04-11-2025, 23:33:22

Autor Tema: Alfin zvuk...?!  (Posjeta: 3091 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dgas

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Vinkovci
Odg: Alfin zvuk...?!
« Odgovori #60 u: 06-11-2023, 21:57:37 »
Giulietta QV i 159 tbi su cca 150kg razlike uz malo rada usis ispuh veci IC daju 50ak ks plus i imaju bolji zvuk od bilo koje dizel varijante.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Giulietta QV uz manju težinu ima i 40ks više. Prije 5g. sam vozio 159-ku (bila je u nekom užem izboru) i na mene nije ostavila neki extra dojam... sa obzirom kolike su im cijene plus cifre za kojekakve dorade ja jednostavno ne mogu probavit ta četiri cilindra u tom autu.

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
Alfin zvuk...?!
« Odgovori #61 u: 07-11-2023, 01:15:37 »
Ako je biturbo to je zf mjenjač i njihov jedini dobar motor.

Izvini ali 3000€ za veliki servis nije normalno.

Zasto 3000€ za veliki servis nebi bilo normalno…?…

Zato sto je 95% ekipe naviklo raditi samo nuzno i sa najjeftinijim dijelovima i sparati na cemu god se moze…?…
Po principu ma ide to jos, ma joj ne treba sada to ili najveci ekstremi, krpanje sa rabljenim dijelovima, pa se ruke placa 3 puta, ali jebi ga, ustedilo se na dijelovima…

Ne drobi…

Mene je 2700€ ispao veliki servis na n47 sa rukama, uz sve moje moguce popuste koje imam koje gdje…

Cisto za primjer Corteco remenica radilice 180€ 40% rabat, vodena pumpa OEM 420€ sa rabatom…

Znaci dvije stvari i vec 600€, a gdje su lanci, vodilice, grijaci, podloske dizni, sve brtve, termostat itd, itd, itd…

Te price da se lanac na tom motoru promijeni za 800-900€ to moze proci mozda ako se minenja samo i iskljucivo lanac i to sa najjeftinijim mogucim dijelovima, vise od toga sam ja platio samo originalan set lanaca, a kamoli da sve napravim za te pare, pa se onda dobije sta, dobije se oglasnik pun razjebanih i pokrpanih kanti koje ne vrede apsolutno nista, jer u njih treba istresti postenu kolicinu novaca…
Da svi odrzavaju aute kao rijetki tu i opcenito rijetki, to isto stanje u oglasnicima bi bilo puno drugacije, ali bi takve bile i cijene rabljenih…

Nekad progutaj prije nego bubnes glupost, a glupost bubnes svako malo i jako si pametan na svaku temu jer si negdje nesto procitao na drugom forumu, netko ti je rekao na kavi, prijatelj kuma, prijeteljevog prijatelja, sogora iz 17-g koljena stric je kukao, pa je to dobar argument…

Evo ja imam n47 doma vec 10 godina, taj notorni motor koji se raspada kao da je od putra, na kojem pucaju lanci na sami pogled…

Zasto se moj nije raspao, e pa iz istoga razloga gore napisanoga, jer je dobio sve sta je trebao i kada je trebao i nisam stedio na apsolutno nicemu kada je trebalo, pa tako ni na “velikom sevisu” od 2700€ jer nebum motor vadio 2 puta…

Najveci problem u cijeloj prici je sto se ti auti mogu kupiti u usminkanom stanju za realno amle pare, pa kada dodje vrijeme za vece zahvate koji kostaju 30-40% nabavne cijene vozila i onda se ljudi krizaju i iscudjavaju kao pura dreku jer kako to na staroj kanti 15+ godina veliki servis kosta 2500-3000€ i to nije normalno…

Da normalno je, jer ti auti u prvom redu nisu namjenjeni nekome tko kupuje takav auto 15-20 godina star i onda nakon placanja prenosa na benzinskoj toci 20€…

Da nebi bilo da sam licemjer i ja sam to par puta napravio, jer eto zelio sam imati nesto sto sam dugo zelio, a nisam realno imao para u datim trenutcima niti za trulog Punta, a kamoli dobru Bemburu, pa sam na posao isao pjesice, sva sreca bilo je blizu…

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 07-11-2023, 17:16:43 od Cobra »

