16-06-2026, 00:36:07

Autor Tema: F1 2012  (Posjeta: 89478 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • SYMY
    • Zagreb
Odg: F1 2012
« Odgovori #2730 u: 26-11-2012, 13:24:25 »
MiTo

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #2731 u: 26-11-2012, 14:04:44 »
čovjek ima sreće das to nije za povjerovati  :wal:

-covjeka pokupe u prvom zavoju
-crkne mu radio
-ostecenim bolidom mora odvoziti cijelu utrku
-u totalno krivom trenutku mu stave novi set suhih guma
-kad se nakon dva kruga vratio po kisne zbog crknutog radija nije mogao javiti ekipi, i naravno gume nisu bile spremne

Dok alonso:
-dobio sa subote na nedjelju jedno mjesto na gridu kaznom maldonada
-ostvarila mu se zelja za kisnom utrkom
-glavi konkurent mu padne na startu na kraj poretka
-propusti ga Massa za jedno mjesto
-sudarom Hulkemberg-Hamilton dobio na poklon jos dva mjesta

I ONDA PISETE DA VETTEL IMA SRECE?
Pa dajte ljudi malo realnosti, znam da smo svi mi vise ili manje subjektivni kad navijamo za nekoga (ne navijam za nijednog od doticne dvojice),ali malo realnosti nebi falilo, jer Alonsa je sreca poprilicno mazila kroz sezonu,pa i na ovoj zadnjoj utrci. Toliko da sa samo gledao kako ce Buttonu crknuti bolid negdje pri kraju,pa da Alonso ni kriv ni duzan  pobijedi u Brazilu i uzme naslov.

Treba bit fer pa reci da je jucer Vettel odvozio jebački,i zasigurno pokazao vise na stazi jucer od Alonsa. I usprkos svemu stigao na cilj šesti,a Alonso drugi. Toliko o sreci...

Cestitke Vettelu na trecem naslovu prvaka, po meni apsolutno zasluzeno,i moj ogroman naklon na nacinu kako je odvozio zadnjih 7-8 utrka sezone.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2732 u: 26-11-2012, 14:16:04 »
(Image removed from quote.)

uff, blize ne moze  :love: . Samo pokazuje koliko jedan drugog postuju i viruju u svoje sposobnosti. Ja nisan moga virovati da su uspili proci prva dva zavoja ovako . :clap2: . Gracie Michael  :care :handclap:

« Zadnja izmjena: 26-11-2012, 14:21:26 od MafiaMan »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline GrandeNera

• Na probi
  • *
    • Vrgorac, Opuzen.
« Odgovori #2733 u: 26-11-2012, 14:18:30 »
-crkne mu radio
-kad se nakon dva kruga vratio po kisne zbog crknutog radija nije mogao javiti ekipi, i naravno gume nisu bile spremne

Dok alonso:

Pa dajte ljudi malo realnosti, znam da smo svi mi vise ili manje subjektivni kad navijamo za nekoga (ne navijam za nijednog od doticne dvojice),ali malo realnosti nebi falilo, jer Alonsa je sreca poprilicno mazila kroz sezonu,pa i na ovoj zadnjoj utrci. Toliko da sa samo gledao kako ce Buttonu crknuti bolid negdje pri kraju,pa da Alonso ni kriv ni duzan  pobijedi u Brazilu i uzme naslov.

Treba bit fer pa reci da je jucer Vettel odvozio jebački,i zasigurno pokazao vise na stazi jucer od Alonsa. I usprkos svemu stigao na cilj šesti,a Alonso drugi. Toliko o sreci...

Cestitke Vettelu na trecem naslovu prvaka, po meni apsolutno zasluzeno,i moj ogroman naklon na nacinu kako je odvozio zadnjih 7-8 utrka sezone.

Robertino slažem se sa svakim napisanim slovom, što znači da ne trebam dalje elaborirati!  :hehe: :hehe: :clap:
"Sanjam Crveni Alfa Romeo..." - Life`s  too short to drive boring cars!!!

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2734 u: 26-11-2012, 14:22:03 »
Masa nije pustio Alonsa (iako bi sigurno da je trebalo) Masa je bio na slickovima, a Alonso na intermedijima, a kiša je pojačavala!

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #2735 u: 26-11-2012, 14:35:38 »
Masa nije pustio Alonsa (iako bi sigurno da je trebalo) Masa je bio na slickovima, a Alonso na intermedijima, a kiša je pojačavala!

