19-06-2026, 07:02:41

Autor Tema: Fiat Stilo  (Posjeta: 15132 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dominique

• Gost
  • Trade Count: (0)
Fiat Stilo
« u: 07-09-2007, 15:43:07 »

Premda sada imam Alfu, možda bi u dogledno vrijeme kupio Fiat Stilo , verzija 3 vrata i ukoliko financije dopuste JTD. A ako ne onda ipak benzinac. Auto mi se doista sviđa no volio bih čuti iskustva nekoga tko ga ima duže vrijeme. Zanima me kvaliteta, problemi isl.. 
« Zadnja izmjena: 07-03-2013, 22:53:20 od a.m.alfa »

art

• Gost
Odg: Fiat Stilo - iskustva
« Odgovori #1 u: 07-09-2007, 16:00:46 »
Ufff imam ga 3 godine i 3 mjeseca, 1.4 16v. Konkretnih problema nisam imao, prva dva servisa odradio sam kod ovlaštenog, ali zbog bezobraznih cijena i neprofesionalizma (Benussi Pula) prešao sam na održavanje auta (redovne servise) kod jednog privatnika. Neki se žale na zadnje selene da znaju škripati, na probleme sa senzorom airbaga koji pali airbag failure ili da im lampadine H7 brzo pregore. Uglavnom najproblematičniji prema pisanjima na stranim forumima  je onaj "abarth" 2.4. Gledaj uzimati, ako možeš auto od 2004. na gore kada je bio redizajn i kada je većina problema otklonjena a stvarali su probleme na 0 i 1 seriji. Uglavnom solidan auto kompaktne klase, izgleda bolji od većine a jedini nedostatak je malo mekši volan za moj gušt.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2 u: 07-09-2007, 16:00:59 »
prebaci se na forum fiatista  :)))
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

art

• Gost
« Odgovori #3 u: 07-09-2007, 16:49:13 »

Montoya

• Gost
« Odgovori #4 u: 07-09-2007, 21:46:53 »
Možda čovjek smatra da su fiatisti presubjektivni pri opisu fiata pa je htio čuti naše mišljnje :))) :))) :))) Vozio sam stila 3 vrata, crni, jdt 115 ks. Na prvi pogled sve je super. Dizajn ( iako germaniziran) vrlo atraktivan, motor je naravno odličan o tome nisam niti razmišljao, a interijer...E tu ima dosta "talijanskog šarma". Plastika iako vrlo ugodna i mekana, zna tu i tamo škripati, što me je nerviralo. Jedini pravi problem je senzor u sjedištu suvozača. (registrira da li netko sjedi ili ne, te sukladno s time prema potrebi aktivira air bag ili ne). To im je navodno boljka i onda kada se netko pomiće na sjedalu stalno ispisuje pogrešu na displeju. Malo teže je prići sijalici pri izmjeni ( mislim lijevoj)...Sve ostalo je ok. Boljiauto, što se tiće opreme, performansi i izgleda nemoguće je kupiti za te novce.

dominique

• Gost
« Odgovori #5 u: 08-09-2007, 17:38:59 »
Istina je, htio sam to čuti ovdje na forumu jer  vjerujem da su oni malo subjektivni kao i možda ovdje neki od nas.. :) Znači trebao bi biti zadovoljavajuć auto. Ne muči me previše sitnice škriputanja plastike i slično . Toga sada ima ko mene u 146 ici i previše pa sumljam da može biti više od toga.  Za taj airbag sam čuo već ali kako su rekli neki dosta se jednostavno rješava. Zanima me neki normalni model , nikakvi 2.4 benzini isl.. preskupo je to za tenkirati. Samo neki JTD ili eventulano 1.6 benzinac. Hvala na odogovirma i ako još što imate za dodati , slobodno.

art

• Gost
« Odgovori #6 u: 08-09-2007, 18:09:36 »
Ako ideš na 1.6 možeš očekivati 10 i više litara potrošnje. JTD rulez.

dominique

• Gost
« Odgovori #7 u: 10-09-2007, 08:00:56 »
Tako puno troši.. ??? Pa kako to.. Mislim vjerujem u gradu, ali ja živim na selu /gradiću . U pravilu vjerujem da ne bi smio toliko trošiti. Kolege koji imaju slične aute(po snazi i kubikaži) nemaju tako veliku potrošnju. Jel to stilo malo veći potrošač ili je je to normanlo?
Koliko mogu očekivati da JTD troši? Vozio sam neko vrijeme službenu octaviu tdi 110 PS i po u mom stilu voznje prosjek je uvijek bio po board računalu oko 5.5 litara. Što je super.

art

• Gost
« Odgovori #8 u: 10-09-2007, 08:38:40 »
Ma to je sve relativno, frend ima Octaviu 1.6 i vozi 90% otvorene ceste i potrošnja ne pada ispod 8 litara. Za stila 1.6 prenosim iskstva frendova jedan  živi u ZG, drugi opet u manjim gradovima. Kako će to izgledati kada je većinom vožnja na otvorenoj cesti, nemam pojma ali manje od 7,5-8 nebi trebalo biti.

