
« Odgovori #11 u: 21-02-2014, 10:15:04 »
...sve se može (bar kod 156), samo je kazaljka zeznuta za vratiti, a da pokazuje kako je i bilo...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Smmania

• Sa stažom
Odg: instrument ploča 147 plasma urice
« Odgovori #12 u: 21-02-2014, 10:17:43 »
mozda bi se dalo preko multiecuscana preko output testa za brzinomjer i okretaje natrag kasnije slozit kazaljke kako bi trebale bit....  hmm pretpostavljam

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #13 u: 21-02-2014, 13:27:12 »
ljudi dali je ovo komplicirano ubacit u insturment ploču

znaci to su plasma gauges za alfu 147 .... ovo je primjerak za GTA ali ima i za dizlo sta meni treba,uglavnom treba otvorit instrument ploču i pretpostavljam zamjenit pozadine i pospajat osvijetljenje od ovoga

koliko je komplicirano skinut stare pozadine ? kazaljke? na šta se spaja napajanje od ovih plasma čukica ?

Mislm da je tip platio oko 180€, rade po narudjbi i zelji. Napajanje kolko znam ide isto svi stwkeri ostaju i sve je plug in play.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2

Offline Smmania

• Sa stažom
« Odgovori #14 u: 21-02-2014, 13:28:02 »
68 eura na ebayu ... moman poljska neki boo

Sent from my One X using Tapatalk

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #15 u: 09-03-2014, 19:34:48 »
180€ je previse
Decki koji su meni radili su vrhunski posao odradili za 110€ na kucnu adresu sa svime.
Ja sam stavljao 8c design i napravili su original, sto je najbolje plasme ni netrebaju, samo umjesto obicnih zaruljica stavis rgb diode i imas osvjetljenje koje hoces.

Kvaliteta izrade je vise nego duplo od momana(imao ih je frend)
........

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #16 u: 10-03-2014, 06:24:07 »
Da samo to onda sta ti imas nema veze sa plazmom.
Kolko dugo imas garanciju ako je imas na to sto su ti decki radili?
Bez daljnjega ne zelim nista kvariti niti koga grditi jer kod nas ima dosta sposobnih ljudi samo politika sere.
Vidi Rimca.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
« Zadnja izmjena: 10-03-2014, 06:26:36 od Dama 166 »

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #17 u: 11-03-2014, 19:59:36 »
Pa plazme dobis sa podlogama, sad ako ti se ne svida to osvjetljenje imas mogucnost drukcijeg osvjetljena.
Nisam skuzio paralelu sa Hrvatskom i Rimcom.
Garancija neznam koliko je trajala, al sam ja svojom krivicom strgao 1 plazmu i gratis su mi poslali drugu, sto se tice plazmi mislim da na trzistu nema boljih, jel sam dugo to istrazivao + sto mozes traziti sto hoces, a jos je + sto netreba vadit kazaljke nego je napravljeno tako da se podloge mogu prevuci preko kazaljki
........

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #18 u: 12-03-2014, 06:16:50 »
Pa plazme dobis sa podlogama, sad ako ti se ne svida to osvjetljenje imas mogucnost drukcijeg osvjetljena.
Nisam skuzio paralelu sa Hrvatskom i Rimcom.
Garancija neznam koliko je trajala, al sam ja svojom krivicom strgao 1 plazmu i gratis su mi poslali drugu, sto se tice plazmi mislim da na trzistu nema boljih, jel sam dugo to istrazivao + sto mozes traziti sto hoces, a jos je + sto netreba vadit kazaljke nego je napravljeno tako da se podloge mogu prevuci preko kazaljki

pa paralela s Rimcem je ta da nisam mislio niti htio omalovazavati nase ljude. Dapace snalazljivi i spretni i puno znanja. I dao njega kao primjer.

a je podloga mora biti druga ako je plazma, al ja sam mislio da je vec u tim bojama te da samo ide bijela boja osvjetlljenja pozadi. A jel ti je i kazaljka osvjetljena ?

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #19 u: 12-03-2014, 06:25:43 »
evo tu za evtl. ideje, i na ovoj strani stoji da plazme nemaju zarulje vec da ta neka folija koja se stavlja gore kad dobije 12V pocne svijetliti.

http://www.plasmatacho.de/start.html