26-04-2026, 18:07:13

Autor Tema: Propadaju kočnice nakon izmjene  (Posjeta: 11019 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cube

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Spider 1.8 TS
    • Zagreb
Propadaju kočnice nakon izmjene
« u: 12-08-2011, 23:24:34 »
Dakle kako naslov kaže promijenio sam i diskove i pločice prednje, na spideru zbog dotrajalosti. Sve je bilo ok sa starima po pitanju tvrdoće i zagriza samo kaj je sve strugalo i cvililo, a diskovi nisu imali možda pol cm mesa. Kočione cilindre sam vratio stiskom (šarafcinglom), namontirao nove diskove i pločice i krenuo na probu. Sad mi hvataju skroz pri dnu, a ako pumpam u vožnji onda ih uspijem nekako dobiti na pol pedale. Kad je auto zgašen napumpam ih i ostanu tvrde. Nisam niš odzračivao jer nisam skidao lajtunge. Ulja u posudi ima dovoljno. Sad je moje pitanje je li to normalno i dali će se stvrdnuti ili sam nekaj krivo napravil :?:
« Zadnja izmjena: 12-08-2011, 23:25:26 od Cube »
THE VARIATOR GANG

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
Odg: Propadaju kočnice nakon izmjene
« Odgovori #1 u: 12-08-2011, 23:40:23 »
Dakle kako naslov kaže promijenio sam i diskove i pločice prednje, na spideru zbog dotrajalosti. Sve je bilo ok sa starima po pitanju tvrdoće i zagriza samo kaj je sve strugalo i cvililo, a diskovi nisu imali možda pol cm mesa. Kočione cilindre sam vratio stiskom (šarafcinglom), namontirao nove diskove i pločice i krenuo na probu. Sad mi hvataju skroz pri dnu, a ako pumpam u vožnji onda ih uspijem nekako dobiti na pol pedale. Kad je auto zgašen napumpam ih i ostanu tvrde. Nisam niš odzračivao jer nisam skidao lajtunge. Ulja u posudi ima dovoljno. Sad je moje pitanje je li to normalno i dali će se stvrdnuti ili sam nekaj krivo napravil :?:

pa svaki majstor upozori nakon promjene da se pazi dok ne legne sve na misto i da se izbjegavaju jaca kocenja i naganjanje kakvih 400-500km pa mislin da ce to sjest ako je sve namontirano kako triba  :ok:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2 u: 13-08-2011, 05:15:46 »
Čuj ako moraš pumpat nešto ti ne štima definitivno, da je samo namještanje čeljusti to bi se već poravnalo nakon prvog eventualno drugog kočenja, najbolje ti je po meni dat promjenit kočionu tekućinu, možda nije mjenjana redovno pa si sad pogurao majonezu iz lajtunga prema gore i sad radi sranja...
« Zadnja izmjena: 13-08-2011, 05:16:39 od yedwy »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #3 u: 13-08-2011, 05:38:31 »
Čuj ako moraš pumpat nešto ti ne štima definitivno, da je samo namještanje čeljusti to bi se već poravnalo nakon prvog eventualno drugog kočenja, najbolje ti je po meni dat promjenit kočionu tekućinu, možda nije mjenjana redovno pa si sad pogurao majonezu iz lajtunga prema gore i sad radi sranja...
sve je ok, mora sve sjesti na mjesto. meni je nakon izmjene ista stavr bila dok nije sjelo. nekih 200km ziher bude bilo mlohavo  :craz
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #4 u: 13-08-2011, 06:31:03 »
vrijeme će pokazat svoje  :hap:
uživam u vožnji

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #5 u: 13-08-2011, 07:41:46 »

Odzrači ih malo, to bar nije problem. Uzmi nekog da ti pumpa pedalu i svaku stranu odzrači po par puta.
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #6 u: 13-08-2011, 09:47:54 »
kad si ih namontirao,jesi ih prije prve probe napumpao par puta prije nego si krenuo,kad mijenjaš diskove i pločice,uvijek treba par puta napumpat pedalu prije nego se krene vozit,ako ti i dalje propada onda treba pogledat kočinonu tekučinu,odzračit lajtunge

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #7 u: 13-08-2011, 12:35:38 »
sve je ok, mora sve sjesti na mjesto. meni je nakon izmjene ista stavr bila dok nije sjelo. nekih 200km ziher bude bilo mlohavo  :craz

Nisam primjetio kod seba na staroj 146ici mjenjao prednje diskove, pločice, zadnje pločice i jedan cilindar i kočnice su potpuno iste bile kad sam ga preuzeo (što se pedale tiče) kao i prije zamjene, a siguran sam da se nisu vozili 200 km poslje servisa...

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #8 u: 13-08-2011, 14:14:58 »
za tvoju sigurnost odzrači kočnice !!!!!!

Offline Cube

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 13-08-2011, 19:47:27 »
Odzraceno, ali nista se nije promijenilo....
THE VARIATOR GANG

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #10 u: 14-08-2011, 08:45:29 »
Bit će bolje s vremenom. Kada su novi diskovi i pločice nalijeganje nije idealno, pa je lošije kočenje i pedala ima više hoda.