Enver

• Gost
« Odgovori #9 u: 10-09-2007, 09:25:42 »
Tako puno troši.. ??? Pa kako to.. Mislim vjerujem u gradu, ali ja živim na selu /gradiću . U pravilu vjerujem da ne bi smio toliko trošiti. Kolege koji imaju slične aute(po snazi i kubikaži) nemaju tako veliku potrošnju. Jel to stilo malo veći potrošač ili je je to normanlo?
Koliko mogu očekivati da JTD troši? Vozio sam neko vrijeme službenu octaviu tdi 110 PS i po u mom stilu voznje prosjek je uvijek bio po board računalu oko 5.5 litara. Što je super.

pa tak i brava trosi, 7-10 litara, otvoreno-grad, to ti skroz normalno. Samo kaj u bravi taj motor skroz ok vuce, al u stilu jednostavno ne moze disat.
JTD ti se definiticvno isplati.

dominique

• Gost
« Odgovori #10 u: 11-09-2007, 15:59:22 »
Dobro, sada to kao 1.6 ne može disati su subjektivne stvari. :)  Mislim da bi to meni sve bilo ok. No shvatio sam da je za mene diesel sigurno bolji izbor jer ne volim puno vrtiti motor da bi dobro išao. Po tom pitanju sam skroz fulao auto jer moja alfa 1.4 ts je skroz mrtva ako ju ne gaziš. Prvi put sam vozio nedavno TDI škodu i ostao sam jako iznenađen kako je ugodno voziti takav auto tj. turbo diesel. Naravno ovo je moje mišljenje.

Enver

• Gost
« Odgovori #11 u: 11-09-2007, 17:50:50 »
Fiatov 1.6 ti nije uopce poput alfinog TS-a. Ni priblizno. Fiatov 1.6 ima dobar okretni moment na niskim okretajima, i od 2 000 vec pristojno pocne vuc. Taj motor je pravo cudo, i nikad nisam vidio benzinca koji bi se tako ljepo vozio.
Al je definitivno pre slab za stila, zato i pije toliko.

Offline Aki

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • split
« Odgovori #12 u: 12-09-2007, 08:21:29 »

stilo 1.6 16v je stari tip makinje i zaboravi na taj motor,traži samo 1.4 16v troši 6-7 l a ide ko zvrk :ok:
idemo...

Suhara

• Gost
« Odgovori #13 u: 12-09-2007, 11:43:41 »
Ostavi se Stila benzinca, jedino 1.8 nešto ide ali i troši, ovi motori 1.6 i 1.2 su katastrofa. Uzmi bolje dizelaša JTD od 80ks troši negdje oko 7,5l u gradu ili ako imaš možda malo više novaca JTD od 115 ks on troši možda 0,5-1l više ali zasigurno je veći gušt njega vozit...

art

• Gost
« Odgovori #14 u: 12-09-2007, 14:17:15 »
  stilo 1.6 16v je stari tip makinje i zaboravi na taj motor,traži samo 1.4 16v troši 6-7 l a ide ko zvrk :ok:

:ok: :ok:

Anton

• Gost
« Odgovori #15 u: 18-10-2008, 22:38:34 »
Ostavi se Stila benzinca, jedino 1.8 nešto ide ali i troši,

ko kaze  :craz

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Odg: Fiat Stilo
« Odgovori #16 u: 10-11-2008, 20:44:55 »

Offline Buggy

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 159 SW, Alfa Spider 916
    • Rijeka
    • Mauro's Films
« Odgovori #17 u: 10-11-2008, 23:54:33 »
kakav je ovo stilo???????'
DRIVING: 159 SW, Spider 916
Driven: Alfa 155 1.8 T.S.--ALFA 33 1.3 --ALFA 145 QV -

art

• Gost
« Odgovori #18 u: 11-11-2008, 08:00:18 »
Crni  :hap:  za brazilsko tržište, a tamo je omiljen kompakt.

Anton

• Gost
« Odgovori #19 u: 11-11-2008, 08:17:27 »
skoro pa dobro izgleda  :o000:

...ili ipak ne  :rolll:

art

• Gost
« Odgovori #20 u: 11-11-2008, 08:23:32 »
DA nema ovog kroma sa strane i na prtljažniku bio bi odličan.

Anton

• Gost
« Odgovori #21 u: 11-11-2008, 08:33:54 »
ma najgore su mi ova 2 lazna auspuha.....drama ali uspjeli su ublaziti nezgrapnost straznjeg kraja.... :da:

ali to je dobar auto.... :ok:

art

• Gost
« Odgovori #22 u: 11-11-2008, 08:39:36 »
Vidiš gledao sam neke slike mogućih izgleda Stila 5p ali ono kad je bio redizajn i bila je verzija gdje je imao svjetla kao stilo 3p i izgledao je totalno drugačije i bolje čak vrlo poželjno, šteta što su zeznuli taj 5p s tim germanskim dizajnom jer svima je Losti 3p bio odličan ali trebali su 5p auto i otud rezultat prodaje kakav je bio, a auto kao auto je odličan.

