:
Pratim tvoje postove,jer vidim da raspolazes sa nekim informacijama koje nemaju ni ovlasteni. Ne znam jesi li poslom vezan za Fiat ili citas strane forume i stranice,ali jesi siguran u ovo? Je li to novi 4-cil? Malo mi je cudna kubikaza,sta se desava sa starim 2.0 JTD.
Znam da smo off-topic pa bih molio moderatore da prebace u odgovarajuću temu.
FMA Pratola Serra testira 2.0 TBi i 2.2 JTD, oba 4-cilindraši. Oni su vjerojatno dio iste nove porodice, drugim riječima moguće je da dijele isti aluminijski blok.
Znam da se 2.0 TBi testira i sa twinchargerom i da je cilj da ima oko 320 KS u produkcijskoj verziji. Twincharger je naravno kombinacija superchargera za niske okretaje, odnosno turbochargera za srednje i visoke. pretpostavljam da će samo top verzija biti na taj način riješena. Svakako efikasan način za izbjeći turbo-lag.
Za 2.2 JTD se priča da u twin-turbo(sekvencijalno) verziji na stolu razvija 300 KS. Naravno produkcijska će imati manje, priča se da će jedna verzija imati oko 190 KS, a druga 220-230 KS i obje bi mogle biti twin-turbo za više momenta na niskim okretajima i eliminaciju turbo-laga. Recimo da je to stil kako Mercedes radi sa svojim dizel 4-cilindrašem. Plan je da serijska proizvodnja krene najkasnije sljedeće godine u rujnu.
I 1.75 TBi i 2.0 JTD su nedavno doživjeli dosta veliku nadogradnju te su spremni za Euro 6 pa je moguće da ćemo ih gledati u novoj Alfi. 1.75 TBi je osim novoga aluminijskog bloka kako imam informaciju dobio i nove klipove te radilicu. 2.0 JTD je u novoj verziji dobio dvije suprotno rotirajuće kontrabalansne osovine koja kod rednih 4-cilinraša služi za smanjenje vibracija 2. reda. To mislim nismo gledali kod FIAT motora tamo od 2.0 TS 16v koji dolazi iz iste
Pratola Serra porodice kao i 2.0 JTD. U krajnjem slučaju ako ga Alfa neće koristiti hoće netko drugi, a i Opel plaća prava za proizvodnju istog.