15-06-2026, 19:27:46

Autor Tema: F1 2012  (Posjeta: 89392 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

fjs

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: F1 2012
« Odgovori #1560 u: 26-06-2012, 11:30:51 »
Ostavio je jednu sirinu bolida u prilazu zavoju, sto je pravilo... a u zavoju je maldonado bio vani vec, i triba pazit kako se vraca na stazu za iduci lijevi...

Al ocito se pravila ne odnose jednako na sve vozace...

Bitno da se argumentirano misljenje obrazlozi  :craz

Nema smisla tu raspravljat - kad se ponovi ovakva situacija tokom sezone, vratimo se na ovo  :ok:

Znači dok god se ostavi na prilazu zavoju dovoljno mjesta, unutar samog zavoja je dopušteno izguravati sa staze, odnosno da preciziramo, dijela asfalta omeđenog bijelim crtama?!?  :icon_1:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Duga Resa
« Odgovori #1561 u: 26-06-2012, 11:32:12 »
Ja zbilja nevolim nigera, ali u ovoj situaciji je Pastor definitivno precijenio svoje sposobnosti, u prvi zavoj je usao sa dovoljno mijesta, a u sljedeci je morao znat da nije dovoljno ispred da LH pusti gas i on je morao popustit, ionako bi ga 2 zavoja kasnije presao
........

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #1562 u: 26-06-2012, 11:33:03 »
Znači dok god se ostavi na prilazu zavoju dovoljno mjesta, unutar samog zavoja je dopušteno izguravati sa staze, odnosno da preciziramo, dijela asfalta omeđenog bijelim crtama?!?  :icon_1:

pa PM ga nije uspio prestic prije zavoja, LH drzi race line... sta bi mu se trebao maknut?

Btw, sto se ljubitelji alonsa i dede ne brinu kako su ovi prosli bez kazni u nedjelju?
A brinu se o situaciji di je rijeseno sve....  :craz
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #1563 u: 26-06-2012, 11:36:41 »
FIA je ta koja pise pravila i odlucuje o svemu.Uostalom, da je pustio PM da ga proe siguran sam da bi morao vratit mjesto LH zato sto je sjekao zavoj kod preticanja.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

fjs

• Gost
« Odgovori #1564 u: 26-06-2012, 12:04:06 »
FIA je ta koja pise pravila i odlucuje o svemu.Uostalom, da je pustio PM da ga proe siguran sam da bi morao vratit mjesto LH zato sto je sjekao zavoj kod preticanja.

Ne bi jer bi se prednost ilitiga pretjecanje obavilo na stazi unutar bijelih linija na koje ga LH nije pustio...odnosno Maldonaldno je samo izgubio s time šta je morao izać van staze da izbjegne Lewisa, time šta je "sjekao" zavoj nije stekao nikakvu prednost pred Hamiltonom...

Ilitiga...mogla su obojica bit pametnija, tribalo se očito kaznit nekoga kao i u primjeru Senne (koji je i u ovoj utrci pokazao koliko je dobar i pametan vozač kad je u pitanju branjenje pozicije) i Dede... gdje je kažnjen Deda... poprilično drastično... opravdano od strane FIA-e????

Da, FIA piše pravila, kao šta i FIFA piše pravila i razne organizacije...

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1565 u: 26-06-2012, 12:20:09 »
Na stranu vozaci evo ti pravilo pa prouci:

20.2 Drivers must use the track at all times. For the avoidance of doubt the white lines defining the track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.
A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.
Should a car leave the track the driver may rejoin, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any advantage.
A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason.

LH je bio NA stazi, PM nije - tribao je pazit pri povratku na stazu... Eh da, sad ce netko povuc pitanje da ga je LH izgurao...
tu dolazimo do ovoga:

20.3 More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off‐line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.

Pravila su jasna, pravila su ispostovana od strane LH, PM ne moze s vanjske strane proc kroz drugi bolid, izisao je van staze i borba je gotova za taj zavoj....

Opet kazem, da je bio itko drugi ne bi raspravljali o ovome.

Toliko od mene o toj temi  :mah:

Ajmo prvo riješiti jednu stvar:
1. Pastor nije bio van staze. Kao što si napisao pravilo ja ću ga onda i prevest: Ako nijedan dio bolida nije ostao na stazi, onda će se suditi da je bolid van staze.
Po tome Pastor je mogao biti i s 3/4 auta van staze, ali svejedno po pravilima je imao pravo biti tu gdje je i bio.
Znači doslovce da je desnim kotačem vozio po crti po pravilima je bio NA STAZI.

