15-06-2026, 19:26:31

Autor Tema: F1 2012  (Posjeta: 89385 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: F1 2012
« Odgovori #1530 u: 25-06-2012, 22:39:18 »
Pa PILOT, rasistu jedan :funny: :funny: :funny:

:funny: :funny: :funny:

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #1531 u: 25-06-2012, 22:39:37 »
s obzirom da imam puno vinograda i da je ljeto - skoro da sam crnac  :craz
Dosta  :off ovo je F1 tema  :ok:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline Sprint

• Koordinator
  • Sa stažom
  • *
    • Zadar
« Odgovori #1532 u: 25-06-2012, 22:54:29 »
trka je bila  :ok:  :care .Dosta je Hamilton gurao druge red je da i njega neko malo prizemlji :hello:.Bit je ko je bio na postolju tri prvaka sa ferucom  :ok:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1533 u: 25-06-2012, 22:59:50 »
trka je bila  :ok:  :care .Dosta je Hamilton gurao druge red je da i njega neko malo prizemlji :hello:.Bit je ko je bio na postolju tri prvaka sa ferucom  :ok:

Sad čekam da ntko kaže da je deda završio 3. jer je slučajno kupio dobru srećku  :craz :craz

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #1534 u: 25-06-2012, 23:03:11 »
s obzirom da imam puno vinograda i da je ljeto - skoro da sam crnac  :craz
Dosta  :off ovo je F1 tema  :ok:

uu,kad budem di blizu,dolazim na dec :P

a u raspravu Ham-maldonado mi se neda upustati,samo sam siguran da kad bi Hamilton bio na maldonadovom mjestu i kad bi se desila sasvim identicna stvar,isti ljudi koji ga sad pljuju,pljuvali bi po njemu jos 3 puta vise...

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1535 u: 25-06-2012, 23:05:02 »
uu,kad budem di blizu,dolazim na dec :P

Moze, samo se javi  :ok:

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #1536 u: 26-06-2012, 09:01:17 »
Kolega nemoj okolišati, glasno reci: Alonso=Deda u malom  :funny: :funny: :smijeh :smijeh

Pa ne bih se složio...Deda je radio sranja i gluposti tolike veličine da je Hamiltom dobrica.
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1537 u: 26-06-2012, 09:05:50 »
Bija na brodu i zaboravija da je nedilja  :sad: :sad: :sad:
.... sempre gilles ....

fjs

• Gost
« Odgovori #1538 u: 26-06-2012, 09:12:32 »
Htjednoh te citirat pa ti zabunom odgovorih u post - evo pobrisao sam i nadam se da nisam maknuo nista tvoje  :ok:

Evo mog odgovora:

Samo da ti dodam ovo - odi pogledaj one dvi slike ponovo i pozorno gledaj di je Maldonado a di je Grosjean - Maldonado je sa sva 4 kotaca van bijele linije, Grosjean nije...

pravila kazu da je staza DO bijele linije, i da se pasice ne ubrajaju u stazu - to su sluzbena pravila FIA-e... Znaci ako si van staze tribas pazit kako se vracas nazad - unsafe return.. zato je i dobio kaznu pobogu!

Nisam mu je ja dao :hehe:

Opet velim, trkaci incident i ne bi kaznio ni Maldonada ni LH al je po meni ovo Maldonadova greska prilikom povratka na stazu - da je sacekao proso bi ga bez ikakvih problema par zavoja kasnije :ok:

Dakle, po tebi i FIA bi bilo ispravnije kad bi Maldonaldno zadržao svoju prvotno namjenjenu putanju DO bijele linije i pustio Lewisa da mu se on odmah zabije u bok?!?!

Šta se tiće obrnute situacije da se dogodila, odnosno da je Maldonalno bio na mjestu Lewisa i da se dogodila identična stvar (o tome da li bi se dogodila uopće je totalno druga rasprava) ja bi i dalje opet bio na mjestu vozača koji je "iznutra", a u ovom slučaju je u tom zavoju bio Maldonaldo... ako netko ide u raspravu potegnut sad i situaciju iz 1994. sa Hillom i Dedom, ja sam i dalje jednakog stava...
I pljuvalo bi se po Hamiltonu puno više čisto iz razloga jer je do sad sudjelovao u puno više "hot head" situacija nego itko drugi u trenutnih vozača u F1... gubitak titule sa izlijetanjem na ulasku u bokseve u prvoj sezoni je samo bio prvi u nizu...

