ne znam sto je za vas f1, ona situacija kad je ferrari 1sekundu po krugu brzi od ostalih,onda mcl,pa onda merc 1 sekundu iza, a na kraju utrke su 3 vozaca u istom krugu a jedina uzbudjenja na stazi su kad netko izleti,padne kisa, ili nekom prdne auto, i vec se nakon dvije utrke sa 99% sigurnosti moze napisati poredak na kraju sezone?!
Restrikcija mora biti, jer ako ih nema onda se dogadja da bogati timovi sa hrpetinom novaca idu naprijed a siromasniji ih ne mogu pratiti i to donosi jos daljni odljev sponzora i neizbjezni bankrot za siromasnije.
A ovako uvjek ima prostora za inovacije unutar restrikcija, i cak i siromasniji teamovi mogu doci naprijed uz pomoc par genijalnih inovativnih ideja.
Vjerujem da ovdje ima dosta mlade ekipe koja je pocela gledati f1 tek prije 5-10 godina, ali ja sam se nagledao dosadnih utrka 90tih godina, tako da za zadnjih 5-6 sezona stvarno nemam nekih vecih zamjerki....moze to jos puuno gore,vjerujte.
A f1 iz godine u godinu postaje sve skuplji sport, i da npr. nema engine freeze-a, budite sigurni da tu nebi bilo vise ni Renaulta ni Cosworta, a kakva je to f1 s jednim ili dva motora??
Stvarno ne znam ko bi jos bio tu da je situacija ko 90ih, da mozes imati jednu vrstu motora za kvali,drugu za utrku,i da ih mozes skurit koooliko te god volja i nikome nista, i uz to razvijat motor tjekom cjele sezone . jer razvoj kosta sve vise, a odavno su morali otici prebogati proizvodjaci cigareta iz f1...