Drugo:
2. Ako te prestiže bolid i prešao je polovicu tvog auta nesmiješ ga zatvarati i moraš ga propustiti.
Samim time što si u ravnini s bolido koji te pretječe dužan si mu ostaviti mjesta za širinu bolida do ruba staze
BEZ OBZIRA gdje jesi i jel dolazi lijevi ili desni zavoj.

Nema uopće svrhe da ti govorim više išta kolega. Imaš snimku trke u visokoj rezoluciji pa pogledaj.
Na snimci ćeš vidjeti da je tako kako sam napisao.  :ok:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1566 u: 26-06-2012, 12:28:20 »
1. Pastor nije bio van staze. Kao što si napisao pravilo ja ću ga onda i prevest: Ako nijedan dio bolida nije ostao na stazi, onda će se suditi da je bolid van staze.
Po tome Pastor je mogao biti i s 3/4 auta van staze, ali svejedno po pravilima je imao pravo biti tu gdje je i bio.

I ti gledao utrku :?:

Drugo:
2. Ako te prestiže bolid i prešao je polovicu tvog auta nesmiješ ga zatvarati i moraš ga propustiti.
Samim time što si u ravnini s bolido koji te pretječe dužan si mu ostaviti mjesta za širinu bolida do ruba staze

Nema uopće svrhe da ti govorim više išta kolega. Imaš snimku trke u visokoj rezoluciji pa pogledaj.

Ajd nek netko drugi ovo komentira ja ne samo da ne mogu od smijeha nego ni od cudjenja sto je ovo uopce napisano ko argument  :smijeh
« Zadnja izmjena: 26-06-2012, 12:28:52 od Face_Off »

djjd

• Gost
« Odgovori #1567 u: 26-06-2012, 12:31:57 »

Drugo:

u nedostatku smajlija

djjd

• Gost
« Odgovori #1568 u: 26-06-2012, 12:35:37 »
Alfa Dreams, daj mi objasni razliku između onog jučer i ovog prije 4 godine.

Lewis Hamilton Cuts Chicane Vs Kimi Raikonnen - Spa 2008

fjs

• Gost
« Odgovori #1569 u: 26-06-2012, 12:50:00 »
Alfa Dreams, daj mi objasni razliku između onog jučer i ovog prije 4 godine.

Lewis Hamilton Cuts Chicane Vs Kimi Raikonnen - Spa 2008

Evo mogu ja - razlika je u tome šta je ovdje Lewis sjekao zavoj i time stekao prednost, Pastor je izguran sa staze dok je bio i dalje usporedno sa Lewisom (a ne skoro već iza njega kao u trenutku kad je Lewis tu izašao van staze u SPA) i nije ništa dobio prednosti s time jer je i dalje ostao uz bok od Lewisa sa više od pola bolida...
Dakle, Lewis je u SPA prije ulaska u zavoj mogao popustiti i ući iza Kimija, Maldonaldo je to mogao jedino tek na izlasku iz zavoja iz kojeg je izguran

Jel sad jasnije?
« Zadnja izmjena: 26-06-2012, 12:58:21 od fjs »

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
:Horse: :mehanic

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #1571 u: 26-06-2012, 13:48:34 »
Ljudi sta vam je pa FF ima pristup svim podacima McM bolida i uvidom u telemtriju zna tocno sta se dogadjalo, nije on neki zagrizeni fan koji nije u stanju priznat gresku svog ljubimca-vozaca  :hehe: :hehe:

Da imamo moderatora koji laze sam sebe i sve oko sebe samo da bi opravda nesportske poteze vozaca za koje on navija e to bi vec bila katastrofa  :wal: :wal: ali posto ovo sta on prica proizlazi iz poznavanja svih cinjenica i posto je ocito dobija i telemetriju sa bolida PM pa zna da ga LH nije izgura nego PM nikako nije moga zadrzat putanju najbolje se pokopit usima i dat za pravu buducem jergovicu, zapamtite za 10-15 godina cete se moc hvalit da ste imali prilike raspravljat sa tim znalcem
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1572 u: 26-06-2012, 15:55:01 »
Ma pogledajte snimku još jedanput u HD rezoluciji  :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #1573 u: 26-06-2012, 15:56:16 »
Ljudi sta vam je pa FF ima pristup svim podacima McM bolida i uvidom u telemtriju zna tocno sta se dogadjalo, nije on neki zagrizeni fan koji nije u stanju priznat gresku svog ljubimca-vozaca  :hehe: :hehe:

