28-04-2026, 20:43:45

Autor Tema: JTS-manjak snage  (Posjeta: 8237 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
JTS-manjak snage
« u: 06-09-2007, 14:14:11 »
Eto ga…nakon dužeg vremena riješen je misterij JTS motora oko manjka snage…
Imali smo priliku istraživat na vozilu koje je imalo 60-tak tisuća km…auto nije htio ići preko 190 km/h i na kočnici je pokazao 126 ks na radilici umjesto 165 deklariranih…nakon svih mogučih testiranja otvorili smo motor i u njemu našli ogromne nakupine gareži na usisnim kanalima i ventilima

Osim toga može još i doć do začepljenja katalizatora

Kao i injektora

No to nije bio slučaj i sa našim autom…
Nakon čiščenja komplet glave auto je proradio prilično zadovoljavajuče i snaga je porasla na 146 ks i max brzina na 210 km/h…
No time nismo riješili uzrok kvara nego posljedicu koja bi se daljnjom exploatacijom opet vratila…
Glavni razlog je centrala  i usisna bregasta

Nakon promjene još tih djelova auto ide jako tečno i max brzina je 220 km/h pa čak možda i više…napominjem da auto ima 17 cola OZ ST felgu koja nije pretjerano lagana…mislim da bi sa 16 cola kotačima perfomanse bile puno bolje…
Naime,centrala je krivo mapirana a bregasta ima krivo vrijeme otvaranja-zatavranja ventila pa na višim okretajima dolazi do situacije da se smjesa u cilindru pali dok je usisni ventil otvoren i zbog toga dolazi do nakupljanja gareži u usinom djelu motora i naravno manjka snage dok motor još nije začađen…sva vozila proizvedena do 4. mj. 2003 god. imaju ugrađene problematične dijelove…
Rješenje je: zamjena centrale,bregaste usisa pa čak navode i da treba ići druga getriba koja ima drukčiji prenosni omjer koji omogučuje vozilu bolji okretni moment i bolju max brzinu…naravno ako auto ima više tisuća km,potrebno je obaviti čiščenje glave…
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
Odg: JTS-manjak snage
« Odgovori #1 u: 06-09-2007, 14:16:18 »
...a tko će to platit??
MiTo

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2 u: 06-09-2007, 14:23:58 »
stranka....alfi je prevelika količina auti i preskupo joj je da napravi kampanju pa sve mora ići u trošku vlasnika auta :rolll:
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Montoya

• Gost
« Odgovori #3 u: 06-09-2007, 14:41:39 »
Iako mi je ovo 5-i talijan iskreno sam razočaran nakon ove informacije. Toliko da nisam siguran hoće li sljedeći auto biti 159 kak sam planirao. Mislim da se to npr. jednoj toyoti ne događa, jer bi netko u tvornici napravio harakiri :))), a cijene su tu negdje. Nažalost nova Alfa nije baš jeftin auto i onda saznaš da moraš mijenjati dijelove na motoru zbog njihove greške... Strašno sam razočaran. :gun:
« Zadnja izmjena: 10-03-2012, 22:09:10 od a.m.alfa »

dslavisa

• Gost
« Odgovori #4 u: 06-09-2007, 14:58:12 »
Uh, moja je 3. mjesec 2003. :(
Zar se ne moze ta garez procistiti dodavanjem nekog aditiva gorivu ili tako nesto?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5 u: 06-09-2007, 15:03:38 »
Iako mi je ovo 5-i talijan iskreno sam razočaran nakon ove informacije. Toliko da nisam siguran hoće li sljedeći auto biti 159 kak sam planirao. Mislim da se to npr. jednoj toyoti ne događa, jer bi netko u tvornici napravio harakiri :))), a cijene su tu negdje. Nažalost nova Alfa nije baš jeftin auto i onda saznaš da moraš mijenjati dijelove na motoru zbog njihove greške... Strašno sam razočaran. :gun:
nanovim nema tog probelma

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6 u: 06-09-2007, 15:04:19 »
Uh, moja je 3. mjesec 2003. :(
Zar se ne moze ta garez procistiti dodavanjem nekog aditiva gorivu ili tako nesto?
ne,zato što su nakupine na djelu gdje struji zrak

dslavisa

• Gost
« Odgovori #7 u: 06-09-2007, 15:04:40 »
Koliko kosta ispravna bregasta?
Centrala bi se valjda mogla remapirati umjesto da se mijenja?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8 u: 06-09-2007, 15:34:41 »
Koliko kosta ispravna bregasta?
Centrala bi se valjda mogla remapirati umjesto da se mijenja?