Oces rec da nije blokirao na startno ciljnoj kad je Alonso prosao dva bolida :?:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2736 u: 26-11-2012, 15:37:57 »
Oces rec da nije blokirao na startno ciljnoj kad je Alonso prosao dva bolida :?:

Antony Davidson misli da nije, a tko sam ja da to sporim. :away:

Ja sam se referirao na situaciju u drugoj polovici utrke.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2737 u: 26-11-2012, 15:45:37 »
-crkne mu radio

Dok alonso:

ne znam kuda si ti gledao ali njemu su se ljudi micali pogotovo ovi odozada jer su se bojali kontakta i vješala i istina je da taj ferari k.... ne vrijedi i istina je da navijam za alonsa ali me ne možeš reći da nema veze sa srećom pogledaj malo sezonu unatrag  :mah:
Nije bolest sve što boli

djjd

• Gost
« Odgovori #2738 u: 26-11-2012, 15:46:39 »
Jedno je propuštanje momčadskog kolege koji se bori za naslov u zadnjoj utrci sezone, a nešto sasvim drugo propuštanje u sred sezone (hint, Austrija 2002.)

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2739 u: 26-11-2012, 16:07:03 »
Jedno je propuštanje momčadskog kolege koji se bori za naslov u zadnjoj utrci sezone, a nešto sasvim drugo propuštanje u sred sezone (hint, Austrija 2002.)

tad su alonso i vetel vozili kart a ne pratim prvenstvo austrije u kartingu  :craz
Nije bolest sve što boli

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2740 u: 26-11-2012, 16:10:31 »
Jos mi nije silo u glavu da Shumia necemo gledati dogodine.2006 je skoro svima bilo jasno da ce se vratiti, no sad je zaista game over . Nisam bia ni blizu tome kao njegov navijac, ali izuzetno ga cijenin kao vozaca i moram se diviti njegovoj karijeri, zelji, duhu...

« Zadnja izmjena: 26-11-2012, 16:34:29 od MafiaMan »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2741 u: 26-11-2012, 16:52:27 »
Jos mi nije silo u glavu da Shumia necemo gledati dogodine.2006 je skoro svima bilo jasno da ce se vratiti, no sad je zaista game over . Nisam bia ni blizu tome kao njegov navijac, ali izuzetno ga cijenin kao vozaca i moram se diviti njegovoj karijeri, zelji, duhu...

:da:
Nije bolest sve što boli

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #2742 u: 26-11-2012, 17:04:07 »
Meni je ova draža :)

Uploaded with ImageShack.us

Kimi is in mood to roam around....just leave him alone !!  :cool:
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #2743 u: 26-11-2012, 18:16:42 »
ne znam kuda si ti gledao ali njemu su se ljudi micali pogotovo ovi odozada jer su se bojali kontakta i vješala i istina je da taj ferari k.... ne vrijedi i istina je da navijam za alonsa ali me ne možeš reći da nema veze sa srećom pogledaj malo sezonu unatrag  :mah:

cemo pogledat onda sezonu unatrag...

Vettel-

Malezija - napucao ga Katrikeyan dok je bio 4. i tako je ostao bez bodova
Valencija- Kvar Alternatora dok je bio u sigurnom vodstvu
Monza- kvar alternatora 6 krugova prije kraja
Španjolska - zbog problema s prednjim krilom morao dodatno u boks na zamjenu istog (drivetrough zbog ignoriranja zutih zastava ne racunam)
njemacka - pao s drugog na peto mjesto nakon utrke zbog kazne koj je dobio za preticanje buttona izvan staze (ovo mozemo i ne moramo brojat)
abu dhabi - startao zadnji iako je osvojio Pole zbog greske teama

ovo je na brzinu ono sto se sjecam,naslo bi se tog jos..

Za hamiltona ne moram ni pisat, naslo bi se tu i previse tog, taj bi lako bio dosao do naslova uz malo srece:

-dva kvara dok je bio u sigurnom vodstvu
-napucao ga Hulkemberg dok je vodio u Brazilu
-probusena guma u njemackoj
-napucao ga Maldonado na GP Europe dva kruga prije kraja dok je bio na drugom mjestu
-napucao ga Grosjean u SPA
-cak dva problema u pit stopovima u bahrainu
-startao zadnji u Spanjolskoj nakon sto je maknut s Pole-a

and so on..:(

A ona prica o razmicanju zaista ne zasluzuje ikakav komentar, podsjeca me na ono kad Torcidasi uvjek tule "Dinamu se svi razmicu,dok na nas idu rukama i nogama" :D
« Zadnja izmjena: 26-11-2012, 18:18:04 od Robertino »

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2744 u: 26-11-2012, 19:25:25 »

Sve moje godine praćenja F1 sabrane u jednu sliku.