Da imamo moderatora koji laze sam sebe i sve oko sebe samo da bi opravda nesportske poteze vozaca za koje on navija e to bi vec bila katastrofa  :wal: :wal: ali posto ovo sta on prica proizlazi iz poznavanja svih cinjenica i posto je ocito dobija i telemetriju sa bolida PM pa zna da ga LH nije izgura nego PM nikako nije moga zadrzat putanju najbolje se pokopit usima i dat za pravu buducem jergovicu, zapamtite za 10-15 godina cete se moc hvalit da ste imali prilike raspravljat sa tim znalcem

ma kak mos tako pricat pa mali crnjo je svrsenstvo od vozace, on nikada nije kriv uvijek se netko drugi zabije u njega, nije lako bit crna ovcica

:funny: :funny: :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :funny:
:Horse: :mehanic

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1574 u: 26-06-2012, 16:01:49 »
pola sekunde prije udesa PM je već bio u trkalištu  :icon_eek:  :grinning-smiley-043:

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #1575 u: 26-06-2012, 17:19:27 »

Ajd nek netko drugi ovo komentira ja ne samo da ne mogu od smijeha nego ni od cudjenja sto je ovo uopce napisano ko argument  :smijeh

ooo ja nedavno odustao,ali nakon svakog novog posta odredjenih vidim da sam trebao i puuno prije

Offline gandi

• Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #1576 u: 26-06-2012, 18:12:03 »
Ja bih želio vidjeti tu snimku u visokoj rezoluciji, sigurno se na njoj vidi da je Pastorov bolid zapravo iza polovice McLarena.
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1577 u: 26-06-2012, 20:23:39 »
Ajmo se raspravljeti bez spuštanja na osobnu razinu. :rolll:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1578 u: 26-06-2012, 21:47:24 »

Ovako, warn si dobio mislim da znas zbog cega - u 3-4 stranice rasprave ne da nisi napisao nista smisleno ni argumentirano nego si odmah presao na vrijedjanje...
ako vam ja kao moderator ne pasem, slobodno trazite drugog - bude onda warnova na sve strane  :ok:

Eh da, ja sam deklarirani fan LH, i to uvik ponavljam - al da je i FA cak umisto LH u ovoj situaciji ja bi stajao iza onog sto sam napisao...
EOD od mene  :mah:
« Zadnja izmjena: 26-06-2012, 21:49:50 od Face_Off »

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1579 u: 26-06-2012, 21:48:46 »
ooo ja nedavno odustao,ali nakon svakog novog posta odredjenih vidim da sam trebao i puuno prije

Nazalost tu sam moderator pa moram bit u temi htio ili ne... Al eto ispada da izmisljam, lazem ili ko zna sta vec - a slike ili videa ili pravila, to nije bitno  :funny:

Bem ti sunce pa kakav smo mi narod  :wal:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1580 u: 26-06-2012, 22:02:28 »
Ma pogledajte snimku još jedanput u HD rezoluciji  :funny: :funny: :funny: :funny:

Ajd ti lipo objasni clanovima i kolegama tu ovo:

Drugo:

:craz

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #1581 u: 26-06-2012, 22:03:40 »
eto jedna fina analiza posljednih Pastorovih utrka,slazem se od slova do slova. Brzinom je definitivno pokazao da pobjeda nije slucajna,niti plod slucajno dobijenih vrhunskih guma,ali postupcima na stazi je isto pokazao da mu se puno stvari u glavi jos mora sloziti na pravi nacin :(

http://en.espnf1.com/williams/motorsport/story/82584.html

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #1582 u: 26-06-2012, 22:16:22 »
Face Off,svaka cast prijatelju.Ne kuzim sta sad njemu ne pase ovdje?Bio je par puta na ovoj temi i svaki put je vrijedao o pljuvao po drugima(VN MONACO).Ako ne moze prihvatit da na svijetu postoje ljudi sa misljenjem drugacijim od njegovog nek otide na pusti otok i zivi kao Crusoe.Ovdje smo radi druzenja i razmjene misljenja a ne da se vrijedamo kad netko misli drugacije od bilo koga na forumu.SVAKA CAST,LEGENDA SI!!!
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1583 u: 26-06-2012, 22:52:46 »
Ajd ti lipo objasni clanovima i kolegama tu ovo:

Drugo:

:craz
Mislim da je dobro napisano. Nije HD rezolucija ali je čitljivo :funny:
Ako ti je netko u boku i brži je ostaviš mu mjesta da prođe inače napraviš sudar i ili izguraš nekoga u zid, BEZ OBZIRA jel si ti s unjutarnje strane zavoja ili vanjske, jel ste na ravnici ili na kočenju, ostavljaš suparniku mjesta na stazi između sebe i ruba za širinu auta. Što je tebi kolega tu nejasno?

