Ako je biturbo to je zf mjenjač i njihov jedini dobar motor.
Izvini ali 3000€ za veliki servis nije normalno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zasto 3000€ za veliki servis nebi bilo normalno…?…
Zato sto je 95% ekipe naviklo raditi samo nuzno i sa najjeftinijim dijelovima i sparati na cemu god se moze…?…
Po principu ma ide to jos, ma joj ne treba sada to ili najveci ekstremi, krpanje sa rabljenim dijelovima, pa se ruke placa 3 puta, ali jebi ga, ustedilo se na dijelovima…
Ne drobi…
Mene je 2700€ ispao veliki servis na n47 sa rukama, uz sve moje moguce popuste koje imam koje gdje…
Cisto za primjer Corteco remenica radilice 180€ 40% rabat, vodena pumpa OEM 420€ sa rabatom…
Znaci dvije stvari i vec 600€, a gdje su lanci, vodilice, grijaci, podloske dizni, sve brtve, termostat itd, itd, itd…
Te price da se lanac na tom motoru promijeni za 800-900€ to moze proci mozda ako se minenja samo i iskljucivo lanac i to sa najjeftinijim mogucim dijelovima, vise od toga sam ja platio samo originalan set lanaca, a kamoli da sve napravim za te pare, pa se onda dobije sta, dobije se oglasnik pun razjebanih i pokrpanih kanti koje ne vrede apsolutno nista, jer u njih treba istresti postenu kolicinu novaca…
Da svi odrzavaju aute kao rijetki tu i opcenito rijetki, to isto stanje u oglasnicima bi bilo puno drugacije, ali bi takve bile i cijene rabljenih…
Nekad progutaj prije nego bubnes glupost, a glupost bubnes svako malo i jako si pametan na svaku temu jer si negdje nesto procitao na drugom forumu, netko ti je rekao na kavi, prijatelj kuma, prijeteljevog prijatelja, sogora iz 17-g koljena stric je kukao, pa je to dobar argument…
Evo ja imam n47 doma vec 10 godina, taj notorni motor koji se raspada kao da je od putra, na kojem pucaju lanci na sami pogled…
Zasto se moj nije raspao, e pa iz istoga razloga gore napisanoga, jer je dobio sve sta je trebao i kada je trebao i nisam stedio na apsolutno nicemu kada je trebalo, pa tako ni na “velikom sevisu” od 2700€ jer nebum motor vadio 2 puta…
Najveci problem u cijeloj prici je sto se ti auti mogu kupiti u usminkanom stanju za realno amle pare, pa kada dodje vrijeme za vece zahvate koji kostaju 30-40% nabavne cijene vozila i onda se ljudi krizaju i iscudjavaju kao pura dreku jer kako to na staroj kanti 15+ godina veliki servis kosta 2500-3000€ i to nije normalno…
Da normalno je, jer ti auti u prvom redu nisu namjenjeni nekome tko kupuje takav auto 15-20 godina star i onda nakon placanja prenosa na benzinskoj toci 20€…
Da nebi bilo da sam licemjer i ja sam to par puta napravio, jer eto zelio sam imati nesto sto sam dugo zelio, a nisam realno imao para u datim trenutcima niti za trulog Punta, a kamoli dobru Bemburu, pa sam na posao isao pjesice, sva sreca bilo je blizu…
Sent from my iPhone using Tapatalk