3000 kn
da, samo malo ko ju može premapirat

dslavisa

• Gost
« Odgovori #9 u: 06-09-2007, 15:40:15 »
Pretpostavljam da cetrala dodje oko 5000 kn?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #10 u: 06-09-2007, 16:10:20 »
Pretpostavljam da cetrala dodje oko 5000 kn?

7700 :))) :crazy:

dslavisa

• Gost
« Odgovori #11 u: 06-09-2007, 17:19:57 »
Ufff skupo je to ...  :crazy:
Prvo cu provjeriti moze li moja ici preko 200.
Samo da se vrijeme proljepsa  :drive:

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #12 u: 06-09-2007, 23:24:40 »
Seb, ovo pretpostavljam vrijedi i za JTS motor u GT-kama :?:
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #13 u: 07-09-2007, 00:07:18 »
>sva vozila proizvedena do 4. mj. 2003 god. imaju ugrađene problematične dijelove…

znas neku GT iz 2003g.  :)))

nisam sve pročito :redf: :redf: :redf:
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Offline gmit

• Pripravnik
  • **
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 07-09-2007, 11:41:26 »
>sva vozila proizvedena do 4. mj. 2003 god. imaju ugrađene problematične dijelove…

znas neku GT iz 2003g.  :)))

stavio sam clanak na alfa156.net i javio mi se covjek sa istim problemom na 2004 alfi. tako da...
alfinist

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #15 u: 07-09-2007, 13:51:51 »
stavio sam clanak na alfa156.net i javio mi se covjek sa istim problemom na 2004 alfi. tako da...

možda ju je kupio 2004 a auto je proizveden prije...treba vidjet kad je napravljena centrala...to se može vidjet samo sa testerom

Boxer

• Gost
« Odgovori #16 u: 07-09-2007, 20:05:35 »
O majke ti još i to, a vidim fini potpis na centralini Bosch a bregasta je valjda folcvagenova :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #17 u: 07-09-2007, 21:07:40 »
O majke ti još i to, a vidim fini potpis na centralini Bosch a bregasta je valjda folcvagenova :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal:

nema to sa Boschom veze.
Seb od kud ti ona slika od Boscha, pazi se sa takim stvarima da nebi naje.
Ono je samo za interno sluzenje, i do tih se "Dokumenata" nemoze sam tak. Gasoline Systems  :))) :))) 
To placa Alfa Romeo samo treba imati zivaca i "Novaca" i ici do kraja. Dati Auto strucnjaku (Seb) sorry, Enginerima koji Vjestace take stvari i da vidis kako bi platili  :da: :da:. To je dolje kod nas jako, jako dug postupak koji bi barem trajao nekih 5-6 God. , tu se take stvari pravno zavrsavaju za nekih 1,5-2 God. zavisi o cemu se radi, te bi se vjerojatno moralo ici na EU Sud, koji bi se vjerojatno dobio.

To nie samo sa Alfama tako, ima jos i skupljih Autiju pa se desavaju take stvari, jedino sto je  :mad: :mad:, da se desi.
Nikad ne zaboraviti, i te se sve stvari rade od Ljudi, i ako je radjeno u Ponedjeljak onda haleluja, a po svoj prilici mi se tako cini  :da:

dslavisa

• Gost
« Odgovori #18 u: 07-09-2007, 23:07:43 »
Hmm bas me interesuje da li su se tako veliki propusti desavali na autima tipa BMW ili Audi?!
Mozda neko zna nekih primjera?

