Na stranu vozaci evo ti pravilo pa prouci:
20.2 Drivers must use the track at all times. For the avoidance of doubt the white lines defining the track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.
A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.
Should a car leave the track the driver may rejoin, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any advantage.
A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason.
LH je bio NA stazi, PM nije - tribao je pazit pri povratku na stazu... Eh da, sad ce netko povuc pitanje da ga je LH izgurao...
tu dolazimo do ovoga:
20.3 More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off‐line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.
Pravila su jasna, pravila su ispostovana od strane LH, PM ne moze s vanjske strane proc kroz drugi bolid, izisao je van staze i borba je gotova za taj zavoj....
Opet kazem, da je bio itko drugi ne bi raspravljali o ovome.
Toliko od mene o toj temi 
Ajmo prvo riješiti jednu stvar:
1. Pastor nije bio van staze. Kao što si napisao pravilo ja ću ga onda i prevest: Ako nijedan dio bolida nije ostao na stazi, onda će se suditi da je bolid van staze.
Po tome Pastor je mogao biti i s 3/4 auta van staze, ali svejedno po pravilima je imao pravo biti tu gdje je i bio.
Znači doslovce da je desnim kotačem vozio po crti po pravilima je bio NA STAZI.
Drugo:
2. Ako te prestiže bolid i prešao je polovicu tvog auta nesmiješ ga zatvarati i moraš ga propustiti.
Samim time što si u ravnini s bolido koji te pretječe dužan si mu ostaviti mjesta za širinu bolida do ruba staze
BEZ OBZIRA gdje jesi i jel dolazi lijevi ili desni zavoj.
Nema uopće svrhe da ti govorim više išta kolega. Imaš snimku trke u visokoj rezoluciji pa pogledaj.
Na snimci ćeš vidjeti da je tako kako sam napisao.