alfa 156/1,6 (88kw)
E ovako , imam "manji problemcic", auto mi je skoro pa mrtvo, vuce se nekako na nekih 1500 obrtaja a bio je zmaj!!!!! evo sta se desilo. Odem do mehanicara malo "preventivno" da sredim auto i tako krenem...... svjecice nove, kablovi novi ,zamjenjen dihtung poklopca glave i zamjenjeno ulje, opran motor...sredjene kocnice, diskovi malo lupkali na vecim brzinama, plocice nove...i tako k... se malo po gradu ..ja frajer.....kad problem. Naspem u Orasju kod prelaza neka je pumpa...nemogu se sjetiti tacno koja pun tank benzina i nakon nekih lupam 5-10 km primjetim da mi slabije vuce , ajd jebiga potrosicu to sto ima i idem dalje, ne sipam vise tu i gotovo, ali nakon 3-4 dana kad sam skoro potrosio to goriva , naspem u hrvatskoj na ini desetak evra cisto da se ne zeznem opet za gorivo posto sam bio na putu za sloveniju samo da dodjem do slovenije, i tu vidim koja je razlika izmedju goriva. posto sam bio na mrtvoj rezervi kad sam nasuo 95 clss auto je poceo da vuce kao zmaj!!!!!ali..poceo je i da trza,pomalo,ali poslije 10tak km smirilo se, imao sam opet svoju zvijer pod kontrolom, i tako dodjem do sl, tankam opet pun rezervoar goriva al sada je Petrolova 100 koju inace sipam, i onda pocinje hooorrrooorrr.Auto pocinje da trza ne prestaje, nema vucu, na nekih 3000 obrtaja idem 100km/h onda se smanjuju obrtaji gubi snagu sve vise, na kraju sam spao na nekih 1800 obrtaja i 40 km/h i tako sam se dokotrljao do kuce....e sad sta se ljudi desava, dali je moguce da zbog kvaliteta katalizator je zapusio ili je nesto drugo u pitanju.sve ostalo je novo, (svecke kablovi)....znaci auto radi idealno (skoro pa idealno) na leru, ali kad dam gas nema eksplozije moci, samo polako pocne dizati obrtaje do 1400-1500 i tu naglo obara obrtaje ,to je granica, neznam sta je , neznam dali ovaj auto kojeg imam nekih 4-5 mjeseci uopste ima filter goriva da nije on mozda zacepio ili je zapusio katalizator pa neda da se motor ponasa normalno, kad se vozim osjetim da mjesavina ne mirise dobro, a kad malo vozim (lupam 200-300m) pocinje da mi sisti katalizator, kao da je zacepljen...u j... napisah lektiru...ako moze neko da pomogne neka naskraba koju rijec...hvala unaprijed.pozdrav od .....sada bicikliste