Možda to nisam napisao nikad prije, ali u prvoj polovici prve sezone sam navijao za njega...bio mi je drag i simpatičan koliko se veselio i iskreno radovao uspjesima u prvih nekoliko utrka... i sviđa mi se njegov stil vožnje (pod to mislim na putanje i agresivnost u napadanju zavoja, a ne suparnika), ali ne podnosim kad nečiji ego preraste čak i ogroman vozački talent kojeg on očito ima...

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1539 u: 26-06-2012, 09:44:53 »
Gle po meni se nije imalo sta Maldonadu ostavljat mjesta, on je fulao u prvom desnom zavoju, odnosno nije na kocenju prosao dovoljno duboko ko Grosjean da se postavi ispravno za iduci lijevi... jedino sto je mogao je odustat i vratit se IZA Hamiltona i napast u iducem zavoju... sad sto je ovaj usijana glava i hoce glavom kroz zid to je PM-ov problem....

I radio je lani LH puno gresaka al ove godine vozi smirenije i ne pravi gluposti... tu se maldonado precijenio izisao je van staze... da je tamo pijesak bio, ne bi ni stigao udarit Hamiltona...

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1540 u: 26-06-2012, 10:09:13 »
Gle po meni se nije imalo sta Maldonadu ostavljat mjesta, on je fulao u prvom desnom zavoju, odnosno nije na kocenju prosao dovoljno duboko ko Grosjean da se postavi ispravno za iduci lijevi... jedino sto je mogao je odustat i vratit se IZA Hamiltona i napast u iducem zavoju... sad sto je ovaj usijana glava i hoce glavom kroz zid to je PM-ov problem....

I radio je lani LH puno gresaka al ove godine vozi smirenije i ne pravi gluposti... tu se maldonado precijenio izisao je van staze... da je tamo pijesak bio, ne bi ni stigao udarit Hamiltona...
Kolega pogledaj snimku malčice bolje. Lewis ga je ODGURAO do crte tj. ruba tog desnog zavoja. Nije mu ostavio ni 10 cm, a ušli su u zavoj kotač uz kotač. Kako je onda Maldonado fulao zavoj ako mu se Hamilton prepriječio?.

Zar nije u FIA pravilniku također da ako je supanikov auto prešao preko polovice tvojega da nema zatvaranja.
A ovdje je očito Lewis zatvorio do kraja staze, bez FIA-ong pravila na obavezni dio staze koji moraš ostaviti suparniku. Po meni 2 pravila je prekršio.

Ako su si mogli Arnoux i Vilneuve 1979 gospodski ostavljati mjesta u borbi mogo je i Lewis Maldonadu, ALI NIJE HTIO.
Ja bi Lewisu dao još 5 mjesta minusa za sljedeću trku.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1541 u: 26-06-2012, 10:22:13 »
Kolega, LH nije mijenjao strane na kocenju.... samo je pratio trkacu putanju. imam snimku utrke na kompu, evo i SAD sam isao pogledat...

PM je na vanjskoj strani, i nije se dobro postavio uopce, a LH prati trkacu putanju... Mislim da je nerealno ocekivat da ti se neko makne i pusti te - pa jel itko gledao utrke prije ovih glupih kazni za sve ili svasta?
Po meni je maldonado imao jedan izbor, pustit gas i vratit se iza hamiltona.

i pogledaj onboard maldonadov - u nijednom trenutku nije lijevo isao od hamiltona osim u trenu kad mu ide lijevi zavoj a on van staze... sto je logicno, jer nece ic desno ako je zavoj lijevo  :craz

ako ti treba snimka samo javi, dobis sve pa gledaj....  :ok:

djjd

• Gost
« Odgovori #1542 u: 26-06-2012, 10:32:49 »
Gle po meni se nije imalo sta Maldonadu ostavljat mjesta, on je fulao u prvom desnom zavoju, odnosno nije na kocenju prosao dovoljno duboko ko Grosjean da se postavi ispravno za iduci lijevi... jedino sto je mogao je odustat i vratit se IZA Hamiltona i napast u iducem zavoju...
Upravo to. Baš me zanima kako bi Pastor stisnuo Lewisa da sa strane nije bio asfalt nego pijesak.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1543 u: 26-06-2012, 10:40:04 »
Upravo to. Baš me zanima kako bi Pastor stisnuo Lewisa da sa strane nije bio asfalt nego pijesak.