Iskreno nemam pojma što pametno reći, za mene je otišao 2006 sa jednom od najboljih utrka koje ću zauvijek pamtiti, ovo mi je kao da se došao malo igrati na račun drugih.

DANKE MICHAEL!

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2745 u: 26-11-2012, 19:36:28 »
-crkne mu radio

Dok alonso:

Potpis :ok:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2746 u: 26-11-2012, 19:39:39 »

Ako je nekome ove sezone išla voda na mlin onda je to Alonso.
A taj Ferrarijev bolid i nije tako loš, obzirom na Massine rezultate u zadnjem dijelu sezone, rekao bih čak vrlo dobar.

Offline gandi

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #2747 u: 26-11-2012, 19:46:51 »
-itd itd itd

Jok. Onu gužvu je preživio zahvaljujući svom vozačkom umjeću. I to u rikverc, uz pomoć gravitacije.
A preočito je bilo da su mu se svi sa kraja kolone micali.

Vettelu svaka čast. Sezona je bila zanimljiva i napeta do kraja. Svaka mu čast i na trećoj tituli u nizu.
Alonsu isto svaka čast na uspješnoj borbi sa ferrarijem i mogu reći da mi je čak i žao što nije osvojio naslov, iako ga baš i ne podnosim.

A Kimmi... Mislim da ne treba ništa posebno govoriti :D

EDIT:
Jeli se desilo na još kojoj utrci ove godine da su Alonso i Massa istovremeno na podiju?
« Zadnja izmjena: 26-11-2012, 19:49:33 od gandi »
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #2748 u: 26-11-2012, 20:04:06 »
Jok. Onu gužvu je preživio zahvaljujući svom vozačkom umjeću. I to u rikverc, uz pomoć gravitacije.
A preočito je bilo da su mu se svi sa kraja kolone micali.

ako je sreca kad te odlucujucoj utrci sezone pokupe dvojica nebitnih vozaca na startu i time s ostecenim bolidom padnes na zacelje kolone, onda ima srece, da... :smijeh

A za razmicanje bolje ne komentirati, naravno bas svima na zacelju kolone je vettel idol i mister simpatico,pa su masovno prelazili sa suhog traga na mokri(ji) dio piste kako bi mali neometano dosao od zacelja  gotovo na guzicu Alonsu u 15ak krugova...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2749 u: 26-11-2012, 20:07:25 »
kažem samo šteta što petrov nije imao konkurentniji bolid jer ga nitko nije usporio u prodoru dva puta ove sezone  :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline gandi

• Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #2750 u: 26-11-2012, 21:01:19 »
@ Robertino
Na startu je imao više sreće nego svi ostali vozači zajedno. Ili je po tebi iz onakve gužve i krkljanca izašao samo sa oštečenjem koje se pokazalo nebitnim samo zahvaljujući svojim vozačkim sposobnostima?
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #2751 u: 26-11-2012, 21:35:03 »
Red Bull je dominantan kao što je bio Ferrari pred desetak godina. Klasa za sebe. Nema tog vozača koji se u bolidu koji je podjednak s drugima može u par krugova došetati sa posljednje na sedmu poziciju! Čulo se kolko je jak dok su Vettela upozoravali da je sekundu brži od svih ostalih i nek uspori. Schumi je pokazao da zna voziti (ma šta neki tvrdili), ali je Mercedes jednostavno B ili čak C klasa bolida na gridu. Ali definitivno najjači i nenadjebiv je Kimi! Ne trebam obrazlagati.

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #2752 u: 26-11-2012, 22:27:33 »
@ Robertino
Na startu je imao više sreće nego svi ostali vozači zajedno. Ili je po tebi iz onakve gužve i krkljanca izašao samo sa oštečenjem koje se pokazalo nebitnim samo zahvaljujući svojim vozačkim sposobnostima?

Da je sam kriv za okretanje bolida, onda bi slobodno se moglo rec da je imao vise srece nego svi ostali zajedno. Ovako ne. BTW, ostecenje nije bilo bas tako nebitno, a i nije ni prvi (a nece bit ni zadnji) koji je u prvom zavoju gledao bolidom u krivom smjeru,i nastavio utrku

Vettel: The car was damaged and we lost speed in straights, even more as it dried up, but fortunately it started to rain again.

Horner: I think as the circuit dried out it became more obvious that the problems that he had were affecting the balance of the car and then we needed to change tyres because basically there was no way he could get to the end on that set. So we pitted and by this point we'd lost radio and couldn't hear him anymore.