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #11 u: 14-08-2011, 10:14:23 »
kao što reče Viktor uskoro če sve sjesti na mjesto nakon izmjene, a kočnice si odzračio
i nemaš više brige.Vozi se laganije dok ne osjetiš po papučici kočnice da je sve čičnulo na mjesto.

Offline Cube

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #12 u: 14-08-2011, 17:22:38 »
Bit će bolje s vremenom. Kada su novi diskovi i pločice nalijeganje nije idealno, pa je lošije kočenje i pedala ima više hoda.

Ne kužim, kakve veze ima dubina hoda papučice s novim diskovima i pločicama, kužim da naljeganje nije idealno, ali kakve veze ima s hodom papučice :?:
THE VARIATOR GANG

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #13 u: 18-08-2011, 18:05:00 »
Jedan majstor mi je rekao da moraš stisnuti lajtung dok vraćaš klipić nazad jer se hoće desiti da si potjera prljavštinu iz kliješta nazad u glavni kočioni cilindar koji ti onda zbog toga najebe. Kažem jer se upravo to meni desilo na bravi pred koji mjesec, samo meni su mijenjali vilice, spone i ostale pizdarije, al su valjda skinuli kliješta dole. Auto dođe iz servisa, papučica lovi skroz dole i koči samo prednji lijevi kotač! Idem reklamirat, kažu, otišao mi kočioni cilindar. I nema druge, nego stavljaj novi.  :sado: Mislim si kako je otišao baš tamo na servisu dok je auto stajao, pa mi je jedan majstor rekao da hoće najebat ne gore naveden način. Inače, u tom servisu su mi mijenjali svo remenje na bravi, pol šarafa nisu stavili nazad, remenicu alternatora drži jedan umjesto tri šarafa pa se nakosila, dva tjedna nakon promjene zupčastog ode remenica bregaste, dok su mijenjali zadnje pakne, samo su stavili pakne gore, ručna uopće nije radila. Nakon promjene spona volana mi se OTKAČI spona volana iz letve volana!! Hvala bogu da sam taman kretao, da mi se to desilo na 100 km/h, eto me u crnoj kronici! Pa su rekli da je navoj na letvi otišao, kažem ja, pa da, dok ste stavljali novu sponu, netko je sjebao navoj, vjerojatno pretegnuo. Kažu, ne, to je bilo tako. A pitam ja kako onda da mi se 10 godina nije kotač otkačio ako je bio navoj sjeban?! Ima toga još.. ali i ovo je debeli  :off

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #14 u: 19-08-2011, 10:34:57 »
Jedan majstor mi je rekao da moraš stisnuti lajtung dok vraćaš klipić nazad jer se hoće desiti da si potjera prljavštinu iz kliješta nazad u glavni kočioni cilindar koji ti onda zbog toga najebe. Kažem jer se upravo to meni desilo na bravi pred koji mjesec, samo meni su mijenjali vilice, spone i ostale pizdarije, al su valjda skinuli kliješta dole. Auto dođe iz servisa, papučica lovi skroz dole i koči samo prednji lijevi kotač! Idem reklamirat, kažu, otišao mi kočioni cilindar. I nema druge, nego stavljaj novi.  :sado: Mislim si kako je otišao baš tamo na servisu dok je auto stajao, pa mi je jedan majstor rekao da hoće najebat ne gore naveden način. Inače, u tom servisu su mi mijenjali svo remenje na bravi, pol šarafa nisu stavili nazad, remenicu alternatora drži jedan umjesto tri šarafa pa se nakosila, dva tjedna nakon promjene zupčastog ode remenica bregaste, dok su mijenjali zadnje pakne, samo su stavili pakne gore, ručna uopće nije radila. Nakon promjene spona volana mi se OTKAČI spona volana iz letve volana!! Hvala bogu da sam taman kretao, da mi se to desilo na 100 km/h, eto me u crnoj kronici! Pa su rekli da je navoj na letvi otišao, kažem ja, pa da, dok ste stavljali novu sponu, netko je sjebao navoj, vjerojatno pretegnuo. Kažu, ne, to je bilo tako. A pitam ja kako onda da mi se 10 godina nije kotač otkačio ako je bio navoj sjeban?! Ima toga još.. ali i ovo je debeli  :off
ajd reci koji su to "majstori" tak da znamo da ih zaobiđemo u širokom luku.. :o000:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #15 u: 19-08-2011, 10:52:05 »
Radiona im je u Đurđevcu, Auto moto. Ne znam dal imaju radionu u Kc. Mislim da se firma zove Lupus d.o.o., imaju u Kc dućan u Franje Gažija. Pred 6 godina kod njih kupio farove za Bravu, lijevi far se nakon 2 godine SMRVIO, ono sjenilo unutra u kojeg idu žarulje, a na desnom su se svinule one kukice za kojeg kačiš federa koji drži žarulju tako da se žarulja nemože izvaditi van. Dok žarulja pregori, baciš far. Da ne pričam da su mi žarulje pregarale svakih par mjeseci, dok prije u originalnim farovima sam možda promijenio 1 žarulju u 3-4 godine. I dok sam naručivao (nisu imali na lageru), rekao mi je cijenu nekih 450 kn po faru, dok su došli, cijena je bila preko 600. Za nekih 800-900 kn sam mogao kupiti originalne farove.  :metak
Daleko od toga da nemaju i dobru robu, ali šta se tiče servisa, izbjegavati!
Edit: Da ne govorim da im jedini majstor koji vrijedi MRZI talijanske aute! Zadrti švabofil. Meni je nekon izmjene zupčastoga kod njih, dok sam došao reći da auto čudno radi, nemiran u leru, itd... rekao da ga jebe godina proizvodnje i da ga pogurnem u Dravu. Inače mi tamo u dućanu radi basista (nebi ni te hebene brisače kupovao, al bila je subota i nijedan drugi auto shop nije radio), pa dok sam došao s Alfom da kupim brisače pošto su originalnima metlice skoro otpale, taj majstor mi je rekao da je auto ok, al da je moj za vijeke vjekova, kao, to neću nikad moć prodat. Tako mi je rekao i za Bravu, pa sam ju prodao za manje od 24 sata kako je osvanuo oglas na njuškalu.
« Zadnja izmjena: 19-08-2011, 10:59:13 od Jibboom »