Ma mislim da nije problem ni napad ni obrana pa ni sudar (trkaci incident) vec sto je LH sudjelovao... Da je bilo ko drugi bio ne bi se raspravljalo uopce o tome  :ok:

Ja sam em stavio slike, em napisao sluzbeno pravilo o bolidu van staze, em je PM kaznjen - i opet je to nedovoljno  :)

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #1544 u: 26-06-2012, 10:51:02 »
bio sam ća za ove praznike ... ima neko da mi da neki link za pogledat snimku  :?:
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1545 u: 26-06-2012, 10:53:43 »
bio sam ća za ove praznike ... ima neko da mi da neki link za pogledat snimku  :?:

Saljem na PM  :ok:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1546 u: 26-06-2012, 11:00:37 »
Kolega, LH nije mijenjao strane na kocenju.... samo je pratio trkacu putanju. imam snimku utrke na kompu, evo i SAD sam isao pogledat...

PM je na vanjskoj strani, i nije se dobro postavio uopce, a LH prati trkacu putanju... Mislim da je nerealno ocekivat da ti se neko makne i pusti te - pa jel itko gledao utrke prije ovih glupih kazni za sve ili svasta?
Po meni je maldonado imao jedan izbor, pustit gas i vratit se iza hamiltona.

i pogledaj onboard maldonadov - u nijednom trenutku nije lijevo isao od hamiltona osim u trenu kad mu ide lijevi zavoj a on van staze... sto je logicno, jer nece ic desno ako je zavoj lijevo  :craz

ako ti treba snimka samo javi, dobis sve pa gledaj....  :ok:

ako je pratio trkacu putanju zasto je sa lijevim kotacima presao preko bijele linije  :?:

djjd

• Gost
« Odgovori #1547 u: 26-06-2012, 11:05:18 »
Možda zato jer su gume bile u banani pa se zanosio?
Uostalom svi gaze rubne crte i pasice, ali jedno je nagaziti liniju, a drugo biti cijelim bolidom izvan staze.

fjs

• Gost
« Odgovori #1548 u: 26-06-2012, 11:09:44 »

Ajd pogledaj ga ti još jednom - na početku zavoja Maldonaldno zakreće volan udesno, onda ga vraća ulijevo, pa opet udesno pod blažim kutem, trenutak kasnije vidiš Hamiltonovo krilo kraj njegovog prednjeg desnog kotača...

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1549 u: 26-06-2012, 11:10:36 »
ako je pratio trkacu putanju zasto je sa lijevim kotacima presao preko bijele linije  :?:

Na stranu vozaci evo ti pravilo pa prouci:

20.2 Drivers must use the track at all times. For the avoidance of doubt the white lines defining the track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.
A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.
Should a car leave the track the driver may rejoin, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any advantage.
A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason.

LH je bio NA stazi, PM nije - tribao je pazit pri povratku na stazu... Eh da, sad ce netko povuc pitanje da ga je LH izgurao...
tu dolazimo do ovoga:

20.3 More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off‐line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.

Pravila su jasna, pravila su ispostovana od strane LH, PM ne moze s vanjske strane proc kroz drugi bolid, izisao je van staze i borba je gotova za taj zavoj....

Opet kazem, da je bio itko drugi ne bi raspravljali o ovome.

Toliko od mene o toj temi  :mah:

fjs

• Gost
« Odgovori #1550 u: 26-06-2012, 11:13:34 »

Ne bi ga stisnuo nikako drugačije nego bi Lewis odmah udario u Maldonaldov bok ako bi išao Lewis i dalje "trkaćom putanjom"... jer da je pjesak tamo onda bi i Lewis i Maldonaldo manje optimistično ulazili u taj zavoj i to je jasno... spominjanje situacije sa Grosejanom po meni je totalno smiješno jer je jedina razlika u tome šta je s Grosejanom Lewis ostavio mjesta, a s Maldonaldom nije

fjs

• Gost
« Odgovori #1551 u: 26-06-2012, 11:16:00 »

Jel to obećavaš da više nikad nećeš ništa napisat tu?!?  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1552 u: 26-06-2012, 11:16:24 »
Ajd pogledaj ga ti još jednom - na početku zavoja Maldonaldno zakreće volan udesno, onda ga vraća ulijevo, pa opet udesno pod blažim kutem, trenutak kasnije vidiš Hamiltonovo krilo kraj njegovog prednjeg desnog kotača...