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #2753 u: 26-11-2012, 22:28:40 »
Red Bull je dominantan kao što je bio Ferrari pred desetak godina. Klasa za sebe.

Mora da je Hamilton jednostavno Bog onda..

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2754 u: 27-11-2012, 07:50:08 »
Mora da je Hamilton jednostavno Bog onda..

Pa nešto kao Montoya 2003. ove godine se RBRova dominacija smanjila, ali kroz drugu polovicu sezone je bila prisutna, ali lani i preklani je glupo uopće komentirati.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #2755 u: 27-11-2012, 07:55:27 »

Nisan ni ja neki strastveni njegov navijač , al to što se vratija s takvom željom , nakon onakve karijere .....  :care
Stvarno šteta da merc nije uspija sastaviti malo bolji paket ... jer ono što je 3 godine vozija je obična kanta od auta. Čudno mi je da Brown nije uspija u 3 godine to bolje posložiti   :?:
Šumi je što se vožnje tiče bija na svojoj razini, ali Brown nije ...
Imamo i Kimija , neupitno da je brz ,osobno meni najbolji, al kad lotus neće potegnit , nemore ni on čuda raditi ...

Šumiju  :mah:
.... sempre gilles ....

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2756 u: 27-11-2012, 21:54:20 »
U tri sezone koliko je MS vozio sve tri je Rosberg bez problema sakupio vise bodova od MS-a:
2010 - NR 142 - MS 72
2011 - NR 89 - MS 76
2012 - NR 93 - MS 49

A ja ne smatram da je NR bolji od MS-a - samo je jedno kad je cijela momcad iza tebe, i kad ti se napravi uber bolid od ravnopravnog statusa i osrednjeg bolida....

Kako ovo u Mercu nije def prikaz MS-ovih sposobnosti, mislim da nije ni ono u Ferrariju od 2000-2004  :ok:

Budemo vidili Hamiltona sad kako ce se snac u Merc bolidu...

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2757 u: 27-11-2012, 22:00:44 »
U tri sezone koliko je MS vozio sve tri je Rosberg bez problema sakupio vise bodova od MS-a:
2010 - NR 142 - MS 72
2011 - NR 89 - MS 76
2012 - NR 93 - MS 49

A ja ne smatram da je NR bolji od MS-a - samo je jedno kad je cijela momcad iza tebe, i kad ti se napravi uber bolid od ravnopravnog statusa i osrednjeg bolida....

Kako ovo u Mercu nije def prikaz MS-ovih sposobnosti, mislim da nije ni ono u Ferrariju od 2000-2004  :ok:

Budemo vidili Hamiltona sad kako ce se snac u Merc bolidu...
mislim da ce se luis posteno nacekati do pobjede...
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2758 u: 27-11-2012, 22:03:22 »
mislim da ce se luis posteno nacekati do pobjede...

Pa vjerovatno da hoce, al fajter je sigurno ce grist koliko moze....

Ja sad cekam da vidim oce Perez pokazat stogod vise od ovog kraja sezone u Sauberu  :craz

A kad se Hamilton vrati u McL za koju godinu, nastavljamo di smo stali  :craz

fjs

• Gost
« Odgovori #2759 u: 27-11-2012, 22:18:54 »
Mislim da nijedan navijač MS-a koji nije počeo gledat formulu 1 tek iza 1998. nije nikad veličao razdoblje 2000-2004 kao njegovo razdoblje gdje je on pokazao najviše vozačkog talenta i umjeća...

A i činjenica je da je u drugoj polovici ove sezone u svakoj utrci MS bio brži ili jednako brz kao NR... šta potvrđuju i bodovi - pred veliku nagradu Europe Nico je imao 67 bodova, MS - 2!!!

Ili ako se baš želiš bavit statistikom malo, evo ti još jedan podatak - u ovoj sezoni kad bi obojica završila utrku, Rosberg je 2 puta bio bolje pozicioniran od MS-a, MS od Rozberga - 7 puta!

Jednaka je situacija bila i na kraju 2011 di je MS u pravilu bio brži ili jednako brz...2011 je omjer bio 6-6.

Da li to sad znači kako je MS rasturio Nicu? Ne, nikako!!! A se zna da je Nico jedan od boljih i bržih na gridu još otkad je vozio williams...

Tako da stvarno ne vidim čemu opet izvlačiš sad sve te podatke oko bodova u zadnje 3 sezone u trenutku kad se veliki vozač oprostija od F1 karijere koja je trajala (uz pauzu) 21 godinu i nekoliko mjeseci...
« Zadnja izmjena: 27-11-2012, 22:30:20 od fjs »