Offline Boxer

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 2.4 mjet
    • Čakovec
« Odgovori #62 u: 07-11-2023, 02:03:11 »
Ajde napokon da nisam jedini koji razumije pojam održavanja auta :ok:
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline SBAlfista

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
« Odgovori #63 u: 07-11-2023, 09:30:41 »
Pol ove diskusije gore ima smisla samo ako se ograničavamo s potrošnjom, cijenom održavanja i slično. Ako si možeš priuštit i benzin i održavanje....pa ne znam, tko normalan bi umjesto nekog V8 uzeo dizela? Ako ne V8, onda V6/I6 turbobenz....tko bi normalan rekao - ma ne, daj mi dizela, daj da po zimi čekam grijače da zagriju brizge da mogu lož ulje zakurit....daj mi to roktanje na leru, to mi je super....

Naravno da dizel ima svoju svrhu i svoj smisao....ali ako govorimo o sportskoj vožnji? O adrenalinu, o guštu, o zvuku i slično? Kakav dizel jbt?
Jedini dizel koji bi bas za gust uzeo i bas da ga na leru slusam je Merc 124.. inace nijedan.. bar ne cestovni. Da me ikad pocnu zanimat terenci, onda samo dizel. Al za cestovni gust def benz.
Always take the road less traveled!! :)

Offline filip_zg

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 07-11-2023, 15:19:57 »
Opasne nebuloze si napisao pa neću ni komentirati :)  al glava nije zveknula, onda je auto imao 185000km, sad ima oko 300, još uvijek ništa ali vozi ga čovjek koji si ga može priuštiti iima i za održavanje.

tek sad sam se catch up-ao sa topicom
pa meni je prije svega lijepo cut da netko 2.4 stavlja ispred tbi, lakse mi je odmah :hat:

i da, mislim da iznos dodatnog troska za skok nije opravdan.. s druge strane ova moja 2.4 mi se čini troma dok ne dođem do nekih 2500 okretaja. onda od 2500 do 3500 poteže vrhunski. i onda opet iznad "nema sape" barem mi se tak čini
zvuk iznad 2500 je fkt dobar. za jednog dizla, lepo se čuje
al kad ju upalim pred zgradom ili bilo gdje drugdje, na hladno, malo mi bude bed kakav traktoraj se čuje. (odraso sam na benzincima i ovo mi je prvi dizel pa govorim iz te perspektive)

sve u svemu dobra je dobra :ar:
ex 156 1.6 TS, 159 1.9 JTS, 156 2.0 JTS. now: 159 2.4 JTD

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #65 u: 07-11-2023, 15:25:26 »
Giulietta QV uz manju težinu ima i 40ks više. Prije 5g. sam vozio 159-ku (bila je u nekom užem izboru) i na mene nije ostavila neki extra dojam... sa obzirom kolike su im cijene plus cifre za kojekakve dorade ja jednostavno ne mogu probavit ta četiri cilindra u tom autu.
Koliko znam u HR nema 159 tbi malo dorađena. Ja sam vozio jednu bas dobro slozena, eibach gewinde i balansice turbo od giu qv241 fmic usis bmc sa ragazoon ispuhom i auto je top. Ne bi mi palo na pamet kupiti nesto drugo da gledam 159. Plus vecina tbi ima ozbiljno manje km od dizela jer je rijetlo tko kupio tbi i nabijao km.

Nije bolest sve što boli

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #66 u: 07-11-2023, 16:55:20 »
Koliko znam u HR nema 159 tbi malo dorađena. Ja sam vozio jednu bas dobro slozena, eibach gewinde i balansice turbo od giu qv241 fmic usis bmc sa ragazoon ispuhom i auto je top. Ne bi mi palo na pamet kupiti nesto drugo da gledam 159. Plus vecina tbi ima ozbiljno manje km od dizela jer je rijetlo tko kupio tbi i nabijao km.

Nisam uopće tražio 159 već ispala neka prilika još tamo 2018-te u DE, stock sa 200ks... ne mogu reći da sam bio nešto pretjerano oduševljen, za mene generalno pretežak auto još pogotovo kad je pun. S obzirom kolike su cijene za donekle uredan primjerak plus neke dorade bude to fina cifra za koju već možeš uzeti ozbiljniji auto što se tiče motora, bar ja to tako gledam.
« Zadnja izmjena: 07-11-2023, 16:56:06 od dgas »