Enver

• Gost
« Odgovori #19 u: 08-09-2007, 08:31:57 »
Hmm bas me interesuje da li su se tako veliki propusti desavali na autima tipa BMW ili Audi?!
Mozda neko zna nekih primjera?
Naravno da se jesu, pogotovo kod BMW-a, nema te linije koja nije imala neku manu, iako znam samo za manje probleme, al u istom cjenovnom rangu. I naravno, sam si covjek mora platit.
Pa bilo ti i onog kaj cijeli motori su rikavali zbog previse sumpora na starijim V8 (E34)...

Ima to kod svih, samo kaj kad se nesto takvo desi alfi, odmah svi krecu pljuvat po njoj. Ni jedna firma nije imuna na to.

Evo ugodnog iskustva sa toyota servisa, nakon 5 godina zamijenili motor besplatno, zbog tvornicke greske. (auto je gutao litru ulja na 1 000 km). A auto ima samo 70tkm. Ok, sad ima natrag 0km  :)))

sokre

• Gost
« Odgovori #20 u: 08-09-2007, 09:33:07 »
Ovako na brzinu: -Kod bmw-a je linija e46(do 2001.g.) imala problem s turbom(samo 320d i to za naše tržište - balkan) i sa zadnjim ovjesom(svi modeli osim m3), s tim da nije bilo opoziva, ali ko je znao za to vani su mu to besplatno zamjenili ...
golf V 2.0 tdi - problem s paljenjem(kriv software-om i dosad još neznaju to složiti)
passat - poluosovine
octavia - kuplung
accord - elektoinstalacije - 3 požara na području RH
peugeot i renault - tolko toga da ne pamtim sve ... 206- kočnice, turbo, ..., 307- ručica brisača, ... 407- software, ... laguna- elektronika na niskim temp, ... clio- potrošnja ulja, ...
...
« Zadnja izmjena: 08-09-2007, 09:39:12 od sokre »

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #21 u: 08-09-2007, 10:43:55 »
Toyota Auris...kvačilo odlazi nakon 20.000 km na mnogim, a i mjenjač ima velike probleme...
Renault Laguna...mnogi mehaničari ga zovu promašajem od auta, pogotovo motori 2.2 dci, a elektronika je takva koma, da je i moja 145 pouzdan auto...
Mercedes...problemi sa 7 getronikom, cuka nekako glupo...frendu na SLK promijenili, srećom je to skužio u garantnom roku...
Opel ASTRA...sama se zapaljivala na benzinskim crpkama (ona stara linija) jer je probijala statički elektricitet na ulazu rezervara...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22 u: 09-09-2007, 10:02:55 »
Ovo je očito tvornička i to konstrukcijska greška. Alfa bi trebala besplatno zamijeniti bregastu i centralu i o tome nema priče. Ovako će sigurno izgubiti  te vlasnike kao buduće kupce, a tu je sticanje ugleda nefer proizvođača. Ljudski je griješiti, svakome se može dogoditi, ali isto je ljudski priznati grešku i nadoknaditi štetu.

Anton

• Gost
« Odgovori #23 u: 10-09-2007, 17:26:08 »
zajebi tu pricu kao; pa kaj ako su sjebali ionako to svi rade...  :ne2:
takav pristup je alfu vec u proslosti kostao i dobrog imena i kupaca...
ja sam iskreno strasno razocaran na ovu temu.... jer sam kao bio ponosan sto JTS nema varijatora koji je na TS bio konstrukcijska greska  i prepusten dzepu kupca... :wal: VTEC npr je to savrseno obavljao u hondi jos od 88 god

volim alfe i vjerojatno cu je opet kupiti ali dode mi pun k....ufer sto 2 dana ide kako treba pa je 5 dana popravljas...
ocito se to sa godinama ne mjenja, bem ti JTS i milano, Torino skupa s Berlusconijem :gun:

seb, da se ne bavis alfama nebi imao za Ducati...
ovak ti nikada nebu prifalilo posla....
nhf

