Pozdrav
Može info o toj sa 75-80 tkm.
Novi sam član i tražim auto par mjeseci. Po Slavoniji nema ništa vrijedno, ili su od švercera sa sumnjivom km (mahom uvoz iz Italije), ili loše održavane s 200ak tkm. Vidim da je i u Zagrebu slično.
Nakon probne vožnje (nažalost samo u dvorištu auto kuće, nisu imali tablicu !?), više u očaju sam zakapario ovu
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-oglas-18661225 ali me kopka da za taj budget mogu nabavit bolju možda, pa odlažem kupnju iste.
Zna li ito što o njoj ?
Nisam neki stručnjak za aute a pogotovo za Alfe. Ali ova s oglasa je izgledala najbolje od onih koje sam pogledao.
Dojam je bio solidan. Dosta je utegnuta, ništa ne škripi, iznutra nije ishabano (možda zato što je koža, čuo sam da Alfe imaju odličnu kožu) osim ručice mjenjača (koja je dosta izguljena na vrhu), motor radi ravnomjerno u leru, zamašnjak nečujem koliko se ja razumijem, turbina i dizne nisam primjetio (zapravo nisam siguran za simptome) ali ništa ne zveketa niti fućka. Podvozje je zaštićeno antikorozivnim sredstvom, sad jeli preventivno ili ju je napala hrđa... Hauba je dosta iskvrcana od sitnih kamenčića (indikator veće km od one na satu ?).
Auto je navodno pregledan u servisu Opela. Zamjenjen termostat.
Daju garanciju 1 godinu na motor. Prodavač je bio izuzetno ljubazan, dosta vješt prodavač, te imao strpljena za sva moja pitanja.
Auto je uvoz iz Belgije još iz 2009. preko AC Duo Osijek. Znači već je 7 godina u HR gdje je promjenila 2 vlasnika (zadnji iz Vinkovaca).
Neznam što da mislim o kilometraži stvarni ili ne. Nema ništa u servisnoj ni iz Belgije ni iz HR, što mi nije pohvalno.
Ispričavam se na predugoj jadikovki, čitam dosta o 159-ki, sviđa mi se kako auto vozi i izgleda, čak iako nisam ni probao one najbolje primjerke 159-ke.
Probao ovu crvenu SW iz Trpinje (na Švicarskim je tablicama, otud i takva cijena), 2.4 iz Welt Auta, i još neke na VU/VK području.
Čitam da kolega Antun ima neke opcije oko uvoza iz Njemačke (Minhena) neznam jel to još aktualno?
Ako netko ima koju preporuku za uščuvanu (preferiram) limuzinu 1.9 JTDm 8v ili 16v.
Uglavnom molim za pomoć, ne želim odustati od 159-ke, mislim da je vrijedna svakog truda. Iako sam bio dosta isprepadan raznim komentarima iz svoje okoline, pa i raznih boljki od kojih "pate".