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #16 u: 19-08-2011, 11:02:48 »
Radiona im je u Đurđevcu, Auto moto. Ne znam dal imaju radionu u Kc. Mislim da se firma zove Lupus d.o.o., imaju u Kc dućan u Franje Gažija. Pred 6 godina kod njih kupio farove za Bravu, lijevi far se nakon 2 godine SMRVIO, ono sjenilo unutra u kojeg idu žarulje, a na desnom su se svinule one kukice za kojeg kačiš federa koji drži žarulju tako da se žarulja nemože izvaditi van. Dok žarulja pregori, baciš far. Da ne pričam da su mi žarulje pregarale svakih par mjeseci, dok prije u originalnim farovima sam možda promijenio 1 žarulju u 3-4 godine. I dok sam naručivao (nisu imali na lageru), rekao mi je cijenu nekih 450 kn po faru, dok su došli, cijena je bila preko 600. Za nekih 800-900 kn sam mogao kupiti originalne farove.  :metak
Daleko od toga da nemaju i dobru robu, ali šta se tiče servisa, izbjegavati!
tnx.  :ok:      da dučan je u Kc ali mislim da nemaju svoju radionu  u Kc
a ime radione bi moglo bit:Glupus d.o.o  :hehe: :) :hehe:
sorry :off

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #17 u: 19-08-2011, 11:08:10 »
Da glupus... preblago je to za njih!  :smijeh
e da, zaboravio sam reći još da dok mi je pukao zupčasti (i to nakon samo 50 tkm  :gun: ), skidali su glavu da se stave novi ventili (dobila su samo 4, al su promijenili sve iz opreza) i nisu dosta dotegnuli par šarafa jer je curilo ulje kod dihtunga. Nemogu tolerirati da je spigana glava ili loš dihtung jer se zna postupak dok se skida glava dole - novi dihtung i brušenje/ravnanje glave ako je potrebno.
Jednom rječju - čisti šlamperaj!

Offline Cube

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 30-08-2011, 13:37:55 »
Uglavnom, riješio sam problem. Sve sam skino dole, pošmirglao dobro dosjede na klještima i uklonio višak boje na pločicama, ispuhao sve i oribao, ponovo namestil i sad koči ko grom. Dakle bio je problem u nepravilnom naljeganju pločica. :)
THE VARIATOR GANG

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #19 u: 30-08-2011, 17:02:22 »
Da glupus... preblago je to za njih!  :smijeh
e da, zaboravio sam reći još da dok mi je pukao zupčasti (i to nakon samo 50 tkm  :gun: ), skidali su glavu da se stave novi ventili (dobila su samo 4, al su promijenili sve iz opreza) i nisu dosta dotegnuli par šarafa jer je curilo ulje kod dihtunga. Nemogu tolerirati da je spigana glava ili loš dihtung jer se zna postupak dok se skida glava dole - novi dihtung i brušenje/ravnanje glave ako je potrebno.
Jednom rječju - čisti šlamperaj!
glava se UVIJEK! ravna-brusi. isto kao sto se blok cisti od ostataka dihtunga, ako to ne napravis novi dihtung ce ti vrlo brzo opet vrisnuti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #20 u: 01-09-2011, 13:49:55 »
Uglavnom, riješio sam problem. Sve sam skino dole, pošmirglao dobro dosjede na klještima i uklonio višak boje na pločicama, ispuhao sve i oribao, ponovo namestil i sad koči ko grom. Dakle bio je problem u nepravilnom naljeganju pločica. :)
:ok:
i mislil sam da nije pravilno sjelo sve na svoje mjesto