Anton

• Gost
« Odgovori #23 u: 11-11-2008, 09:32:34 »
Vidiš gledao sam neke slike mogućih izgleda Stila 5p ali ono kad je bio redizajn i bila je verzija gdje je imao svjetla kao stilo 3p i izgledao je totalno drugačije i bolje čak vrlo poželjno, šteta što su zeznuli taj 5p s tim germanskim dizajnom jer svima je Losti 3p bio odličan ali trebali su 5p auto i otud rezultat prodaje kakav je bio, a auto kao auto je odličan.

slozit ces se da 5p bolje izgleda prije redizajna  :da:

art

• Gost
« Odgovori #24 u: 11-11-2008, 09:45:51 »
Za kompakta koji je nastao 2001. Stilo je za mnoge svemirski brod a izlaze sada na tržište kao novi modeli, pogotvo što se tiče unutrašnjosti, meni kad su ljudi sjeli iza vidjeli da ima ventilacija koja se može usmjeravati nisu mogli vjerovati jer to nije bilo kod mnogih auta koji  su klasa iznad.

Anton

• Gost
« Odgovori #25 u: 11-11-2008, 09:47:35 »
tvoj je 5 vrata kao i moj?
koji motor?
jel svijetli lampica airbaga povremeno?

art

• Gost
« Odgovori #26 u: 11-11-2008, 10:16:30 »
Bio 3p, sad ga drugi vozi :( 1.4 95cv nikad ništa, savršen, jedino me živciralo povremeno što se abs znao prelagano paliti.

Anton

• Gost
« Odgovori #27 u: 24-12-2008, 12:52:12 »
evo ja ga vozim 6 mjeseci, sa njim sam napravio oko 15,000 km
na njemu sam radio sljedece:

- distribucija ( remenje, spaneri)
- sva ulja
- vilice
- akumulator
- varijator faze

smatram to potrosnim matrijalom
ostaje mi za promjeniti komplet kvacilo
termostat
letva takoder ima lufta u desnome kotacu ali stvarno nije zabrinjavajuce pa ne diram
medutim, uz sve navedeno auto ima tek 40,000 km
tako da smatram da je masa toga mogla jos godinama sluziti ( poglavito kuplung )

dojmovi o voznji te samom autu su dosta pozitivni
na serijskim gumama 195-65-15 poprilicno je udoban i jako dobro i tiho upija udarce i rupe
imam dojam da je moja verzija 5 vrata nesto mekse podesena u odnosu na 3 vrata verziju
tako da prilikom brze voznje nizom zavoja ( g kotar) bude poprilicno naginjanja
u dugim brzim zavojima ostaje stabilan i pri visokim brzinama
ali kada krene van uvijek krene prednjim krajem sto i nebi bio problem za uloviti ali...
ili se umjesa ESP pa prekida zabavu ili zbog bezosjecajnog elektro serva uopce ne skuzis da se nesto desilo
sam registriras lampicu ESP-a i sve ostaje na tome

ponuda prostora je iznad klase ( golf 4, alfa 147, opel astra i sl...)
najveca prednost je klizna podjeljena staznja klupa
cuda sam vozio u bunkeru ( LCD 82 cm, kosilicu iz peveca......djecja kolica i 6 vrecica iz getroa )
na prednjim sjedalima mjesta ima u svim pravcima
samo sto se u stilu 5 vrata povisenu sjedi u odnosu na stilo 3 vrata
sto i nije neka prednost
sjedala su tvrda i udobna i kad putujes sl brod - rijeka nema potrebe za protezanjem i odmorom

motor, bar ovaj moj, ima jednu osobinu koja me odusevljuje
okretni moment, odnosno elasticnost
pocinje dobro vuci vec na 2500 rpm te snaga linearno raste so 6500 rpm
( nakon 6500 samo galami, bez nekog efekta )
prednost opisanog je sto prilikom pretjecanja na lokalnim cestama
nemas potrebe za saltanjem i vristanjem motora do blokade
vozis se u rasponu od 3000 do 5000 rpm i doslovno si najbrzi od ostalih ( iskljucujem tunning fahrere )
ako se pritom malo poigras mjenjacem kocnicama i volanom
stvarno ga bude gust voziti
autoputom ide do 215 po satu ali iznad 160 bude dosta glasan
tako da se ja vozim 140- 150
sto mi je sasvim dovoljno
potrosnja se krece od 7,2 do 8,5 uz napomenu da se malo vozim gradom
mrzim to i izbjegavam koliko mogu
na 15,000 km popio je cca 2 litre selenie 20 K i to poglavito
nakon duzih tura autocestom popije po dcl ili 2 dcl
ulje provjerim 1 mjesecno, nadolijem svaka 2 i pol
razmisljam o stavljanju racing selenie

ostali dojmovi kad se sjetim.....