...ja sam već luuud...i sa letvom i sa amortizerima i vilicama i hebenoM (forumska cenzura off) alfa 156 prednjem ovjesu...

...a sve je krenulo od najobičnije promjene prednjih amortizera...pustim taj posao jednom lokalnom mehaničaru (mislim si, nije to neki posao, nema kaj sjebat) i usput mu velim promjeni mi gornje vilice (doslovno jedan šaraf više posla) u koje sam u međuvremenu uprešao strongflex selene...sve složi i krenem doma, kad bokte lupa nešto naprijed (što nije do tada) i odmah "čelom nazad" na reklamaciju (možda nije nešto dobro stegnuo)...provjera napravljenog i sve je kakti ok, ali pajser sistemom, dijagnosticira mi luft spone (netko to zove dokrajnik) letve volana, kaže: nabavi to i riješeno sigurno...
...neda meni vrag mira (nemam baš prevelikog povjerenja u njegove dijagnoze) i odem kod "čuvenog" majstora za ovjes općenito, Sever amortizeri na Ravnicama (prijašnje iskustvo - 100% ispravna dijagnoza kvara ovjesa više puta) na drugo mišljenje...čovjek se provoza i vrati, digne auto, cimne kotače i kaže ovo nije samo luft spone letve, nego je cijela letva u banani...
...pitam zašto se to nije čulo prije promjene amortizera i vilica, odgovor: vjerojatno se to i prije čulo, ali kako si "utegnuo" sa novim amortizerima, to je ostalo jedino u luftu i sada se konkretno čuje :rolll:...mislim si, krasno!!!

...drž-nedaj, gruntanje: nova? (nemam love), rabljena? ("mačak u vreći"), reparacija? (isto nije jeftino, ali ajde, bar je neka garancija)...
...u međuvremenu, nabavio nove spone letve i krajnike i nazad do prvog mehaničara (ne spominjem drugo mišljenje Severa) i reko: evo me, nabavio što si tražio, riješi to...naravno, zove me za sat vremena da dođem...raskopano sve, lagano curi ulje, vadi komadiće plastike (valjda one pikse) i kaže: letva ti je u kur*u

...jupiiiii

...reko, složi to nazad da se kotrlja i alfa u šturc... :zzz:
...sva sreća i uspijem na neki način "iskemijati"

popravak letve u Hidromehanici (Čavka)...kod Seba na demontažu letve, trk u Hidromehaniku na reparaciju (neka veza je proradila, pa su dobili zamolbu da to naprave stvarno kvalitetno)...sutra dan (danas) gotovo i trk nazad kod Seba na montažu...
...mislim si, ajde fala kur*u, da je i ova saga gotova, kad zove me Seb i kaže, letva montirana, ali tebi nešto jebački lupa naprijed, ali ovo nije zvuk od letve nego nešto gore višlje...

...kaže sve je stegnuto, "šalice" amortizera na muldi na svom mjestu, vilice, balansica, spone - nigdje ni milimetra lufta, ali lupa...dođem, probam, kad ono potpuno isti zvuk, koji je bio prije reparacije letve...

...CIOS, jebeš mi sve!!!...

(isprike na korištenju "francuskih" riječi u pojedinim trenucima ovoga posta

)