Offline gmit

• Pripravnik
  • **
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 10-09-2007, 18:07:44 »

ne bude jer JTSova nema puno i za mjesec dana vise nitko o ovome nece pricati

ja sam iskreno strasno razocaran na ovu temu.... jer sam kao bio ponosan sto JTS nema varijatora koji je na TS bio konstrukcijska greska  i prepusten dzepu kupca... :wal:

AFAIK, ovaj novi JTS ima dva varijatora
alfinist

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #25 u: 11-09-2007, 12:16:38 »
ja sam iskreno strasno razocaran na ovu temu.... jer sam kao bio ponosan sto JTS nema varijatora koji je na TS bio konstrukcijska greska  i prepusten dzepu kupca... :wal: VTEC npr je to savrseno obavljao u hondi jos od 88 god

volim alfe i vjerojatno cu je opet kupiti ali dode mi pun k....ufer sto 2 dana ide kako treba pa je 5 dana popravljas...
ocito se to sa godinama ne mjenja, bem ti JTS i milano, Torino skupa s Berlusconijem :gun:

seb, da se ne bavis alfama nebi imao za Ducati...
ovak ti nikada nebu prifalilo posla....
nhf

To da je varijator na TS bio konstrukcijska greška nije točno. Varijator na TS-u je još krajem u 70-ih još obavljao posao bez greške u starim TS motorima...varijator se tokom godima razvijao...i određene serije su imale neke svoje minuse, ali ne na 50.000 km nego na 100 k..

Hoćeš da ti pričam priče o Accordicama starim 2 godine koje imaju mjenjače koji krče ili o M3-ovima novim od prvog vlasnika sa crknutim diferencijalom nakon 6 mj. koji je crknuo jer su stavljali ulje krive gradacije, i isto tako i motorima u istim autima zbog istog razloga? ili crknutim klimama u novim M3 od prvog vlasnika nakon 2 godine, ili o crknutim mjenjačima na 5-ci sa V8 motorom od prvog vlasnika nakon 2 godine, ili o E46 kojima su zadnje balans štange odvaljivale dio šasije na podu otraga...

E sad, druga je priča što su te tvornice popravljale te aute besplatno... ili pod garancijom..

Anton

• Gost
« Odgovori #26 u: 11-09-2007, 19:51:54 »
ma nemoj shvatit da ja ne volim alfu...
ja ju volim bolesnije od mnogih ovdje  :love:

kum ima civica vti iz 96 godine...
220,000 km, auto, udara, cupa, vristi na 8200 rpm a nikada se nista nije razletilo.
i tako godinama.
a mozda ima i koji km vise posto je uvoz iz italije....

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #27 u: 13-09-2007, 12:36:25 »
Hmmm, Alfa koja je prva napravila motor sa 2 bregaste,Alfa koja ima 100 godišnju tradiciju u proizvodnji vrhunskih motora,Alfa kojoj se nikad nije dogodila konstrukcijska greška takve vrste...   :?: :?: :?:
Malo mi je sve to čudno i sumnjivo...Pa nije bregasta filozofija koja se počela proizvodit prije par godina.
Jako čudno...
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

KOmar

• Gost
« Odgovori #28 u: 13-09-2007, 13:06:02 »
kum ima civica vti iz 96 godine...
220,000 km, auto, udara, cupa, vristi na 8200 rpm a nikada se nista nije razletilo.
i tako godinama.
a mozda ima i koji km vise posto je uvoz iz italije....
Ma svi su ti Vti takvi i onaj u integri(B-serija)...dok recimo 1.6 vtec od 125hp je puno losiji od tog Vti-a....

Mislim da nije to nista tako steasno sto se dogadja sa JTS motorima, samo bi bilo lijepo da je Alfa to priznala ko garanciju i rijesila problem u svom trosku, jer oni su krivo konstruirali krivulju na bregastoj pa neka to i rijese!
Recimo honda svugdje vani prizna pod garanciju pucanje ispusne grane na 6.gen civicima samo kod nas to nije slucaj  :gun:, jeli neko provjerio dali u italiji , austriji ili njemackoj priznaju pod garaciju taj gubitak snage