Nije me bilo godinu dana...ali nije se ni nešto puno događalo u tom periodu...
Bitno je samo da sam imao SAMO 1 manji sudar....hehe...malo sam okrznuo taxistu...i to je to... :hehe:
Treba se prisjetiti što je sve bilo...valjda hoću...
Znači, zadnje je bilo onaj problem sa zadnjim kočnicama koji je uspješno riješen reparacijom čeljusti, te novim diskovima i pločicama...i sada sve radi za 5...
I tako je prezimio... a onda u rano proljeće je dobio novo ulje Fuchs Super Syn 5w- 40 i filter ulja...
Neznam dali sam spomenuo i nove prednje vilice....ako nisam...onda je i to bilo u proljeće
Pa je bravo je dobio nove Federal 195/50/15 ljetne gume, dok za nove 17 gume nažalost nisam imao više para, pa je ovu godinu na 15-icama i na novim felgama sa HGT-a...
Napravio sam špur, i baš sam se začudio da je bio minimalno pomaknut, a stalno sam mijenjao 17 pa 15 kotače i konstantna vožnja po gradskim rupama... ja sam mislio da sam totalno rasturio geometriju ovjesa, ali eto...nisam... očito je ovjes dobar...iako brutalno tvrd....
BMC CDA je opran...i mogao je nastaviti vožnju do ljeta...
Pošto me čekao veliki servis ove godine, odlučio sam ga napraviti prije tjedan dana, a i taman je bilo vrijeme za izmjenu ulja...pa sam to sve odradio...
Uglavnom, komplet remenje (zupčasti i kanalni), sa svim rolicama i natezačima i vodenom pumpom, novo ulje i filter (opet onaj isti Fuchs...ulje je predobro)...novi semering radilice, onaj bliže getribi jer je slinio...i novi leteći ležajevi radilice (stari su bili još ok)...ali to radim svake 2 god. zbog prevencije...
I da... novi prednji diskovi i kočione pločice....
Jedini problem je bio kanalni remen i rolice...jer imam naknadnu ugrađenu klimu, pa su druge dimenzije rolica...pa je bila potrebna kemija da se sve to složi...
Lamela je pokazala tragove trošenja u gradskoj vožnji dok je korpa odlična...a jedino si moram još namjestiti sajlu kvačila, malo mi prenisko lovi....
malo mi škripucka volan...ali nemam pojma od čega... letvu sam već mijenjao...ulja ne fali... moguće je da škripi nešto u samom volanu ili kod adaptera (momo) od ovih vrućina...tko će ga znati...možda se nešto rastopilo :

Jedino što je još ostalo za napraviti je novi plinski isparivač, i to je to....