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1584 u: 26-06-2012, 22:56:23 »
Mislim da je dobro napisano. Nije HD rezolucija ali je čitljivo :funny:
Ako ti je netko u boku i brži je ostaviš mu mjesta da prođe inače napraviš sudar i ili izguraš nekoga u zid, BEZ OBZIRA jel si ti s unjutarnje strane zavoja ili vanjske, jel ste na ravnici ili na kočenju, ostavljaš suparniku mjesta na stazi između sebe i ruba za širinu auta. Što je tebi kolega tu nejasno?

Ako ti tako mislis, onda nemam o cemu raspravljat vise....  Svasta sam procitao, al ovo je def najjace  :craz

Hjoooj  :funny:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1585 u: 26-06-2012, 23:00:37 »
Ajd prolistaj malo pravila FIA- tebi to dobro ide. Naći ćeš gdje piše :craz

Je po tome kad me kreneš preticat i dođeš u bok ONDA ću odabrat da te zatvaram u tu stranu i bolidom ću na tebe JER SAM JA NA TRKAĆOJ PUTANJI  :rolll:

Kolega skoncentriraj se nemoj da ti slava moderatorstva s dva-tri istomišljenika lupi u glavu. Dosad si izvrsno vodio temu, nemoj to sad zabrljat s ovakvim neumjesnim isčuđivanjima  :da:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1586 u: 26-06-2012, 23:03:49 »
Ajd vi malo pustite kolegu sa tim moderatorstvom, besmislenim navodima slave, i komentiranjem rada istoga...

kolega ovdje raspravlja prvenstveno kao clan i kao navijac i to sto je moderator nema veze sa time sto raspravljate, a vasi problemi nisu njegove odluke i ucinak moderiranja...
« Zadnja izmjena: 26-06-2012, 23:05:45 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1587 u: 26-06-2012, 23:08:07 »
Ajd prolistaj malo pravila FIA- tebi to dobro ide. Naći ćeš gdje piše :craz

Je po tome kad me kreneš preticat i dođeš u bok ONDA ću odabrat da te zatvaram u tu stranu i bolidom ću na tebe JER SAM JA NA TRKAĆOJ PUTANJI  :rolll:

Kolega skoncentriraj se nemoj da ti slava moderatorstva s dva-tri istomišljenika lupi u glavu. Dosad si izvrsno vodio temu, nemoj to sad zabrljat s ovakvim neumjesnim isčuđivanjima  :da:

Ma nek te ne zabrinjava ovaj natpis moderator, ja tu pisem ko clan ponajprije...

A raspravu o ovome mozemo nastavit na PP ako si za - mada bi mi draze bilo da ti netko ko misli da je LH kriv za ovaj udes odgovori - da ne ispadne da je pristran... dakle fjs, ili Marin krk ili bilo tko ko se nije slozio samnom nek ti odgovori na ovaj tvoj post...
cudim se s razlogom... eto slobodno nek netko od kolega objasni - kako oni napisu ja cu se slozit  :ok:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
F1 2012
« Odgovori #1588 u: 26-06-2012, 23:57:38 »
Ljudi moji NHF... Najvaznije da je Alonso pobijedio (s 11.mjesta), jedan od rijetkih koje tijekom utrke nitko nije prestigao, u cca 25 krugova vec bio pri vrhu, i sto je najvaznije glavni konkurenti ostali bez bodova. EOD
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Online Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #1589 u: 27-06-2012, 00:04:49 »
Ljudi moji NHF... Najvaznije da je Alonso pobijedio (s 11.mjesta), jedan od rijetkih koje tijekom utrke nitko nije prestigao, u cca 25 krugova vec bio pri vrhu, i sto je najvaznije glavni konkurenti ostali bez bodova. EOD
:ok: :good post
Alfa u srcu, Volvo u garazi.