Ja sam sve rekao na tu temu - imam sad video ispred sebe.... i to ne neki sniman mobitelom na tvu nego odlicne rezolucije, di se sve fino vidi... A u postu gore imas pravila fino kopirana sa formula1.com pa prouci  :mah:

Za razliku od vecine tu ja sam dao cinjenice, i slike i pravila i + kazna sudaca... pa sta jos treba  :?:

EOD  :ok:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1553 u: 26-06-2012, 11:18:14 »
Jel to obećavaš da više nikad nećeš ništa napisat tu?!?  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Cuj, ja imam tu pravo pisat ko i svi drugi, i ne vrijedjam nikog i ako netko misli da nisam ok ko moderator ili ko clan foruma imaju za to nadlezne osobe a do tad cu pisat svoja misljenja tu nazalost....

fjs

• Gost
« Odgovori #1554 u: 26-06-2012, 11:21:34 »
Ja sam sve rekao na tu temu - imam sad video ispred sebe.... i to ne neki sniman mobitelom na tvu nego odlicne rezolucije, di se sve fino vidi... A u postu gore imas pravila fino kopirana sa formula1.com pa prouci  :mah:

Za razliku od vecine tu ja sam dao cinjenice, i slike i pravila i + kazna sudaca... pa sta jos treba  :?:

EOD  :ok:

A na tom videu Maldonaldno ne mijenja kut zakretanja volana unutar zavoja?

I u kojem je to trenutku LH ostavio dovoljno mjesta širinu bolida pored sebe u tom zavoju?
I koju je to Maldonaldo prednost stekao u tom zavoju?
I zašto onda nije LH ostavio tu jednu širinu bolida s unutarnje strane u idućem zavoju, kad već sve radi po pravilima?

A pitanje da li su sve kazne do sad podijeljene pravedno i smisleno od strane sudaca je tema o kojoj bi se itekako moglo raspravljat, a nemali broj puta si ih i ti sam osporavao...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1555 u: 26-06-2012, 11:21:44 »
Na stranu vozaci evo ti pravilo pa prouci:

20.2 Drivers must use the track at all times. For the avoidance of doubt the white lines defining the track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.
A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.
Should a car leave the track the driver may rejoin, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any advantage.
A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason.

LH je bio NA stazi, PM nije - tribao je pazit pri povratku na stazu... Eh da, sad ce netko povuc pitanje da ga je LH izgurao...
tu dolazimo do ovoga:

20.3 More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off‐line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.

Pravila su jasna, pravila su ispostovana od strane LH, PM ne moze s vanjske strane proc kroz drugi bolid, izisao je van staze i borba je gotova za taj zavoj....

Opet kazem, da je bio itko drugi ne bi raspravljali o ovome.

:ok: bitno da je nutelko  :cool-smiley-027:

fjs

• Gost
« Odgovori #1556 u: 26-06-2012, 11:22:47 »
Cuj, ja imam tu pravo pisat ko i svi drugi, i ne vrijedjam nikog i ako netko misli da nisam ok ko moderator ili ko clan foruma imaju za to nadlezne osobe a do tad cu pisat svoja misljenja tu nazalost....

Maaa care, niti mene briga ko je tu moderator niti bilo šta drugo, niti ti je itko rekao da si vrijeđao niti se ja žalim na tvoje obavljanje posla, samo se malo smijem tvojim činjenicama - pravo koje imam ko i svi drugi  :hap:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1557 u: 26-06-2012, 11:23:52 »

I u kojem je to trenutku LH ostavio dovoljno mjesta širinu bolida pored sebe u tom zavoju?
I zašto onda nije LH ostavio tu jednu širinu bolida s unutarnje strane u idućem zavoju, kad već sve radi po pravilima?

A pitanje da li su sve kazne do sad podijeljene pravedno i smisleno od strane sudaca je tema o kojoj bi se itekako moglo raspravljat, a nemali broj puta si ih i ti sam osporavao...

:ok:
da se to dogodilo u MC pastor bi bio reklama na ogradi

djjd

• Gost
« Odgovori #1558 u: 26-06-2012, 11:25:07 »
Ma vi ste svi ljubomorni na Lewisa. Dečko je mlad, crn, lep kao greh i ima zgodnu žensku.  :craz :craz 

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #1559 u: 26-06-2012, 11:25:47 »

Ostavio je jednu sirinu bolida u prilazu zavoju, sto je pravilo... a u zavoju je maldonado bio vani vec, i triba pazit kako se vraca na stazu za iduci lijevi...

Al ocito se pravila ne odnose jednako na sve vozace...

:ok: bitno da je nutelko  :cool-smiley-027:

Bitno da se argumentirano misljenje obrazlozi  :craz

Nema smisla tu raspravljat - kad se ponovi ovakva situacija tokom sezone, vratimo se na ovo  :ok: